۲ تیر ۱۳۹۵، ۱۴:۴۸
کد خبر: 82122622
T T
۰ نفر

جاده به روستاي گردشگري شوي دزفول رسيد

۲ تیر ۱۳۹۵، ۱۴:۴۸
کد خبر: 82122622
جاده به روستاي گردشگري شوي دزفول رسيد

دزفول - ايرنا - با اجراي طرح مسيرشكافي در منطقه اي كوهستاني و سخت گذر در شمالي ترين نقطه دزفول و در دل رشته كوه زاگرس سرانجام جاده به روستاي گردشگري شوي رسيد.

دسترسي به روستاي شوي در دهستان سيدمحمود بخش شهيون دزفول با وجود جاذبه هاي گردشگري فراوان به دليل محروميت از جاده تا پيش از اين به سختي و تنها با گذر از مناطق كوهستاني و سخت گذر و ساعت ها پياده روي و كوهپيمايي امكانپذير بود.
سفر به روستاي شوي در بخش كوهستاني شهيون دزفول آرزوي گردشگراني است كه قصد سفر به آبشار زيبا و منحصربفرد شوي را دارند.
آبشاري با 85 متر ارتقاع جايي كه علاوه بر زيبايي مبهوت كننده زيستگاه سمندر امپراطور است.
به گزارش ايرنا با مسير شكافي جاده دسترسي به اين روستا ، تراكتور حامل مسافراني ويژه شامل معاون استاندار و فرماندار دزفول و نيز مدير كل امور روستايي استانداري خوزستان چندي پيش وارد اين روستا شد.
ورود تراكتور به عنوان نخستين وسيله نقليه به اين روستا خوشحالي اهالي اين منطقه را پس از سالها انتظار به دنبال داشت.
با مسير شكافي جاده روستاي شوي علاوه بر اين روستا 23 روستاي سخت گذر دزفول در بخش كوهستاني شهيون از نعمت جاده برخوردار شدند.
دسترسي به روستاي گردشگري شوي در دل رشته كوه زاگرس دزفول تا پيش از اين تنها با گذر از مسير سخت گذر و كوهستاني شهيون و پياده روي و يا سفر با قطار محلي و چندين ساعت پياده روي و كوهپيمايي ممكن بود.
موقعيت خاص روستاهاي موجود در دهستان سيدمحمود بخش شهيون دزفول موجب شده تا فاصله يكي از پل هاي مجاور روستاي تله زنگ در امتداد مسير راه آهن جنوب - تهران با هفت كيلومتر مسافت به دليل كوهستاني بودن منطقه و جنس سخت كوه ها كار در اين منطقه را به يكي از مشكل ترين طرح هاي راهسازي دزفول تبديل كند.
به گفته معاون امور عمراني فرمانداري دزفول سختي اجراي طرح مسيرشكافي روستاي شوي تنها سخت گذر و كوهستاني بودن مسير روستا نبود بلكه انتقال دستگاه هاي راهسازي يكي از مشكلات اصلي بود به طوريكه ماشين هاي راهسازي به سختي و با قطار باري به منطقه منتقل شدند.
عبدالحسين پورركني افزود:انتقال ماشين هاي راهسازي به منطقه به قدري مشكل است كه فرماندار دزفول از پيمانكار در خواست كرده با پايان مسيرشكافي دستگاه ها را از منطقه خارج نكند تا بخشي از كارهاي عمراني روستاهاي منطقه نيز توسط اين دستگاه ها اجرا شود.
معاون استاندار خوزستان و فرماندار ويژه دزفول جاده را مهمترين مشكل عقب ماندگي مناطق صعب العبور دزفول دانست و گفت:با ايجاد جاده اهالي منطقه كه به مناطق ديگر مهاجرت كرده اند دوباره به روستاي شوي و روستاهاي منطقه باز خواهند گشت.
حبيب اله آصفي ادامه داد:با اجراي اين مسيرشكافي 23 روستا از نعمت راه برخوردار شدند.
فرماندار دزفول گفت:با احداث جاده امكان انتقال ساير زيرساخت ها مانند شبكه برق به اين منطقه محروم و دور افتاده فراهم مي شود.
حاج مراد از اهالي روستاي شوي دزفول نيز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با بيان اينكه 30 سال از عمر 80 ساله خود را صرف پيگيري احداث جاده كرده است گفت:بالاخره با پيگيري فرماندار دزفول آرزوي دهها ساله مردم منطقه محقق شد.
وي افزود:خانوارهاي زيادي كه از منطقه مهاجرت كرده اند منتظر احداث راه بودند و به دليل اينكه روستاي شوي از تمام مواهب الهي برخوردار است به طور قطع تعداد خانوارهاي اين روستا حتي بيش از گذشته خواهد شد.
وي افزود:بر خلاف بسياري از روستاهاي مناطق سخت گذر شمالي شهرستان دزفول كه با مشكل آب مواجه هستند، روستاي گردشگري شوي از اين قاعده مستثناست چرا كه وفور آب در اين روستا به دليل مجاورت با آبشار شوي موجب شده تا در اين روستا برنج كشت شود.
خانه هاي روستاييان ساكن در شوي كه همچون باغي بزرگ 30 هكتاري انار با درختان كهنسال است در هر گوشه از اين باغ پراكنده اند.
اداره برق دزفول در اقدامي جهادي بيش از 30 روستاي منطقه سخت گذر شمال خوزستان در بخش شهيون و سردشت دزفول را توسط سلول هاي خورشيدي از نعمت برق برخوردار كرده بود كه روستاي شوي يكي از اين روستاهاست.
منوچهر فرجام نسب از اهالي منطقه و پيمانكار طرح مسيرشكافي شوي و 23 روستاي منطقه درباره سختي مسير شكافي در اين منطقه كوهستاني گفت:سختي اجراي اين طرح به حدي بود كه ابتدا قصد نداشتيم اجراي آنرا بر عهده بگيريم اما مشاهده محرميت منطقه و سختي انتقال يك مصدوم با هشت ساعت پياده روي سرانجام تصميم ما را عوض كرد.
وي كه خود راننده تراكتور حامل مسئولان استان و شهرستان دزفول بود افزود: اجراي اين طرح از بهمن ماه 1394 با مسيرشكافي آغاز شده و با وجود سختي فراوان كار شبانه روز ادامه داشت تا مسيرشكافي سخت ترين طرح راه سازي در پنج ماه كار شبانه روزي اجرا شود.
معاون عمراني فرمانداري ويژه دزفول نيز با اشاره به ضرورت اصلاح معايب مسير جاده دسترسي به اين 23 روستا از تصميم گيري براي رفع نواقص جاده، اجراي 15 آب نما و 2 كيلومتر گاردريل و محافظ فلزي در كنار مسير خطرناك جاده خبر داد.
عبدالحسين پورركني ادامه داد: با توجه به بازديد ميداني مديركل روستايي خوزستان از منطقه و مشاهده ظرفيت ها و محروميت هاي منطقه مقرر شد تا تيمي از مهندسان براي بررسي چگونگي اصلاح و بهبود مسير دسترسي به آبشار شوي به اين منطقه سفر كنند.
آبشار شوي در 100 كيلومتري شهر دزفول نخستين اثر طبيعي استان خوزستان و سي و پنجمين اثر طبيعي كشور مي باشد كه در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.
اين آبشار طبيعي به ارتفاع حدود 85 متر و عرض 70 متر از جمله جاذبه هاي طبيعي و گردشگري استان خوزستان مي باشد كه از ظرفيت بالايي براي توسعه صنعت گردشگري برخوردار است.
بخش شهيون دزفول با بيش از 200 روستا و پنج دهستان در شمال دزفول واقع شده است.
جاده مهمترين مطالبه اهالي بخش شهيون دزفول در شمال استان خوزستان مي باشد.
6068