واگذاري 150 بناي تاريخي در سال 95 به بخش خصوصي در دستور كار است

شيراز- ايرنا- مديرعامل و رييس هيات مديره صندوق احيا و بهره برداري از بناها و اماكن تاريخي و فرهنگي گفت: بر اساس تكليف مشخص شده از سوي دولت ،امسال واگذاري 150 بناي تاريخي به بخش خصوصي در دستور كار اين صندوق قرار گرفته است .

به گزارش ايرنا محمدرضا پوينده شامگاه يكشنبه در آيين افتتاح هتل آپادانا تخت جمشيد بيان كرد: از خردادماه سال گذشته تا خردادماه امسال تعداد 50 بناي تاريخي در 23 استان كشور به بخش خصوصي واگذار شده است.
وي افزود: از اين تعداد 31 بنا در سال گذشته و 19 بنا در چهار ماهه نخست امسال به بخش خصوصي واگذار شده است كه با توجه به روند حركت در اين بخش، امسال اين مهم محقق مي شود.
پوينده با بيان اينكه طرح واگذاري بناهاي تاريخي به بخش خصوصي يك طرح پويا براي احيا و فعال شدن بناهاي تاريخي در كشور است اظهارداشت: براي واگذاري يك بناي تاريخي به بخش خصوصي بر اساس قوانين و توسط كارشناسان ما هزينه مرمت هر بنا مشخص و سپس مدت زمان واگذاري معين مي شود.
وي اضافه كرد: هر بنا بر اساس توانمندي ها و پس از شركت در يك مزايده دو مرحله اي و با پرداختن ماهيانه يك اجاره مختصري به بخش خصوصي واگذار مي شود و در مدت زمان واگذاري نظارت بر بناهاي تاريخي انجام خاهد شد .
او ادامه داد: بر اساس تفاهم نامه با معاونت سرمايه گذاري ميراث فرهنگي كشور، بنا شده از محل صندوق توسعه ملي تسهيلاتي در اختيار سرمايه گذاران بناهاي تاريخي قرار گيرد اما صندوق احيا تاكنون نسبت به پرداخت تسهيلات در اين زمينه اقدام نكرده است.
پوينده عنوان داشت: همچنين بر اساس تفاهم نامه با معاونت صنايع دستي ميراث فرهنگي كشور، قرار است اعتباري بالغ بر 120 ميليارد ريال در قالب تسهيلات 9 درصد به هنرمندان و توليد كنندگان صنايع دستي براي راه اندازي كارگاه، فروشگاه و بازارچه هاي صنايع دستي در بناهاي تاريخي اختصاص داده شود.
مديرعامل صندوق احيا و بهره برداري از بناها و اماكن تاريخي و فرهنگي افزود: با توجه به ركود بخش صنعت در كشور، استقبال سرمايه گذاران براي واگذاري بناهاي تاريخي بسيار خوب است به طوري كه تاكنون سرمايه گذاران از واگذاري بناهاي تاريخي بسيار رضايت دارند.
وي با بيان اينكه در حال حاضر درخواست براي واگذاري بناهاي تاريخي از سوي بخش خصوصي بسيار زياد است گفت: ايرانيان مقيم خارج از كشور بسيار علاقه مند به سرمايه گذاري و كمك به ميراث فرهنگي در واگذاري بناهاي تاريخي هستند كه تلاش مي كنيم اطلاعات بناهاي تاريخي كشور را به صورت بسته هاي سرمايه گذاري آماده و به سرمايه گذاران اعلام كنيم.
پوينده بيان كرد: احيا و نجات ميراث فرهنگي كشور از وظائف قانوني صندوق احيا در كشور است كه احياي خانه هاي تاريخي، اماكن و بناهاي تاريخي و كاربري و تثبيت بناهاي تاريخي كشور را با جديت دنبال مي كنيم.
** گردشگري، مزيت كشور ايران
وي اظهارداشت: تاريخ، تمدن و فرهنگ مزيت كشور ماست و اين شاخص ها جز محدود شاخص هاي برتر دنياست.
مدير عامل صندوق احي و بهره برداري از بناها و اماكن تاريخي و فرهنگي افزود: در شرايط كنوني، گردشگري از مزيت هاي اصلي كشور به شمار مي رود كه ما بايد از اين مزيت براي توسعه و پيشرفت كشور به خوبي استفاده كنيم.
او با بيان اينكه كشور ايران در بخش گردشگري در رتبه 46 دنيا قرار دارد اضافه كرد: اگر از ظرفيت هاي گردشگري ايران به نحو مطلوبي استفاده شود، كشور ما از درآمد نفت بي نياز مي شود اما متاسفانه هنوز مديراني در كشور هستند كه با گردشگري و رونق اين بخش مشكل دارند.
پوينده ادامه داد: امروز گردشگري يكي از صنعت هاي مهم و درآمد زا در جهان است كه فرصت هاي شغلي بسياري را ايجاد مي كند كه ما در كشور نيز بايد گردشگري را در چارچوب توسعه پايدار، جايگزين كنيم.
وي گفت: در حال حاضر روستاهايي در مناطق مختلف كشور است كه هر كدام جاذبه هاي فراواني براي جذب گردشگر و سرمايه دارند كه اينها يك پتانسيل و فرصت براي كشور ما و صنعت گردشگري ما است.
پوينده با بيان اينكه بايد براي رونق گردشگري به مزيت هر منطقه توجه شود افزود: روستاهاي مختلف در استان هاي كشور در مناطق و آب و هواهاي متنوع وجود دارد كه مقصد گردشگري شدند و سرمايه هاي زيادي را جذب مي كنند كه فارس نيز در اين زمينه غني است.
وي گفت: گردشگري نياز به هماهنگي و همكاري دارد كه مجلس در حوزه قانون گذاري و نيروي انتظامي در حوزه امنيت گردشگري بايد كمك كنند تا كشور ايران بتواند سهمي متناسب با جايگاه خود را به دست آورد.
** سهم ويژه براي بوتيك هتل ها در كشور
مديرعامل صندوق احيا و بهره برداري از بناها و اماكن تاريخي و فرهنگي بيان كرد: بر اين باوريم بايد ظرفيت ايجاد بوتيك هتل ها در نقاط مختلف كشور به ويژه جوامع محلي و برخي از مناطق و مقاصد طبيعي گردشگري ايجاد شود زيرا امروز اين مراكز اقامتي بسيار مورد توجه گردشگران است.
پوينده اظهارداشت: در حال حاضر بسياري از گردشگراني كه به كشور ايران سفر مي كنند علاقه مند به اقامت در خانه هاي تاريخي و سنتي ما هستند و روستاها و استفاده از خانه هاي مردمي در روستاهاي كشور يك ظرفيت مهم در اين بخش است كه بايد فعال شود.
وي با بيان اينكه بوتيك هتل ها در بسياري از كشورهاي جهان تجربه بسيار خوبي است ادامه داد: امروز بسياري از گردشگران خارجي و حتي داخلي كشور ما اقامت در مكان هاي تجاري را نمي پسندند و ما نيز بايد در صنعت گردشگري، بر اسا س نياز مخاطب خود حركت كنيم تا شاهد افزايش جذب گردشگر باشيم.
او با بيان اينكه افزايش گردشگري داخلي و خارجي در كشور، بيانگر نياز به بوتيك هتل ها در تاسيسات گردشگري كشور براي ميزباني از گردشگران است اضافه كرد: براي راه اندازي بوتيك هتل ها در كشور سهم و توجه ويژه اي داريم.
هتل بوتيك به آن دسته از هتل هايي گفته مي شود كه به خاطر خاص بودن سبك هنري و معماري خود شهره هستند. آنها معمولاً كوچكتر از گراندهتل ها بوده و لوكس بودن هدف اصلي آنها نيست؛ بلكه خود، هدف اصلي بازديد هستند.
3002/ 5054