به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از نيچر، درمان تومور بسيار دشوار است زيرا سوخت و ساز و ميزان اكسيژن سلول هاي قسمت خارجي و داخلي تومور كاملا متفاوت است و همين امر درمان را با مشكل مواجه مي كند.
محققان دانشگاه مك گيل و پلي تكنيك در كانادا براي حل اين مشكل، از باكتري هاي مغناطيسي استفاده كردند. اين باكتري ها به راحتي توسط يك ميدان مغناطيسي ضعيف هدايت شده و به محل تومور مي رسند و دارو رساني مي كنند.
يكي ديگر از مزيت هاي باكتري هاي مغناطيسي اين است كه اين باكتري ها تمايل دارند به سمت مكان هاي فاقد اكسيژن مهاجرت كنند و هسته تومور دقيقا جايي است كه در آن غلظت اكسيژن كم است. ميدان مغناطيسي مورد نياز براي حركت ارتش نانوربات هاي باكتريايي بسيار ضعيف بوده و هيچ صدمه اي به بدن وارد نمي كند.
آزمايش هاي اوليه اين روش در موش هاي آزمايشگاهي كاملا موفقيت آميز گزارش شده و داروي سرطان به محل مورد نظر انتقال داده شده است. اين روش بسيار كارآمدتر از ساير روش هاي دارو رساني در درمان تومور است. عوارض جانبي اين روش بسيار كمتر از شيمي درماني است و بافت سالم آسيب نمي بيند.
استفاده از باكتري هاي مغناطيسي براي درمان تومور در انسان، نيازمند مطالعه و بررسي بيشتر است.
اين پژوهش در نشريه Nature Nanotechnology منتشر شده است.
علمي**9259**2017
تهران- ايرنا- محققان با استفاده از نوعي باكتري مغناطيسي و ميدان مغناطيسي بسيار ضعيف، موفق به نابودي تومورهاي سرطاني شدند. افزايش دقت و كاهش عوارض جانبي اين روش با روش هاي كنوني قابل قياس نيست.