۳۰ تیر ۱۳۹۵، ۲۰:۰۳
کد خبر: 82157541
T T
۰ نفر
مذاكرات وزیر ارتباطات در مسكو و افق دیدار سران ایران و روسیه

مسكو- ایرنا- گسترش روابط ایران و روسیه بویژه اقتصادی در دستور كار سفر هیات ایرانی به ریاست محمود واعظی وزیر ارتباطات، فناوری اطلاعات و رییس ایرانی كمیسیون دائمی همكاری ها در مذاكره با وزیران و مقام های روسی در شهرهای آستراخان و مسكو است.

به گزارش ایرنا، این سفر چهار روزه سه شنبه آینده همزمان با افتتاح پرواز هواپیمایی تابان در مسیر رفت و برگشت تهران - آستراخان در ساحل شمالی دریای خزر آغاز می شود.
واعظی در جریان این سفر با الكساندر ژیلیكین استاندار آستراخان برای گسترش همكاری های این منطقه با استان های جمهوری اسلامی ایران در چارچوب نقشه راه دو كشور مذاكره می كند.
بنا به اعلام بخش دیپلماسی رسانه ای سفارت جمهوری اسلامی در روسیه، همچنین در چارچوب حضور هیات ایرانی در استراخان، نشست مشترك تجاری دو كشور با شركت جمعی از فعالان اقتصادی ایرانی و روسی، سخنرانی وزیر ارتباطات، مهدی سنایی سفیر جمهوری اسلامی در مسكو و استاندار آستراخان با محور توسعه فراگیر همكاری های مسكو و آنكارا و ارتقای روابط بین استانی برگزار خواهد شد.
بازدید از مراكز مختلف صنعتی و تولیدی، مراكز علمی و هنری آستراخان و همچنین مذاكره با مارگلوف نخست وزیر این استان از دیگر برنامه های هیات ایرانی در این سفر اعلام شده است.
شهر بندری آستراخان به دلیل قرار داشتن در دهانه ورودی رودخانه ولگا به دریای خزر، یك شاهراه آبی و زمینی بشمار می آید و در زمان حاضر این منطقه با فعالیت بیش از 200 شركت ایرانی به كانون تمركز اقدام های بازرگانی و اقتصادی ایرانیان در جنوب روسیه تبدیل شده است.
براساس آمارهای در دسترس كه آخرین گزارش آن مربوط به سال 2012 است حدود 39 درصد مبادلات بازرگانی خارجی استان آستراخان روسیه با جمهوری اسلامی ایران انجام گرفته است.
وزیر ارتباطات و هیات همراه مذاكرات خود را در مسكو ادامه خواهند داد.
در دیدار واعظی با خانم ورونیكا نیكشینا وزیر تجارت اتحادیه اقتصادی اوراسیا كه چهارشنبه برگزار می شود، گسترش همكاری ها و گفت وگو در باره روند مذاكره پیمان تجارت آزاد بین ایران و این اتحادیه بررسی خواهد شد.
اتحادیه اقتصادی اورآسیا با جمعیتی بیش از 180 میلیون نفر دربرگیرنده پنج كشور روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و ارمنستان است كه بیش از 20 میلیون كیلومتر مربع مساحت دارند و با توجه به نزدیكی جغرافیایی، بازار بزرگی برای صادرات كالاهای ایرانی به شمار می روند و برقراری تجارت آزاد نیز می تواند فرصت های زیاد همه جانبه ای را برای بخش خصوصی ایران و كشورهای عضو این اتحادیه ایجاد كند.
دیدار با نیكلای نیكیفروف وزیر ارتباطات و رسانه های جمعی، دنیس مانتوروف وزیر صنعت تجارت و مذاكرات با الكساندر نوواك وزیر انرژی روسیه و رییس روسی كمیسیون دائمی همكاری های اقتصادی دو كشور كه با حضور سنایی سفیر ایران در مسكو انجام خواهد شد، نیز از برنامه های مذاكرات وزیر ارتباطات برای توسعه هر چه بیشتر روابط دو جانبه بشمار می رود.
همچنین در حاشیه این سفر چهار روزه، هیات ایرانی در جریان بازدید از چند مركز صنعتی و فناوری از جمله در حوزه های ارتباطات، گازی و انرژی، رایانه ای و اطلاعات با رییسان و مدیران این واحدها نشست و در باره همكاری های ممكن مذاكره خواهد كرد.
ایران و روسیه پاییز سال گذشته در نشست كمیسیون مشترك همكاری های اقتصادی به ریاست واعظی و نوواك اسناد نقشه راه توسعه روابط دو كشور را كه در برگیرنده اجرای پروژه های مختلف به صورت مشترك و همچنین افزایش مبادلات بازرگانی به ارزش 40 میلیارد دلار است، امضا كردند.
اجرای طرح های نیروگاه بخار، دو واحد جدید در نیروگاه اتمی بوشهر، برقی كردن راه آهن گرمسار - اینجه برون به طول 495 كیلومتر و پروژه های نفتی و گازی از جمله طرح های مورد توافق می باشد كه بخشی از آنها عملیاتی شده است.
از آغاز روی كار آمدن دولت یازدهم، ایران و روسیه با اجرای راهبرد افزایش همكاری های دوجانبه و همگرایی منطقه ای، روابط رو به ركورد خود را تحرك بخشیدند.
پایین ترین سطح روابط تجاری دو كشور در سال 1392 با سقوط از چهار میلیارد دلار به كمی بیش از یك میلیارد دلار تجربه شد.
در چارچوب برنامه دولت یازدهم برای تحرك بخشی به روابط اقتصادی ایران و روسیه، سال 2014 ارزش مبادلات به حدود یك میلیارد و 700 میلیون دلار افزایش یافت، سال 2015 نیز شاهد حدود 30 درصد رشد شد و براساس اعلام جدید نوواك وزیر انرژی روسیه در شش ماهه اول سال جاری میلادی نسبت به مدت مشابه سال 2015، افزایش 69 درصدی ثبت شده است.
براساس برنامه های در نظر گرفته شده، ایران و روسیه قصد دارند در آینده ای نزدیك با اجرایی شدن طرح های مختلف همكاری ها در عرصه های مختلف در چارچوب نقشه راه توسعه روابط، ارزش اقتصادی همكاری های دو كشور را به سالانه 10 میلیارد دلار برسانند.
انتظار می رود كه دیدار پیش بینی شده حسن روحانی و ولادیمیر پوتین رییسان جمهوری روسیه و ایران كه احتمالا 18 مرداد ماه در باكو پایتخت جمهوری آذربایجان انجام خواهد گرفت، شتاب در اوج گیری روابط دو جانبه و همگرایی های منطقه ای مسكو و تهران را افزایش دهد.
آخرین دیدار روحانی و پوتین دوم آذرماه سال 94 در جریان نشست سران مجمع كشورهای صادر كننده گاز در تهران و پیش از آن در نشست سازمان همكاری های شانگهای و اجلاس بریكس در «اوفا» پایتخت جمهوری باشقیرستان انجام شد كه سبب ایجاد تحول در روابط دو جانبه شد.
یكی دیگر از دیدارهای رییسان جمهوری ایران و روسیه نیز در حاشیه نشست قبلی و سالانه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورك انجام گرفت كه نتیجه تمامی مذاكرات سران تاكید بر لزوم تقویت ساز و كارهای لازم برای گسترش فراگیر روابط دوجانبه و منطقه ای مسكو و تهران بود.
اروپام ** 1516