۱۹ تیر ۱۳۹۵، ۱۸:۲۵
کد خبر: 82142069
T T
۰ نفر
دو شهر بزرگ سمنان و شاهرود با كمبود آب آشاميدني مواجه است

سمنان-ايرنا- مديرعامل آب و فاضلاب شهري استان سمنان با اشاره به كمبود آب در دو شهر سمنان و شاهرود، گفت: اكنون اين دو شهرستان هركدام به ميزان 150 ليتر بر ثانيه در مجموع 300 ليتر بر ثانيه با كمبود آب مواجه هستند.

به گزارش ايرنا، محمد طاهري روز شنبه در جلسه شوراي اداري استان سمنان در سالن يادگار امام (ره) استانداري با بيان اين كه شهر سمنان در پيك مصرف به 900 ليتر بر ثانيه آب آشاميدني نياز دارد، افزود: اكنون با استفاده از تمام ظرفيت‌‌هاي موجود از جمله چشمه‌ها و چاه‌هاي آب، امكان تأمين 750 ليتر بر ثانيه آب در اين شهر وجود دارد و با 150 ليتر بر ثانيه كمبود آب مواجه هستيم.
طاهري اظهارداشت: تاكنون بخشي از مشكل آب آشاميدني شهر سمنان با كاهش و تعديل فشار آب، ذخيره‌سازي آب در ساعات پاياني شب و استفاده از چاه‌هاي آب خصوصي و ديگر دستگاه‌هاي اجرايي حل شده است.
وي با اشاره به اينكه شاهرود نيز در پيك مصرف نيازمند 800 ليتر بر ثانيه آب است، خاطرنشان كرد : در زمان حاضر توان تأمين آب در شاهرود با به‌كارگيري همه ظرفيت‌ها 650 ليتر بر ثانيه است و در اين شهر نيز با كمبود آب 150 ليتر بر ثانيه‌اي مواجه هستيم.
مديرعامل آب و فاضلاب شهري استان سمنان با اشاره به اينكه در گذشته شهر شهميرزاد نيز با كمبود شديد آب مواجه بود، گفت: در زمان حاضر مشكل كمبود آب در اين شهر نيز با اجراي 22 طرح اجرايي برطرف و از وضعيت بحراني در زمينه تأمين آب اشاميدين خارج ‌شده است.
طاهري طول شبكه توزيع آب آشاميدني استان را دو هزار و 300 كيلومتر اعلام و اضافه كرد: اكنون ببيش از 700 كيلومتر شبكه كه حدود 30درصد آن را شامل مي شود ،فرسوده است.
وي با تاكيد بر برنامه ريزي اين شركت براي كاهش مصرف مشتركان پرمصرف، گفت:در سال گذشته 41 درصد از مشتركان استان سمنان كه شامل 47 هزار مشترك مي شود مصرفي بالاتر از 20 متر مكعب داشتند كه در برنامه اي پنج ساله اين عدد بايد به كمتر از 20 هزار مشترك برسد.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب شهري استان سمنان، كف شكني، جابه جايي، اصلاح تجهيزات، اسيد شويي جداره چاه ها، لايروبي چشمه ها و قنوات، اصلاح شبكه ها و انشعابات براي كاهش هدر روي آب در شبكه ها را از جمله اقدامات اين شركت اعلام كرد.
طاهري، فرهنگ سازي و اطلاع رساني به مشتركان براي استفاده بهينه و مناسب از آب را امري مهم بر شمرد و گفت: جدا سازي آب براي استفاده فضاي سبز از شرب شهري، اخطار به مشتركان پر مصرف و تقاضاي تعديل مصارف به خصوص در پيك مصرف، پخش تيزرهاي تبليغاتي، اطلاع رساني از سوي ائمه جماعات در مساجد، انتشار بروشور و بولتن خبري و اطلاع رساني از سوي رسانه ها از جمله اقدامات كوتاه مدت است.
وي با اشاره به وقوع خشكسالي‌هاي پياپي در اين استان، تصريح كرد: استان سمنان در 10 سال گذشته به طور عمده با كاهش بارندگي و وقوع خشكسالي همراه بوده و از اين رو منابع آبي اين استان در اين دوره 10 ساله با افت زيادي روبرو بودند.
رئيس هيات مديره و مديرعامل شركت آب و فاضلاب شهري استان سمنان با بيان اينكه عمده آب مورد نياز اين استان از منابع زيرزميني تامين مي‌شود، افزود: تنها در دو شهرستان دامغان و گرمسار از آب‌هاي سطحي نيز استفاده مي‌شود.
طاهري از فاضلاب سمنان به عنوان يكي ديگر از طرح‌هاي در دست اجراي اين شركت نام برد و اضافه كرد: عمليات اجرايي تكميل اين پروژه كه 70 درصد پيشرفت فيزيكي دارد از مهرماه در سمنان كليد خواهد خورد.
وي با بيان اينكه اين پروژه 84 كليومتر است، اظهار كرد: اجراي اين پروژه و تكميل آن نيازمند 500 ميليارد ريال اعتبار است كه از طريق سرمايه‌گذار تامين خواهد شد.
وي با اشاره به مشخص شدن سرمايه‌گذار اين طرح بزرگ، ادامه داد: 25 درصد اعتبارات اين طرح بوسيله شهرداري سمنان و 75 درصد آن از سوي سرمايه‌گذار بخش خصوصي تامين مي‌شود.
وي ادامه داد : در سال 95 تعداد 17 طرح ملي از سوي وزارت نيرو به ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي كشور پيشنهاد شد كه تكميل طرح ساماندهي فاضلاب شهر سمنان در قالب اين طرح‌ها گنجانده شده است.
طاهري تصريح كرد : اصلاح الگوي مصرف و بهينه‌سازي كيفيت آب يكي از برنامه‌هاي كلان شركت آبفاي استان سمنان است كه بايد با آموزش خانواده و دانش‌آموزان اين امر تحقق يابد.
وي راه اندازي طرح آب شيرين كن در شهرستان سرخه را از طرح‌هاي مهم شركت و آب و فاضلاب استان سمنان در سال 95 دانست و اضافه كرد: با بهره‌برداري اين طرح مهم ملي، بيش از يك هزار متر مكعب آب به مخازن استان اضافه مي‌شود.
طاهري از مشاركت بيش از سه هزار دانش آموز استان در اجراي طرح مهام (مديريت مصرف آب با رويكرد اجتماعي و فرهنگي)در اين استان خبر داد و گفت: با اجراي اين طرح حدود 5.8 ميليون متر مكعب مصرف آب در خانواده هاي دانش آموزان تحت پوشش اين طرح صرفه جوئي شده است.
استان با هشت شهرستان بيش از 700 هزار نفر جمعيت دارد.
7470/6026