ميدان بار ميوه و تره بار جديد تنكابن كه از مصوبات دولت گذشته بود توسط بخش خصوصي در زميني به مساحت 27 هزار متر مربع با 80 غرفه ، 13 واحد دفتر تجاري ، دو باسكول ، رستوران و نمازخانه در سال 1390 واقع در ضلع شمالي كمربندي اين شهر احداث و پس از سه سال با حضور مديران دستگاه هاي اجرايي به بهره برداري رسيد.
با راه اندازي ميدان بار جديد مقرر شد تا ميدان بار قديمي كه در منطقه كريم آباد اين شهر واقع است به اين مكان انتقال يابد اما بسياري از غرفه داران از رفتن به ميدان بار جديد امتناع كردند و خواستار احداث ميدان بار ديگري توسط خود افراد مستقر در ميدان بار قديم شدند.
آنها معتقد بودند كه عدم رعايت برخي اصول فني ، حقوقي و صنفي در احداث ميدان بار جديد نه تنها مشكل آنها را رفع نمي كند بلكه مديريت چنين مكان پر ترددي را نيز با چالش جدي مواجه خواهد كرد.
سرانجام پس از عدم همكاري و مقاومت غرفه داران ميدان بار قديم نسبت به انتقال آن به مكان جديد ، شهرداري و شوراي شهر تنكابن براساس مصوبه تبصره 20 ماده 55 راي به بسته شدن ميدان بار قديم داد تا آنها را وادار به رفتن به ميدان بار جديد كند اما بسياري از غرفه داران در واكنش به اين اقدام به ميدان بارهاي شهرهاي همجوار رفتند و فعاليت خود را دوباره از سر گرفتند.
آنها نيز در قبال اين اقدام با طرح شكايت در ديوان محاسبات اداري خواستار احقاق حقوق از دست رفته خود شدند و سرانجام پس از فراز و نشيب هاي زياد ، ديوان راي به ابطال مصوبه شورا و شهرداري تنكابن داد و آنها دوباره به مكان قبلي خود بازگشتند.
اكنون پس از سالها كه از احداث ميدان بار جديد مي گذرد اين مكان بدون استفاده به حال خود رها شده و سرمايه گذار به دليل عدم بهره برداري از آن با مشكلات زيادي مواجه است و رفع آن نيازمند خرد جمعي و تدبير مديران دستگاه هاي اجرايي است.
در انحصار قرار داشتن تنها ميدان بار چهار فصل شهرستان هاي تنكابن و عباس آباد در دست افرادي خاص و جولان دلال ها و واسطه ها در اين صنف سبب گراني ميوه و تره بار در اين مناطق شده و نارضايتي شهروندان را نيز به همراه داشته است.
يكي از شهروندان تنكابني ساكن كريم آباد درباره مشكلاتي كه ميدان ميوه و تره بار براي آنها ايجاد كرده است ، گفت : زماني كه اين ميدان بار ساخته شد در خارج از شهر قرار داشت اما با گذشت زمان و گسترش شهرنشيني اين مكان در داخل شهر قرار گرفته و مشكلات زيادي را به وجود آورده است .
اسماعيل احمدوند در گفت و گو با خبرنگار ايرنا ، افزود : هر روز صبح شاهد حضور انواع خودروهاي باري سبك و سنگين در اين ميدان بار هستيم كه علاوه بر ايجاد ترافيك ، سروصداي آنها آسايش را از ساكنان اطراف اين ميدان بار سلب كرده است.
وي بر ضرورت انتقال اين ميدان بار به خارج از شهر تاكيد كرد و اظهار داشت : چند سالي است كه مكان جديد براي غرفه داران در كمربندي در نظر گرفته شده اما آنها حاضر نيستند به ميدان بار جديد بروند و بايد مسئولان چاره اي براي اين مشكل بيانديشند.
اين شهروند خاطرنشان كرد : در نظر گرفتن خواسته هاي غرفه داران ميدان بار قديم و همكاري بيشتر سازنده ميدان بار جديد با آنها مي تواند در رفع اين مشكل كمك نمايد.
سرمايه گذار ميدان ميوه و تره بار جديد تنكابن در اين باره گفت : اين ميدان بار به منظور تامين مايحتاج مردم بدون واسطه و با قيمتي بسيار ارزان احداث شد و براي آن 170 ميليارد ريال هزينه شده است.
امير شريعتي در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود : در زمان ساخت ميدان بار حتي يك نامه درباره تخلف و مشكلات فني دريافت نكردم و اگر اكنون غرفه داران ميدان بار قديم اين مسائل را مطرح مي كنند بهانه اي بيش نيست و با اين وجود حاضرم تمامي ايراد هايي را كه در اين زمينه مطرح مي كنند را اصلاح نمايم.
وي با بيان اينكه راه اندازي اين ميدان بار مي تواند در رونق كسب و كار و اقتصاد منطقه تاثير گذار باشد ، اظهار داشت : تخليه بار ماشين هاي سنگين در اين ميدان بار اين امكان را فراهم مي آورد كه انواع ميوه و تره بار به صورت مستقيم از مبداء به تنكابن بارگيري شود و با قيمتي بسيار پايين تر در اختيار مصرف كننده قرار گيرد.
شريعتي خاطر نشان كرد : تغيير كاربري اين مكان و احداث ميدان باري ديگر به دليل عدم توجيه اقتصادي امكان پذير نيست و بايد تلاش كنيم تا ايجاد شرايط بهتر زمينه انتقال غرفه داران ميدان بار قديم را به اين مكان فراهم آوريم.
در شهرستان تنكابن سه ميدان ميوه و تره بار كريم آباد تنكابن (چهار فصل) و خرم آباد و خزركنار به صورت فصلي فعاليت مي كنند.
رييس شوراي اسلامي شهر تنكابن با رد پيشنهاد تغيير كاربري ميدان بار جديد تنكابن به خبرنگار ايرنا گفت : چندين غرفه اين ميدان بار به عنوان بارفروشي به اشخاص مختلف فروخته شده و تغيير كاربري آن امكان پذير نيست.
تقي پزشكي به تنها راه برون رفت ميدان بار جديد از مشكلات موجود اشاره كرد و افزود : بايد اين مكان را به مدت يكسال و رايگان در اختيار ميدان داران پايتخت قرار دهيم تا آنها ميوه و تره بار را از مبداء و با قيمت بسيار پايين در اين شهر عرضه كنند.
وي اظهار داشت : با ايجاد فضاي رقابتي ميان دو ميدان بار قيمت ميوه و تره بار به شدت كاهش خواهد يافت و مشكل ميدان بار جديد نيز رفع خواهد شد.
پزشكي با بيان اينكه راي ديوان محاسبات در ابطال مصوبه شهرداري و شوراي شهر قابل احترام است ، خاطر نشان كرد : اگر غرفه داران ميدان بار قديم بخواهند مجوز احداث ميدان جديدي را درخواست كنند هيچكس نمي تواند مانع اقدام آنها شود.
رييس صنعت ، معدن و تجارت تنكابن نيز با ابراز نگراني نسبت به بسته بودن ميدان بار جديد اين شهرستان در گفت و گويي كوتاه به خبرنگار ايرنا گفت : اگر شرايط براي انتقال ميدان بار قديم به مكان جديد فراهم نشد در صورت موافقت مي توان با تغيير كاربري شرايط موجود را تغيير داد.
علي رحيمي پيشنهاد كرد كه با برخي تغييرات در سازه مي توانيم صنايع آلاينده و مزاحم را به اين مكان انتقال دهيم تا اين مكان تازه تاسيس از بلاتكليفي خارج شود.
معاون استاندار و فرماندار ويژه تنكابن نيز با انتقاد از بلاتكليفي ميدان بار جديد اين شهرستان گفت : اگر نوع تصميم گيري هايي كه در گذشته اتفاق افتاد احساسي نبود و تعارف ها كنار گذاشته مي شد ، هرگز چنين مشكلي در منطقه بوجود نمي آمد.
سيد امير حسيني جو در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود : دستگاه هاي مربوطه نمايندگاني را انتخاب كنند تا با نمايندگان غرفه داران ميدان بار قبلي بر اساس اصل توافق وارد مذاكره شوند تا به نتايج مطلوبي در اين زمينه برسيم.
وي احداث ميدان باري ديگر را در شرايط فعلي غير قابل قبول دانست و اظهار داشت : احداث ميدان باري ديگر به دليل وجود حريم آب ، برق و گاز امكان پذير نيست و فعلا تنها گزينه مناسب در اين زمينه انتقال ميدان بار قديمي به مكان جديد است.
حسيني جو خاطر نشان كرد : اگر شرايط فعلي ميدان بار جديد ادامه داشته باشد همه متضرر خواهيم شد و بايد تلاش كنيم تا هم مكان جديد و هم سرمايه گذاري كه در شرايط بسيار سختي قرار دارد از اين وضعيت خارج شود.
وي خواستار تعامل بيشتر بخش دولتي با خصوصي در زمينه رفع موانع و مشكلات ميدان بار جديد اين شهر شد.
نماينده مردم تنكابن ، رامسر و عباس آباد در مجلس شوراي اسلامي در اين زمينه به خبرنگار ايرنا گفت : متاسفانه هزينه زندگي در غرب مازندران و بويژه شهر تنكابن بسيار بالا است و انواع ميوه ها با گران ترين قيمت به دست مصرف كننده مي رسد.
شمس اله شريعت نژاد افزود : مديريت ميوه اين شهرستان در انحصار افرادي خاص قرار دارد و آنها بدون توجه به منافع مردم ، ميوه را با قيمت هاي گران به بازار عرضه مي كنند.
وي وجود واسطه ها را يكي ديگر از عوامل گراني ميوه در منطقه دانست و اظهار داشت : بايد افراد قوي و كاردان را كه در حوزه ميوه و تره بار فعاليت مي كنند در ميدان بار جديد مستقر كنيم تا با ايجاد رقابت فضاي انحصاري موجود شكسته شود.
شريعت نژاد خاطر نشان كرد : در عصر حاضر ديمي كار كردن منطقي نيست و بايد اصول و مقررات حاكم در همه عرصه ها حاكم باشد تا به نتيجه اي كه رضايت شهروندان را به همراه داشته باشد برسيم.
وي با بيان اينكه هر تصميمي كه گرفته شود بايد منافع عموم را در آن لحاظ كرد ، بيان داشت : بايد هرچه سريعتر مشكلات ميدان بار جديد ميوه و تره بار كه هزينه سنگيني هم براي آن شده است برطرف شود و غرفه داران ميدان بار قديم به اين مكان منتقل شوند.
شهرستان 162 هزار نفري تنكابن در غرب مازندران واقع است.
/7513/ 1602/1899
نوشهر – ايرنا – چند سالي از احداث ميدان بار جديد ميوه و تره بار تنكابن مي گذرد و قرار بود ميدان بار قديم به اين مكان انتقال يابد اما به دلايلي غرفه داران از رفتن به مكان جديد خودداري مي كنند و اين بلاتكليفي سبب شده تا مشكلاتي را براي مردم ، سرمايه گذار و مسئولان ايجاد شود.