۱۰ مرداد ۱۳۹۵، ۱۵:۲۱
کد خبر: 82170108
T T
۰ نفر
افزایش 353واحدی شاخص كل بورس در پی برگزاری مجامع شركت ها

تهران- ایرنا- شاخص كل بورس هفته كاری جدید را با روند مثبت آغاز كرد و در معاملات امروز (یكشنبه) با 353 واحد رشد به رقم 76 هزار و 579 واحد رسید.

به گزارش ایرنا، در معاملات امروز بیش از از یك میلیارد و 31 میلیون سهم و حق تقدم به ارزش دو هزار و 666 میلیارد ریال در 73 هزار و 445 نوبت خرید و فروش شد.
نمادهای ومعادن (توسعه معادن و فلزات)، كچاد (معدنی و صنعتی چادرملو)، كگل (معدنی و صنعتی گل گهر)، وصندوق (سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی)، فملی (صنایع مس ایران) و وبانك (سرمایه گذاری گروه توسعه ملی) بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص كل برجای گذاشت و در مقابل نماد شپنا (پالایش نفت اصفهان) با تاثیر منفی مانع رشد بیشتر شاخص شد.
بررسی های شاخص های اصلی بازار سرمایه نشان می دهد همه شاخص ها بجز شاخص بازار دوم، در معاملات امروز رشد كرده اند. بر این اساس شاخص قیمت (وزنی- ارزشی) 126 واحد، شاخص كل (هم وزن) 24 واحد، شاخص قیمت (هم وزن) 19 واحد، شاخص آزاد شناور 513 واحد و شاخص بازار اول 401 واحد رشد كرد.
تنها شاخص منفی بازار یعنی شاخص بازار دوم نیز 130 واحد افت كرد.

**روند حركت بورس، صعودی است
«عزت صیادنیا طیبی» كارشناس بازار سرمایه، در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره وضعیت شاخص كل بورس گفت: روند كلی حركت بورس و چشم انداز آن، مثبت و صعودی ارزیابی می شود اما رشد شاخص كل هنوز تثبیت نشده است، بنابراین مردم همچنان چشم انتظارند.
این كارشناس بازار سرمایه درباره چرایی رشد شاخص بورس در روزهای گذشته اضافه كرد: تغییر مدیریتی در سازمان بورس و اوراق بهادار را می توان یكی از دلایل اصلی رشد بازار در روزهای های گذشته ارزیابی كرد.
صیادنیا طیبی اضافه كرد: برگزاری مجامع شركت های بورسی و انتشار خبرهای مثبت از آنها بویژه شركت های خودرویی نیز زمینه ساز رشد شاخص در هفته گذشته شد.
وی گفت: ماه های گذشته وضعیت حركت گروه خودرویی تاثیر مستقیمی بر وضعیت شاخص كل داشت؛ به گونه ای كه رشد این گروه، سبب تقویت شاخص كل شد.
كارشناس بازار سرمایه درباره چشم انداز بورس در ماه های آینده افزود: با توجه به روند افت نرخ تورم كه باعث كاهش میزان سود و تسهیلات بانكی می شود، می توان چشم انداز مثبتی را برای شاخص بورس پیش بینی كرد.
طیبی گفت: كاهش نرخ تورم و سود بانكی بر بازار سرمایه با تاخیر تاثیر گذاشت و چنانچه فعالان بازار سرمایه به این باور برسند كه روند كاهش نرخ تورم و سود بانكی، پایدار است، به تدریج به بازار اعتماد كرده و تاثیر مثبت آن بر شاخص آشكار می شود.
به گفته وی، امكان كاهش بیشتر نرخ تورم و سود بانكی در ماه های آتی وجود دارد، بنابراین بازار سرمایه ایران دارای این ظرفیت است كه به جذاب ترین بازار در داخل كشور و بلكه بین بورس های دنیا تبدیل شود.
این كارشناس بازار سرمایه با استقبال از برنامه دولت برای تداوم سیاست مهار تورم گفت: باید این سیاست برای تثبیت شرایط اقتصادی ادامه پیدا كند.
طیبی به شكلگیری موج های هیجانی در بازار سرمایه اشاره كرد و افزود: گاهی اوقات، یك هیجان مثبت در بورس شكل می گیرد و سپس خاموش شده و آرام می گیرد كه وقوع آن سبب می شود بیشتر افراد، زیان ببینند و فقط افراد اندكی سود كنند. در واقع، آنچه مهم ارزیابی می شود روند صعودی بلندمدت است كه بازار سرمایه كشور این پتانسیل را دارد.
وی به برنامه دولت برای تك نرخی كردن ارز اشاره كرد و گفت: تك نرخی كردن ارز، تاثیر مثبتی را بر فعالیت بورس دارد و سبب رشد برخی گروه های حاضر در بازار سرمایه می شود.
به گزارش ایرنا، شاخص كل بورس در هفته گذشته روند افزایشی داشت و فعالان بازار سرمایه را نسبت به تداوم آن امیدوار كرد.
سهامداران، امیدوارند با تداوم روند صعودی كنونی، بخش از زیان هفته های گذشته آنها جبران شود.
شاخص كل بورس در سه ماه پایانی پارسال، رشد قابل توجهی داشت اما از فروردین ماه در كانال نزولی قرار گرفت و حتی به كانال 73 هزار واحدی نیز سقوط كرد. در دو هفته گذشته، مسیر حركت شاخص معكوس شد و روندی افزایشی یافت.
هم اكنون شاخص كل بورس در محدوده كانال 76 هزار واحدی در نوسان است.
اقتصام**2022**1961
۰ نفر