به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «حسین اسفهبدی» مدیرعامل شركت سهامی نمایشگاه های بین المللی، «داریوس اسماعیلی» نایب رئیس اول كمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و فعالان فرش دستباف نیز در آیین گشایش حضور داشتند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت پس از گشایش رسمی نمایشگاه گفت: خوشبختانه فرش دستباف ایرانی در یك نگاه اصالت خود را نشان می دهد و مجموعه ای از هنر هاست.
محمدرضا نعمت زاده افزود: مجموعه ای از هنر طراحی، رنگرزی، بافت و زمینه های مختلفی كه تاریخ سه هزار ساله فرش دستباف ما را در دنیا نمایان كرده و باوجود تقلید بسیاری از كشورها، كسانی كه فرش ایرانی را می شناسند تفاوت را به خوبی متوجه می شوند. در واقع فرش ایرانی با وجود تلاش كشورهای دیگر برای تقلید در تولید، با استقبال جهانیان مواجه است.
وی گفت: برخی از محدودیت های صادرات مانند مبادلات بانكی و تحریم صدور فرش به آمریكای شمالی برطرف شده و برای نخستین بار بعد از سال ها صادرات فرش ایرانی به آمریكا آغاز شده است.
** رشد 40 درصدی صادرات فرش به آمریكا در چهار ماهه نخست امسال
وی به آمار صادرات به آمریكا اشاره كرد و افزود: صادرات فرش به آمریكا در چهار ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال 40 درصد رشد نشان می دهد. البته میزان صادرات هنوز چشمگیر نیست و از 80 میلیون دلار تجاوز نمی كند اما امیدواریم با رونق بازارهای خارجی و رفع تحریم ها، به شرایط ایده آل برسیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه با یادآوری امضا تفاهم نامه مركز ملی فرش ایران با صندوق كارآفرینی امید در زمینه اعطای تسهیلات 100 میلیون ریالی برای خرید فرش دستباف گفت: این تسهیلات با كارمزد چهار درصد و بازپرداخت سه ساله در نظر گرفته شده كه امیدواریم همزمان با این نمایشگاه روند اعطای آن آغاز شود.
نعمتزاده درباره هدفگذاری افزایش 10 میلیارد دلاری صادرات غیرنفتی و تاثیر آن بر هنر صنعت فرش دستباف نیز گفت: متاسفانه حجم صادرات فرش دستباف نسبت به كالاهای صنعتی چشمگیر نیست اما بر این باوریم كه امسال حدود 400 تا 500 میلیون دلار فرش دستباف و صنایع دستی صادرات داشته باشیم كه در صورت تحقق، 40 درصد بیش از سال گذشته خواهد بود.
** نشست نعمت زاده با صادركنندگان فرش دستباف
وزیر صنعت همچنین در زمان بازدید از سالن های نمایشگاه با حضور در غرفه اتحادیه صادركنندگان فرش دستباف در یك نشست كوتاه با صادركنندگان فرش ایرانی به گفت وگو نشست.
وی در این نشست مسائلی از جمله «مشكلات گمرگی فرش های مرجوعی، كشف بازارهای جدید كه نیاز به تبلیغات كارشناسی شده دارد، تاكید بر ایجاد اشتغال و درآمد با رونق یافتن بازار فرش دستباف» مورد توجه قرار گرفت.
به گزارش ایرنا، در این نمایشگاه با 20 سالن و بیش از 30 هزار متر مربع فضای نمایشگاهی، بیش از 700 شركت تولیدی و صادراتی هنر- صنعت فرش دستباف كشور مشاركت دارند و گنجینه ای از قالی، قالیچه، گلیم و تابلوهای دستباف و آثار كم نظیر بافندگان و هنرمندان ایرانی را به نمایش گذاشته اند.
قرار است همزمان با برگزاری این نماشیگاه، چند هیات بازرگانی و تجاری از كشورهای مختلف جهان با حضور در محل نمایشگاه، ضمن بازدید از تولیدات فرش دستباف كشورمان، با تولیدكنندگان و فروشندگان ایرانی مذاكره كنند.
همزمان با بیست و پنجمین نمایشگاه فرش دستباف ایران علاوه بر تمركز بر موضوع های تخصصی و صادراتی و همچنین فروش داخلی، ششمین جشنواره فرش برتر نیز با هدف الگوسازی و معرفی دستبافته های با كیفیت باهدف حفظ اصالت ها و حضور در بازارهای صادراتی برگزار می شود.
رونمایی از نسخه انگلیسی «ویكی فرش»، رونمایی از دانشنامه جامع چهار جلدی مكتوب در حوزه فرش دستباف، رونمایی از گواهی های ثبت 14 منطقه تولیدكننده فرش دستباف شامل ایلام، سنقر و كلیایی، كردی خراسان شمالی، لرستان، تابلوفرش سردرود، تركمن سرگلان، سیستان و بلوچستان، ورامین، چهارمحال و بختیاری، قشقایی و گبه، فارس، قهستان و بیرجند و همچنین برگزاری كارگاه های مختلف آموزشی بخشی از برنامه های جانبی این نمایشگاه است.
به گزارش ایرنا، پس از اجرای برجام و در چهارماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، صادرات فرش ایران براساس اعلام رسمی گمرك از نظر ارزشی 39.5 درصد و از نظر وزنی 38.1 درصد نسبت رشد یافته است.
بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی فرش دستباف تا پایان روز یكشنبه هفته آینده (هفتم شهریور) از ساعت 10 تا 19 پذیرای علاقمندان است.
اقتصام** 9189** 2023
بیست و پنجمین نمایشگاه فرش دستباف ایران گشایش یافت؛
رایزنی وزیر صنعت با تولید كنندگان و صادركنندگان برای احیای جایگاه جهانی فرش ایران
۱ شهریور ۱۳۹۵، ۱۶:۵۲
کد خبر:
82198371
تهران- ایرنا- بیست و پنجمین نمایشگاه فرش دستباف ایران امروز (دوشنبه) با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس مركز ملی فرش ایران در محل نمایشگاه بین المللی تهران گشایش یافت. نعمت زاده در زمان بازدید در نشستی با صادركنندگان این صنف، وضعیت صنعت فرش را بررسی كردند.