معرفی بهترین‌های جشن حافظ/نخستین نشان كیارستمی به شهرام مكری رسید

تهران - ایرنا - شانزدهمین جشن حافظ در حالی برگزار شد و برندگان خود را شناخت كه بسیاری از كسانی كه روی سن حاضر شدند، از عباس كیارستمی نام برده و یاد او را گرامی داشتند.

به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، شانزدهمین جشن حافظ شب گذشته(شنبه) با حضور اهالی سینما و تلویزیون در تالار وزارت كشور برگزار شد.
در ابتدای این مراسم پس از پخش یك نماهنگ از دوره‌های گذشته این جشن، طبق روال سال‌های گذشته كه یكی از بازیگران مراسم را آغاز می كند.
آزاده صمدی روی صحنه آمد و گفت: خوشحالیم كه در این جشن حضور داریم زیرا جشن حافظ مراسمی است كه هنرمندان از صمیم قلب در آن حضور پیدا می كنند و برای موفقیت هم دست می‌زنند.
پس از صحبت های وی، حجت اشرف‌زاده دو ترانه «ماه و ماهی» و «یاد یار» را به یاد هنرمندان درگذشته سینما خواند.
سپس علی معلم مدیر مسئول ماهنامه «دنیای تصویر» و دبیر شانزدهمین جشن حافظ به روی صحنه آمد و گفت: خوشحالم كه با تمام تنگ نظری‌ها و حسدها این جشن، شانزدهمین دوره خود را برگزار می‌كند.
وی افزود: در ابتدای مراسم بر خود واجب می دانم تا یاد و خاطر مرحوم عباس كیارستمی را گرامی بدارم، شخصی كه شاید بدون اغراق یكی از 100 فیلمساز برتر كشور بود. امیدوارم بتوانیم شانزدهمین جشن حافظ را هم به خوبی برگزار كنیم.

**نخستین نشان عباس كیارستمی برای شهرام مكری
در ادامه مراسم مسعود كیمیایی روی سن آمد و گفت: هم‌نسلان من روزهای بدی را سپری می‌كنند و همه سیاه پوشیم برای عباس كیارستمی و جمشید ارجمند.
وی با اشاره به اهمیت عباس كیارستمی در سینمای جهان افزود: او یك سینمای خاص را به جهان پیشنهاد كرد و جهان آن را پذیرفت. او با كودكان و انسان فیلم ساخت.
سپس شهرام مكری كارگردان جوان سینما نشان عباس كیارستمی را توسط مسعود كیمیایی دریافت كرد.
وی در سخنانی گفت: از آنجا كه برای بخش فیلمنامه نامزد بودم فكر كردم برای آن روی سن دعوت شوم اما اكنون كه این نشان را می گیرم از بابت دریافت آن خیلی خوشحالم.
مكری افزود: كیارستمی همیشه برای سینمای ایران در دنیا اعتبار بوده و نبودنش هم به من و جشن حافظ اعتبار می دهد.

** تندیس بهترین فیلم مستند
در ادامه بهروز افخمی به همراه فریدن جیرانی روی صحنه آمدند تا جایزه بهترین فیلم مستند را اهدا كنند.
تندیس اول این بخش به آرش لاهوتی برای فیلم «راننده و روباه» رسید كه در مراسم حضور نداشت. تندیس دوم نیز به لقمان خالدی برای فیلم «فصل هرس» رسید.
او پس از دریافت تندیس با بیان اینكه یك بار دیگر این تندیس را دریافت كردم، گفت: فیلم من در برنامه «هفت» توسط آقای افخمی به شدت نقد منفی شد و جالب است كه حالا این تندیس را از دست او می گیرم.
افخمی نیز در جواب خالدی گفت: این فیلم را خیلی دوست داشتم احتمالا آن روز داشتم ادای مسعود فراستی را در می‌آوردم.

** مهران مدیری بهترین چهره تلویزیونی
سپس جمشید گرگین و سروش صحت برای بخش بهترین چهره تلویزیونی روی صحنه آمدند و جایزه این بخش را به مهران مدیری دادند.
مدیری پس از دریافت تندیس خود گفت: به علت سرمایی شدید و تب و لرز باید مراسم را ترك كنم فقط جا دارد از علی معلم و آذر معماریان برای برگزاری این جشن كه می دانم با مشقت فراوان آن را برگزار كرده اند تشكر كنم.
رامبد جوان(خندوانه)، عادل فردوسی‌پور(نود)، مهران مدیری(دورهمی)، رضا رشیدپور (دید در شب) و احسان علیخانی(ماه عسل) نامزدهای این بخش بودند.
در ادامه جایزه بهترین دستاورد هنری هم به بهرام دهقانی برای تدوین فیلم «ابد و یك روز» اهدا شد.
وی جایزه خود را از نیوشا ضیغمی و الهام حمیدی دریافت كرد.

** علی نصیریان بهترین بازیگر مرد درام تلویزیونی
ایرج راد و داریوش ارجمند در ادامه برنامه برای اهدای جایزه بهترین بازیگر مرد درام تلویزیون روی صحنه آمدند و این جایزه را به علی نصیریان برای ایفای نقش «بزرگ آقا» در سریال «شهرزاد» اهدا كردند.
نصیریان پس از دریافت تندیس جشن حافظ، گفت: تمام اتفاقات خوب در حوزه فرهنگ و هنر بدست مردم رخ داده و این جشن نیز اینگونه است. فرهنگ مثل آب است و همیشه می جوشدف بنابرانی هیچ سدی نمی‌تواند جلوی آن را بگیرد.

** تجلیل از جمشید هاشم پور
در ادامه مراسم، جایزه یك عمر فعالیت هنری به جمشید هاشم پور بازیگر سینما رسید. سعید راد و فرامرز قریبیان این جایزه را اهدا كردند.
قریبیان جایزه حافظ را معتبرترین جایزه ایران دانست زیرا به گفته وی هیچ جهت گیری ندارد.
بازیگر فیلم سینمایی «رد پای گرگ» افزود: هاشم پور بیش از نیم قرن است كه در سینما كار می‌كند و یكی از بزرگان سینمای ایران است.
سعید راد نیز گفت: گاهی افرادی وارد سینما می‌شوند كه آن دوران را می سازند. به جرات می‌گویم هاشم پور نیز بخشی از سینمای ما را ساخت.
جمشید هاشم پور نیز پس از دریافت تندیس حافظ، گفت: در مورد یك قشر صحبت نشده است و آن كارگردانان سینمای ایران هستند؛ كسانی كه سینمای ایران را می سازند.
وی در ادامه اسامی تمام كارگردانانی كه در طول 50 سال فعالیت هنری با آنها كار كرده بود را قرائت كرد.

** سعید روستایی باز هم جایزه گرفت
در ادامه این مراسم جایزه بهترین فیلمنامه سینمایی به سعید روستایی برای فیلم سینمایی «ابد و یك روز» اهدا شد.
او جایزه خود را از دست سیروس الوند و یدالله صمدی دریافت كرد و گفت: با اجازه خانواده ام عوامل فیلم و با احترام به داریوش مهرجویی این هدیه را به روح عباس كیارستمی اهدا می‌كنم.

** جایزه بهترین فیلمنامه تلویزیونی برای «كیمیا»
سپس جایزه بهترین فیلمنامه تلویزیونی توسط شیلا خداداد و مریم معصومی به مسعود بهبهانی برای «كیمیا» اهدا شد.
بهبهانی با بیان اینكه تلویزیون از این مراسم‌ها بی‌نصیب است، گفت: اگر فیلمنامه جان می‌گیرد به همت كارگردان و بازیگران و دیگر عوامل یك اثر این اتفاق می افتد.

** كریستف رضاعی جایزه موسیقی فیلم را برد
جایزه بهترین موسیقی فیلم توسط كمند امیر سلیمانی و مهران غفوریان به كریستف رضاعی برای «در دنیای تو ساعت چند است؟» اهدا شد.

** بهترین بازیگر كمدی مرد تلویزیونی از پایتخت انتخاب شد
در ادامه مراسم میلاد كی مرام و لیلا اوتادی جایزه بهترین بازیگر مرد كمدی را به احمد مهرانفر برای سریال «پایتخت 4» اهدا كردند.
مهرانفر پس از دریافت تندیس حافظ، گفت: بسیار خسته هستم زیرا از سر فیلمبرداری آمده‌ام، حتی نهار هم نخورده‌ام.

**نسرین نصرتی بهترین بازیگر زن كمدی
سپس مرجان گلچین و الیكا عبدالرزاقی برای اهدای جایزه بهترین بازیگر زن كمدی به روی صحنه آمدند و باز هم این تندیس به بازیگری از سریال «پایتخت 4» تقدیم شد. نشان حافظ در این بخش به نسرین نصرتی اهدا شد كه وی گفت: این جایزه را به نمایندگی از تمام عوامل «پایتخت 4» دریافت می‌كنم.

** مهتاب كرامتی و پریناز ایزدیار بهترین بازیگران زن
در ادامه جایزه بهترین بازیگر زن سینمایی به مهتاب كرامتی برای ایفای نقش در «عصر یخبندان» و پریناز ایزدیار برای ایفای نقش در فیلم «ابد و یك روز» اهدا شد.
كرامتی كه تندیس خود را از دست آنا نعمتی و مسعود رایگان دریافت كرد، گفت: این جایزه برایم بسیار ارزشمند است.
پریناز ایزدیار هم گفت: از سعید ملكان و سعید روستایی برای انتخابم برای ایفای نقش در «ابد و یك روز» متشكرم.

** تندیس بهترین ترانه برای سالار عقیلی
محمد سریر و افشین یداللهی تندیس حافظ بهترین ترانه را به سالار عقیلی برای ترانه «معمای شاه» تقدیم كردند.
عقیلی پس از دریافت جایزه خود، گفت: این تندیس را من از مردم ایران گرفته‌ام و همیشه مدیون آنها هستم.

** جایزه ویژه برای «نهنگ عنبر»
رضا عطاران و دانیال حكیمی برای اهدای جایزه ویژه هیات داوران روی سن آمدند. این جایزه به سامان مقدم برای تهیه كنندگی «نهنگ عنبر» رسید.
رضا عطاران گفت: منتظر «نهنگ عنبر 2» باشید. امروز هم سر فیلمبرداری بودیم. در ادامه تعدادی از عوامل «نهنگ عنبر» روی صحنه آمدند تا عكس دست جمعی بگیرند.

** «شهرزاد» بهترین سریال شد
عبدالله اسكندری و بهنوش طباطبایی برای اهدای جایزه بهترین مجموعه تلویزیونی روی سن آمدند.
جایزه بهترین مجموعه به سریال «شهرزاد» رسید.

** اسكندری، بهترین بازیگر زن درام
جایزه بهترین بازیگر زن درام تلویزیونی به ستاره اسكندری برای بازی در سریال «دندون طلا» تقدیم شد.

** بهترین بازیگران مرد سینما؛ اصلانی و محمدزاده
سپس پوریا پورسرخ و لیندا كیانی برای اهدای جایزه بهترین بازیگر مرد سینما روی سن آمدند و این جایزه بطور مشترك به فرهاد اصلانی برای بازی در «كوچه بی نام» و «دوران عاشقی» و نوید محمدزاده برای بازی در «ابد و یك روز» رسید.

** تندیس بهترین كارگردانی برای حسن فتحی
حسن فتحی برای كارگردانی سریال «شهرزاد» بهترین كارگردان تلویزیونی تندیس حافظ گرفت.

** علیرضا رئیسیان بهترین كارگردان سینما
در ادامه افسانه بایگان و آزاده زارعی برای اهدای جایزه بهترین كارگردان سینما روی سن آمدند و این جایزه را به علیرضا رئیسیان برای كارگردانی «دوران عاشقی» اهدا كردند.

** «ابد و یك روز» بهترین فیلم سینمایی
تندیس حافظ برای این بخش به سعید ملكان برای تهیه كنندگی «ابد و یك روز» رسید.
شانزدهمین جشن حافظ شامگاه شنبه با یك ساعت و نیم تاخیر یعنی ساعت 22 آغاز شد و ساعت 2:30 بامداد یكشنبه پایان یافت.
شبك **فراهنگ ٩٢٤٦**1917 ** 1071
۰ نفر