۱۱ مرداد ۱۳۹۵، ۸:۵۷
کد خبر: 82170698
T T
۰ نفر

150 هكتار از مراتع همدان امسال در آتش سوخت

۱۱ مرداد ۱۳۹۵، ۸:۵۷
کد خبر: 82170698
150 هكتار از مراتع همدان امسال در آتش سوخت

همدان - ایرنا - مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: امسال 150 هكتار از مراتع و جنگلهای این استان طعمه آتش شدند.

محمدرضا همتی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار كرد: وسعت پراكندگی مراتع استان كه نزدیك به چهار هزار قطعه است به همراه سخت گذر بودن دسترسی به مناطق كوهستانی، بارشهای مطلوب سال جاری و پوشش مناسب گیاهی باعث شده امسال تاكنون بیش از 60 فقره آتش سوزی در جنگلها و مراتع استان اتفاق بیفتد.
مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان اضافه كرد: انجام اقدامات پیشگیرانه، گشت و مراقبت، برقراری كشیك اطفای حریق، مشاركت مردم، جوامع محلی، دهیاریها، شوراهای اسلامی و مسئولان محلی، فرهنگ سازی و آگاهی بخشی توسط اصحاب رسانه و سازمان های مردم نهاد موجب شده كه امسال بسیاری از آتش سوزی ها در دقایق اولیه خاموش شود و از بروز خسارت فراوان زیست محیطی و اقتصادی جلوگیری شود.
همتی اضافه كرد: مقایسه و بررسی به عمل آمده گویای این است كه آتش سوزی منابع طبیعی این استان نسبت به سال قبل 20 تا 22 دصد كاهش داشته است.
وی تاكید كرد: 95 درصد آتش سوزی در جنگل ها و مراتع منشا انسانی دارد و بی احتیاطی، سهل انگاری و بی توجهی برخی افراد به حفظ منابع طبیعی و برخی عوامل طبیعی دیگر در بروز آتش سوزی در جنگلها و مراتع موثر هستند.
مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان اظهاركرد: منابعی طبیعی متعلق به عموم مردم است و در زمان آتش سوزی در جنگلها و مراتع، به استناد ماده 14 قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع كشور تمامی مأموران دولتی و كشوری، شهرداری ها و بخشداری ها با تمامی وسایل موجود در اختیار باید در خاموش كردن آتش كمك كنند.
وی افزود: برای مهار آتش نیز نیاز به داشتن نیروی آموزش دیده ورزیده، تامین امكانات و تجهیزات پیشرفته اطفای آتش از جمله بالگرد، موتور سیكلت های ویژه و خودرو های كمك دار با هدف آبرسانی به مناطق سخت گذر و كوهستانی است.
همتی گفت: عشایر و جوامع محلی نقش مهم و تأثیرگذاری در پیشگیری ، كمك و مشاركت در اطفای آتش احتمالی دارند چون زودتر از عوامل منابع طبیعی می توانند به محل حادثه برسند و آتش را خاموش كنند.
همتی گفت: منابع طبیعی به عنوان موهبت الهی سرمایه ملی هر كشور محسوب می شود كه در توسعه پایدار نقش مهمی ایفا می كند.
وی افزود: امروز حفظ، احیا و یا تخریب و نابودی منابع طبیعی یكی از شاخصه های مهم در تعیین توسعه یافتگی جوامع قلمداد می شود.
وی اضافه كرد: موضوع منابع طبیعی و پایداری محیط زیست كه تمامی اركان جامعه در پاسداشت و اعتلای آن دخیل هستند آثار مثبت و منفی بر همه اركان جامعه می گذارد.
مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: استان همدان دارای 905 هزار هكتار اراضی ملی است كه بیش از 42 هزار هكتار از آن جنگل های طبیعی، دست كاشت و اراضی جنگلی است.
همتی افزود: 822 هزار هكتار اراضی ملی همدان به صورت مرتع است كه از نظر پوشش گیاهی به سه درجه مرتع خوب متوسط و فقیر دسته بندی می شوند.

**آغاز احیای جنگل سوخته گیان نهاوند
مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان یادآوری كرد: جنگل گیان در ساعت 24 چهارم مرداد ماه سالجاری در چند نقطه از محدوده بصورت عمدی دچار آتش سوزی شد.
همتی اضافه كرد: مهار دامنه آتش بلافاصله توسط عوامل حاضر در محل از جمله نگهبان و همكاران منابع طبیعی شهرستان، مردم، شهرداری گیان، عوامل فرمانداری، انتظامی، شورای اسلامی آغاز و پس از پنج ساعت تلاش خاموش شد.
وی بیان كرد: طبق بررسی های صورت گرفته نزدیك به 15 هكتار از مراتع اطراف و پنج تا شش هكتار از جنگل گیان طعمه آتش شدند.
وی تاكید كرد: با وجود وزش باد و گسترش آتش سوزی در منطقه گیان نهاوند ولی شعله های آتش به پنج تا 10 درصد درختان خسارت وارد می كند.
مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: با این وجود عملیات احیای جنگلی گیان توسط منابع طبیعی نهاوند از روز جمعه هشتم مرداد آغاز شده است.
همتی افزود: وسعت جنگل گیان در طول چند سال گذشته با وجود مسائل و مشكلات فراوان و كمبود اعتبار، توسط منابع طبیعی استان از 200 هكتار به 700هكتار توسعه و افزایش یافته است.
وی تاكید كرد: كاركنان پرتلاش منابع طبیعی استان همدان آتش سوزی در جنگلها و مراتع را آتش در عمق جان خود تلقی می كنند و در فصل تابستان و ایام ماه مبارك رمضان، تعطیلات خود را به مراقبت و محافظت از این سرمایه ملی اختصاص می دهند و برخی مواقع هنگام خاموش كردن آتش صدمه دیده و مجروح می شوند.
7526/6993