به گزارش خبرنگار ايرنا دكتر 'عادل سي و سه مرده' شامگاه يكشنبه در جمع خبرنگاران به فعاليت دو هزار و 700 دانشگاه و موسسه آموزش عالي در كشور اشاره كرد و افزود: از اين تعداد هزار و 400 دانشگاه دولتي است كه دانشگاه كردستان هم جزو دانشگاه هاي دولتي محسوب مي شود.
وي گفت: به ازاي هر 500 هزار نفر جمعيت در كشور يك دانشگاه فعال است كه باتوجه به جمعيت يك ميليون و 500 هزار نفري استان كردستان بايد سه دانشگاه دولتي در كردستان فعال مي بود كه اكنون تنها يك دانشگاه دولتي فعاليت دارد.
او آمار دانشجويان در كشور را چهار ميليون و 800 هزار نفر اعلام كرد و گفت: 13درصد اين دانشجويان معادل حدود 624هزار نفر در دانشگاه هاي دولتي وابسته به وزارت علوم مشغول به تحصيل هستند.
سي و سه مرده با اشاره به اينكه استان كردستان دو درصد جمعيت كشور را دارد افزود: بايد 2 درصد جمعيت دانشجويان كشور معادل 12 هزار و 480 نفر دانشجو نيز مي داشتيم كه اكنون هشت هزار و 200 دانشجو در دانشگاه كردستان مشغول به تحصيل هستند.
به گفته او در كشور به ازاي هر 100 هزار نفر جمعيت شش هزار و 100 دانشجو وجود دارد كه اين نسبت در استان كردستان چهار هزار و 100نفر به ازاي هر 100 هزار نفر جمعيت است.
او تعداد كل دانشجويان استان كردستان را 61هزار نفر ذكر كرد و گفت: از اين تعداد هشت هزار و 200 نفر دانشجوي دانشگاه كردستان هستند كه از اين تعداد چهار درصد در مقطع دكترا، 23 درصد در رشته كارشناسي ارشد و 73 درصد در مقطع كارشناسي و در هفت دانشكده و 45 گروه مشغول به تحصيل هستند.
به گفته او دانشجويان دانشگاه كردستان در 54 رشته مقطع كارشناسي، 91رشته گرايش كارشناسي ارشد و 29گرايش دكترا مشغول به تحصيل هستند.
وي استان كردستان را در شاخص سرانه دانشجو به نسبت جمعيت جزو سه استان آخر كشور دانست و طرح بومي گزيني را يكي از دلايل پايين بودن اين سرانه دانست و گفت: رايزني هاي بسياري براي حذف طرح بومي گزيني كرده ايم و اميدواريم هرچه زودتر به نتيجه برسيم.
او همچنين به شاخص ديگري در حوزه آموزش عالي در استان اشاره كرد و گفت: كيفيت علمي دانش آموزان شركت كننده در كنكور بر اساس نمرات كسب شده در سطح كشور رتبه 15است اما از لحاظ آمار قبولي كنكوري در كشور رتبه 27 كشور را داريم و اين آمار نشان مي دهد كه آموزش عالي در كردستان توسعه پيدا نكرده است.
او با بيان اينكه امسال 18هزار نفر از استان كردستان در كنكور سراسري شركت كردند گفت: دانشگاه كردستان امسال براي پذيرش دو هزار و 150 دانشجو در نوبت روزانه و 500 دانشجو در نوبت شبانه اعلام نياز كرده است.
معاون آموزشي دانشگاه كردستان تعداد اعضاي هيات علمي اين دانشگاه را نيز 315 نفر اعلام كرد و گفت: از اين تعداد 12نفر استاد تمام، 60 نفر دانشيار، سه مربي و مابقي استاديار هستند كه در 26 كشور برتر دنيا تحصيل كرده اند.
او تعداد دانشجويان بورس دانشگاه كردستان در داخل و خارج از كشور را نيز 70 نفر ذكر كرد.
وي افزود: اكنون 70 درصد از اساتيد و دانشجويان دانشگاه كردستان بومي استان هستند.
به گفته او در دو سال اخير 10 رشته در مقطع كارشناسي به ليست رشته هاي دانشگاه كردستان اضافه شده است كه اين تعداد در مقطع كارشناسي ارشد شش رشته و در مقطع دكترا هم چهار رشته بوده است.
او به تدوين چشم انداز پنج ساله دانشگاه كردستان نيز اشاره كرد و گفت: براساس اين چشم انداز در سال 1400 بايد تعداد اعضاي هيات علمي دانشگاه كردستان به 515 نفر، تعداد رشته هاي مقطع كارشناسي به 110 رشته، كارشناسي ارشد به 190 رشته و دكترا نيز به 90 رشته برسد و آمار دانشجويان نيز به 12هزار و 500 دانشجو افزايش يابد.
او با بيان اينكه اكنون ؟؟؟؟ نفر دانشجوي خارجي از كردستان عراق در رشته هاي عمران، حقوق و حسابداري در دانشگاه كردستان مشغول به تحصيل هستند گفت: مدارك مربوط به 45دانشجوي خارجي ديگر را براي پذيرش به وزارت علوم ارسال كرده ايم.
او گفت: براساس چشم انداز 1400 دانشگاه كردستان، آمار دانشجويان خارجي نيز بايد به پنج درصد كل دانشجويان دانشگاه برسد.
معاون آموزشي دانشگاه كردستان به اين نكته نيز اشاره كرد كه امسال در اين دانشگاه در هشت رشته تحصيلي شامل علوم و مهندسي خاك، محيط زيست، جنگل داري، زراعت و اصلاح نباتات، شيلات، علوم باغباني، علوم دامي و مرتع و آبخيزداري در دو نوبت روزانه به ظرفيت 20 نفر و شبانه با ظرفيت 25 نفر براساس سوابق تحصيلي و معدل دانشجو جذب مي كنيم.
سي و سه مرده افزود: كساني هم كه در كنكور امسال شركت نكرده اند مي توانند براساس شرط معدل انتخاب رشته كنند و متقاضي رشته هايي باشند كه سازمان سنجش اعلام كرده است.
3033/1904
نياز كردستان به سه دانشگاه دولتي/ دانشگاه كردستان آماده پذيرش دانشجوي خارجي
۲۵ مرداد ۱۳۹۵، ۸:۱۷
کد خبر:
82188671
سنندج- ايرنا- معاون آموزشي دانشگاه كردستان گفت: براساس جمعيت، استان كردستان بايد سه دانشگاه دولتي داشته باشد اما اكنون تنها يك دانشگاه دولتي در استان وجود دارد كه جور نبود دانشگاه هاي ديگر را مي كشد.