خميردندان خارجي لزوما بهتر نيست/ محصولات دهان و دندان داخلي استاندارد هستند

شيراز - ايرنا - رئيس انجمن دندانپزشكان عمومي شيراز، باور برخي افراد مبني بر بهتر بودن خميردندان هاي خارجي نسبت به محصولات داخلي را نادرست دانست و گفت: اغلب محصولات داخلي و خميردندان هاي توليد شده ما معيارهاي استاندارد را دارند و براي استفاده مناسب است.

علي اكبر زندي، چهارشنبه درحاشيه همايش دندانپزشكان عمومي درشيراز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: خمير دندان فرآورده اي است كه براي تميزكردن سطوح دندان از باقي مانده هاي موادغذايي و ساير مواد چسبنده به آنها، براق و سفيد كردن ميناي دندان، كاستن بوي دهان، حفظ لثه ها و دندان­ها و همچنين حس تازگي در دهان به كار مي­رود و همه خمير هاي داخلي اين ويژگي ها را دارند.
وي افزود: خميرها بايد داراي قدرت پاك كنندگي مناسب باشند و هيچ گونه آسيبي به ميناي دندان، لثه، لايه هاي مخاطي و يا دهان وارد نكنند و با پوست و مخاط دهان سازگار باشد همچنين برخوردار از بافت نرم و يكنواخت باشد و در اثر فشار معمولي و در دماي عادي به راحتي از تيوپ خارج و بر روي مسواك پخش شود و داراي بسته بندي مناسب و سالم باشد.
اين دندانپزشك گفت: ما بيشترين اهميت را به مسواك مي دهيم، يك مسواك خوب بهتر كار تميز كردن را انجام مي دهد، خمير دندان 10 درصد در تميزي دندان اثردارد و كار مسواك را راحت تر مي كند و با ويژگي هايي كه بيان شد خمير دندان هاي داخلي استاندارد است و لزوما خميردندان خارجي برتري ندارد.
رئيس انجمن دندانپزشكان عمومي شيراز همچنين با برشمردن ويژگي هاي يك مسواك خوب گفت: مسواك بايد به لحاظ سفتي و سختي حالت متعادل داشته باشد به اين معنا كه زبري بيش از حد آن ميناي دندان را از بين نبرد و نرمي آن نيز باعث نشود كه دندان‌ها را به طور كامل تميز نكند.
وي اضافه كرد: خمير دندان به دليل داشتن ماده ضد عفوني كننده، تميز كردن دندان‌ها را راحت تر مي كند و باعث پاك شدن پلاك غذايي و ميكروبي سطح دندان مي‌شود، و از آنجا كه بهتر است، مسواك كردن بعد از هر وعده غذايي انجام شود احتياجي نيست كه حتما از خمير دندان استفاده شود.
رئيس انجمن دندانپزشكان عمومي شيراز بيان داشت: وجود دندان براي رشد فك و صورت و تغذيه مناسب لازم است از اين رو پيشگيري و آموزش مسواك و نخ كشيدن بايد از سنين كودكي شروع شود، فلورايد درماني و استفاده از فيشور سيلندر (شياربندي دندان) نيز لازم است زيرا ميزان خرابي را كاهش مي دهد.
زندي افزود: فلورايد در زماني اثر مي گذارد كه دندان در حال تشكيل است و در سنين زير 12 سال توصيه مي شود، فلورايد موضعي هم به صورت دهان شويه يا ژل پيشنهاد مي شود، فلورايد اثر بسزايي در سالم سازي ميناي دندان دارد.
فلورايد درماني شيوه اي براي مقاوم كردن دندان در برابر پوسيدگي است.
اين همايش سه روزه كه تاروز بيست ونهم مرداد ماه جاري ادامه دارد با حضور دندانپزشكان و متخصصان علوم دندانپزشكي سراسر كشور برگزار شده و آموزش تكنيك هاي نوين در جراحي فك وصورت، پروتز، ترميمي، ليزر و ايمپلنت، آشنايي با مواد و تجهيزات جديد در دندانپزشكي، پُركردن خلاء ما بين آنچه به صورت ايده آل آموخته شده و آنچه در واقعيت دندانپزشكي كار مي شود از جمله محورهاي اين گردهمايي علمي است.
6113 /6118