به گزارش ايرنا، محورهاي مواصلاتي استان چهارمحال وبختياري، استان هاي جنوبي را به مركز و غرب كشور متصل مي كند و سه هزار و 700 كيلومتر راه آسفالته در قالب بزرگراه، راه هاي اصلي، فرعي و روستايي در اين استان وجود دارد.
چهارمحال و بختياري تنها يك درصد وسعت كشور را دارد و حلقه ارتباط استان هاي خوزستان و اصفهان به عنوان قطب انرژي و صنعت كشور محسوب مي شود و برهمين اساس در دولت يازدهم در توسعه يافتگي راه هاي اين استان همت و تلاش زيادي صورت گرفته است.
استاندار چهارمحال و بختياري گفت: در ابتداي دولت يازدهم با وجود قرار گرفتن در شرايط بحران اقتصادي و كمبود بودجه دولتي، در توسعه راه هاي اين استان جهش بسيار قابل توجهي صورت گرفته است.
قاسم سليماني دشتكي اظهار كرد: در توسعه راه هاي اين استان به خصوص راه هاي روستايي از منابع اعتباري مختلف از جمله ماده 10 و 12 180 بهره گرفته شد.
به گفته وي، در بهسازي روستاها از كمك هاي مردم بيش از 500 ميليارد ريال زير عنوان تبصره 3 قانون تنظيم بخشي از خدمات مالي دولت استفاده شد.
استاندار چهارمحال و بختياري ادامه داد: در تعريض جاده ها و ساخت و ساز مسيرها، جدول ها و تهيه مصالح، نياز به حمل و نقل و كمك فني داشتيم كه با مشاركت روستاييان و كمك مسئولان فني و دولتي اقدام هايي انجام شد.
سليماني دشتكي تصريح كرد: بهسازي و ايجاد جاده هاي بين روستايي و درون روستاها ايجاد و جدول بندي و آسفالت راه هاي روستايي در سه سال گذشته انجام گرفت.
وي ادامه داد: تسريع در اجراي طرح راه آهن به عنوان يكي از مصوبات سفر رياست جمهوري به چهارمحال و بختياري كه تاكنون مراحل سختي را پشت سر گذاشته از جمله مهم ترين اقدام هاي مسئولان استان در سه سال گذشته است.
به گفته وي، هم اينك هيات كره اي براي اجراي طرح اتصال چهارمحال و بختياري به راه آهن سراسري و مركز كشور طرحي را در دست مطالعه دارد.
سليماني دشتكي افزود: بيش از 30 كيلومتر بزرگراه در مسير شهركرد - بروجن- لردگان، 30 كيلومتر بزرگراه در مسير شهركرد - بن در سه سال گذشته اجرا و زير بار ترافيكي رفت.
وي افتتاح جاده كارون 4 را يكي از مهم ترين طرح هاي راهسازي در چهارمحال و بختياري در دولت يازدهم عنوان كرد.
به گفته وي، 730 ميليارد ريال اعتبار براي اجراي اين طرح اختصاص يافت و هم اينك رفع و اصلاح نقاط حادثه خيز جاده درحال اجراست.
سليماني دشتكي، احداث جاده گورميزه، تونل زره، تونل فارسان به جاده مسجد سليمان، جاده كمربندي سامان را از ديگر طرح هاي راهسازي مهم درحال اجراي استان برشمرد.
به گفته وي، حدود 25 هزار واحد مسكن مهر در چهارمحال و بختياري احداث شد كه هفت هزار واحد آن در دولت يازدهم تحويل شده و حدود 2 هزار واحد نيز در هفته دولت امسال تحويل خواهد شد.
استاندار چهارمحال و بختياري افزود: مسكن مهر استان مشكلاتي از جمله كمبود اعتبار و مشكلات زيرساختي دارد كه تلاش در رفع آن است.
سليماني دشتكي، مشكلات مسكن مهر را مكان نامناسب، دخل و تصرف برخي تعاوني ها، ساخت و ساز مغاير با فرهنگ منطقه و نداشتن متقاضي عنوان كرد.
وي گفت: ميزان اعتبارها و اقدام هاي انجام شده در حوزه راه و شهرسازي به خصوص راهسازي در چهارمحال و بختياري قابل مقايسه با دولت قبل نيست و مي توان گفت در اين بخش انقلاب بزرگي در استان رخ داد.
مديركل راه و شهرسازي چهارمحال و بختياري نيز گفت: در سال 93 حدود يكهزار و 650 ميليارد ريال اعتبار و در سال 94 حدود يكهزار و 860 ميليارد ريال اعتبار به راه و شهرسازي استان اختصاص يافت.
قاسم قاسمي گفت: از منابع در اختيار استانداري در سه سال گذشته نيز يكهزار و 200 ميليارد ريال اعتبار به طرح هاي راه و شهرسازي اختصاص يافت.
به گفته وي، تخصيص اين ميزان اعتبار در طول كار راه و شهرسازي در چهارمحال و بختياري در نوع خود بي نظير بوده و رشد حدود 200 درصد نسبت به دولت هاي قبل دارد.
وي ادامه داد: امسال علاوه بر تخصيص اعتبار ملي و استاني از محل اسناد خزانه اسلامي، يكهزار ميليارد ريال اعتبار براي اجراي طرح هاي درخواستي چهارمحال و بختياري نيز تخصيص يافت.
قاسمي گفت: در طول سه سال گذشته 140 كيلومتر بزرگراه احداث، 700 كيلومتر از راه هاي استان روكش مجدد آسفالت و 200 كيلومتر راه روستايي مرمت و روكش آسفالت شد.
به گفته وي با توجه به اين كه توسعه راه ها اولويت اصلي اين وزارتخانه است، احداث بزرگراه ها به خصوص احداث بخش عظيمي از بزرگراه شهركرد - بروجن- لردگان در اين دولت انجام شد.
قاسمي ادامه داد: جاده شهركرد- ناغان- ايذه با اجراي طرح كارون 4 قسمتي از جاده زيرآب رفت و با تخصيص حدود 700 ميليارد ريال اعتبار و با احداث 9 دستگاه تونل و 15 كيلومتر جاده اين مسير احيا، مبلمان جاده اي دوباره احداث شد و مسير زير بار ترافيك رفت.
وي گفت: 200 نقطه حادثه خيز و پيچ خطرناك در استان شناسايي شده و كد دار هستند كه در دولت يازدهم 150 نقطه از اين تعداد اصلاح و رفع شد.
مديركل راه و شهرسازي استان با بيان اين كه راه آهن يكي از مباحث توسعه اي به خصوص در اين استان مطرح است، گفت: پيگيري منظم براي اجراي طرح راه آهن اصفهان- شهركرد - خوزستان به طول 86 كيلومتر درحال پيگيري است.
وي تصريح كرد: در اين مسير راه آهن آنتني مباركه - سفيد دشت- شهركرد اجرا مي شود كه عمليات اجرايي اين طرح در كيلومتر 45 تا 65 در محدوده چهارمحال و بختياري درحال انجام است كه تونل ها و پل ها اجرا شده و عمليات خاكبرداري نيز شكل گرفته است.
مديركل راه و شهرسازي استان تصريح كرد: 15 طرح راه و شهرسازي در استان با 340 ميليارد ريال اعتبار تكميل و همزمان با هفته دولت در استان بهره برداري مي شود.
تدبير دولت در توسعه راه ها و ارائه خدمات عمراني در استان چهارمحال و بختياري مي طلبد تا دولتمردان در اين خطه زرخير اميد را با كار و تلاش بيشتر و صادقانه در دل مردم براي آباداني اين استان زنده كنند.
7361/6021
شهركرد- ايرنا - جاده هاي ايمن، استاندارد و شبكه هاي حمل و نقل مطلوب يكي از شاخص هاي توسعه يافتگي است كه بر همين اساس، ساخت راه هاي چهارمحال و بختياري در دولت يازدهم نسبت به دولت قبل براي بهره مندي از ويژگي ها سه برابر افزايش داشته است.