۲۳ تیر ۱۳۹۵، ۱۸:۴۶
کد خبر: 82148049
T T
۰ نفر
60درصد كودكان مهدهاي روستايي همدان يك وعده غذاي گرم دريافت مي كنند

همدان- ايرنا- مدير كل بهزيستي استان همدان از ارايه يك وعده غذاي گرم به كودكان خانواده هاي دهك هاي پايين در مناطق محروم استان خبر داد و گفت:60 درصد كودكان مهدهاي روستايي استان روزانه يك وعده غذاي گرم دريافت مي كنند.

حميدرضا الوند روز چهارشنبه در نشست خبري با اصحاب رسانه هدف از اجراي اين طرح را ارتقاي صدك وزن و قد و رشد تغذيه اي اين كودكان عنوان كرد و افزود: طبق بررسي هاي انجام شده صدك قد و وزن كودكاني كه در اين مهدها از يك وعده غذاي گرم بهره مند شده اند 50 درصد بهبود يافته است.
وي با بيان اينكه در كشور بيش از 17 هزار مهد كودك زير نظر بهزيستي كشور فعاليت دارند گفت: در استان همدان 305 مهد كودك زير نظر بهزيستي فعال هستند كه 165 مورد آن در مناطق شهري و 140 مورد آن در مناطق روستايي و حاشيه اي فعاليت دارند.
وي در خصوص ستاره بندي مهدهاي كودك استان نيز گفت: براي درجه بندي مهدهاي كودك 154 شاخص با معيارهاي عمومي، قوانين و مقررات،معيارهاي آموزشي و ميارهاي فيزيكي و امنيتي و تجهيزات مهد سنجيده مي شوند و بر اساس اين معيار رتبه بندي مهد كودك صورت مي گيرد.
وي درجه بندي مهدهاي كودك را شامل مهد هاي سه ستاره، 2 ستاره، يك ستاره و مهدهاي مشروط عنوان كرد و گفت: نصب دوربين مداربسته در مهدهاي سه ستاره استان اجباري است.
وي تاكيد كرد: تمام مهدهاي استان داراي تابلوهاي سر درب يكسان هستند و اين تابلوها نشان دهنده قرار داشتن مهد زير نظر سازمان بهزيستي است.
الوند گفت: تنها متولي صدور مجوزهاي مهد كودك سازمان بهزيستي است و بسياري از ارگان هاي ديگر ،مكان هايي را با نام هاي خانه كودك يا خانه رشد راه اندازي مي كنند كه هيچيك از اينها زير نظر بهزيستي فعاليت نمي كنند.
وي ادامه داد: در مهدهاي كودك زير نظر اين سازمان محورهاي اساسي رشد شامل رشد تربيتي و جسماني، ادراكي و عاطفي، رشد اخلاقي و معنوي، رشد اجتماعي و رشد زيبايي شناختي پيگيري مي شوند تا زمينه بستر سازي شخصيت فردي و اجتماعي كودك فراهم شود.
مدير كل بهزيستي استان همدان از راه اندازي يك مهد كودك استاندارد متناسب با استانداردهاي تعيين شده در استان همدان خبر داد و گفت: اين مهد كودك در راستاي توسعه، رشد و تكامل يكپارچه مهدكودك هاي استان و شخصيت سازي كودكان متناسب با فرهنگ و هنجارهاي استان تا پايان سال جاري با مشاركت بخش خصوصي راه اندازي مي شود.
*** 87 درصد كودكان تحت پوشش بهزيستي همدان بدسرپرست هستند
مدير كل بهزيستي استان همدان اظهار داشت: 87 درصد كودكان تحت پوشش بهزيستي استان همدان كودكان بدسرپرست هستند كه پدر يا مادر و يا جد پدري آنها در قيد حيات هستند اما در يك مدت مشخصي به تشخيص مراجع قانوني صلاحيت نگهداري از كودك را ندارند.
الوند گفت: راه اندازي يك مركز بازپيوند خانواده در حوزه كودكان بدسرپرست در دستور كار بهزيستي استان همدان قرار دارد.
وي ادامه داد: اين مراكز مسئوليت نگهداري و ارائه آموزش هاي اجتماعي، فرهنگي و مهارتي به كودكان بد سرپرست را در ساعات صبح الي 6 بعداز ظهر به عهده مي گيرند و اين كودكان از ساعات 6 بعدازظهر به بعد به كانون خانواده باز مي گردند.
***تشكيل مركز رفاه كودك و خانواده در شهر همدان
مديركل بهزيستي استان همدان همچنين از تشكيل مركز رفاه كودك و خانواده در مركز استان خبر داد و گفت:با افتتاح اين مركز والديني كه شغل هاي شبانه روزي و شيفت هاي شب دارند و به دليل مهاجرت به استان همدان از اقوام و بستگان خود دور هستند مي توانند كودكان بالاي هفت سال خود را در طول روز به اين مراكز بسپرند.
وي توضيح داد: اين مراكز با آموزش مهارت هاي زندگي و و احترام به خانواده به اين كودكان موجب ايجاد يك حاشيه امن و آرامش خاطر در فضاي خانواده ها و مي شود.
***طراحي مجله تخصصي كودكان در همدان
وي از طراحي يك مجله تخصصي براي كودكاني كه به دلايل مختلف امكان بهره مندي از خدمات مهدهاي كودك را ندارند خبر داد.
الوند تاكيد كرد:در اين مجله ها برنامه هاي تفصيلي با يك ادبيات كودكانه در راستاي آموزش نحوه رفتار والدين با كودك ارايه شده است.
وي توسعه مراكز آموزشي كودك و خانواده را رويكر بهزيستي استان همدان عنوان كرد و گفت:10 درصد كودكان زير هفت سال در كشور از خدمات مهدهاي كودك بهره مند هستند و اين موضوع لزوم طراحي مجله تخصصي كودك را نشان مي دهد.
***راه اندازي مركز استاندارد مراقبتي توانبخشي سالمندان در همدان
الوند با بيان اينكه راه اندازي يك مركز شبانه روزي استاندارد مراقبتي توانبخشي سالمندان در همدان دردستور كار قرار دارد گفت:اين مركز با خانه سالمندان متفاوت است و در آن به افرادي كه وضعيت اجتماعي و اقتصادي مناسبي دارند و و به دليل نبود پرستار تخصصي سالمند براي دريافت خدمات تخصصي مراجعه مي كنند خدمت رساني مي كند.
وي توضيح داد:اين مركز ظرفيت پذيرش حدود 50 سالمند به صورت ويژه را دارد و با هدف حفظ كرامت، عزت و شان خانوادگي اين افراد عمل مي كند.
***راه اندازي يك مركز ترك اعتياد استاندارد
وي راه اندازي يك مركز ترك اعتياد استاندارد در استان همدان را از برنامه هاي پيش روي بهزيستي عنوان كرد و گفت: اين مركز از نظر فضاي فيزيكي ، خدمات سم زدايي ، خدمات پيشگيري و وضعيت تجهيزات استاندارد خواهد بود.
***983 نفر در همدان از تسهيلات اشتغال بهزيستي استفاده كردند.
الوند از ارايه تسهيلات اشتغال به 983 نفر از افراد تحت پوشش بهزيستي در سال 94 و ارايه تسهيلات اشتغال به 688 نفر در سال 93 خبر داد.
وي گفت: از ابتداي سال 94 تاكنون بيش از 180 ميليارد ريال تسهيلات كم بهره و بلند مدت اشتغال به گروه هاي هدف بهزيستي استان همدان اعطا شده است.
***در همدان از هر 100 ازدواج 4.2 آن به طلاق منجر مي شود
الوند اظهار كرد: در كشور از هر 100 ازدواج 5.4 آن به طلاق منجر مي شود كه اين رقم در استان همدان 4.2 است.
وي توسعه و گسترش برنامه مداخلات در پيشگيري و كاهش طلاق را رويكرد سازمان بهزيستي عنوان كرد و گفت: در تمام مراكز پشگيري از طلاق بهزيستي استان همدان 33 درصد از مراجعات به سازش زوجين منجر شده است.
وي ادامه داد: به تمام زنان سرپرست خانوار تحت پوشش اين سازمان مستمري پرداخت مي شود كه حداكثر مبلغ آن يك ميليون ريال است.
250 هزار نفر در استان همدان از خدمات بهزيستي بهره‌مند هستند.
22 تا 28 تيرماه به عنوان هفته بهزيستي نامگذاري شده و 'ايراني با نشاط با بهتر زيستن' شعار امسال هفته بهزيستي است.
1181/6993