به گزارش ايرنا مسعود سلطاني فر بعد از ظهر سه شنبه در آيين پاياني سومين جشنواره ملي مشاركت گردشگري در مشهد اظهار كرد: هم اينك درآمد حاصل از گردشگري و سرگرمي داخلي و خارجي در جهان برابر 6 هزار و 500 ميليارد دلار است كه 150 ميليارد دلار از اين مبلغ درآمد كشورهاي جهان از محل گردشگري خارجي و 160 ميليارد دلار در بخش گردشگري حلال است.
وي با بيان اينكه ظرفيت بالقوه درآمد گردشگري حلال در جهان بيش از 250 ميليارد دلار تخمين زده مي شود، افزود: درآمد ايران در حوزه صنعت گردشگري طبق توافق انجام شده ميان سازمان ميراث فرهنگي با بانك مركزي، سازمان برنامه و بودجه و نيز سازمان توسعه و تجارت معادل 7.5 ميليارد دلار در سال برآورد مي شود.
معاون رئيس جمهور تاكيد كرد: با توجه به حضور بيش از نيمي از گردشگران خارجي با هدف زيارت مي توان نيمي از درآمد كل صنعت گردشگري كشور را در حوزه گردشگري حلال دانست، بنابراين 3.7 ميليارد دلار درآمد ايران در عرصه صنعت گردشگري حلال است كه به اين ترتيب سهمي سه درصدي را در اين زمينه از درآمد جهان دارد.
وي جشنواره گردشگري مشهد را نقطه عطفي براي طرح و استفاده از ظرفيت بسيار قابل توجه و مطرح در فرآيند گردشگري كشور دانست و افزود: به رغم وجود زمينه هاي مناسب در كشور براي توسعه گردشگري حلال، از زواياي مختلف به اين ظرفيت كمتر توجه شده بود.
سلطاني فر اظهار كرد: در سالي كه از سوي رهبر انقلاب به عنوان سال اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل نام گرفته، توسعه گردشگري بويژه گردشگري حلال يكي از مهمترين اقدامات و قدم ها در راستاي تحقق مباني اقتصاد مقاومتي است.
وي بيان كرد: اگر خميرمايه اقتصاد مقاومتي را استفاده از كليه ظرفيت هاي اقتصادي كشور براي مقابله با تهديدات داخلي و خارجي در نظر بگيريم، بدون شك گردشگري در اين راستا يكي از ابزارهاي بسيار مهمي است كه مي تواند در فرآيند توسعه فرهنگي و اقتصادي كشور تاثيرگذار باشد.
وي با بيان اينكه روز به روز شاهد همگرايي بيشتر دست اندركاران بخش گردشگري كشور هستيم، افزود: خوشبختانه رغبت و اشتياق خوبي در ميان همه دست اندركاران گردشگري بويژه در بخش خصوصي در اين عرصه به وجود آمده است.
سلطاني فر گفت: تلاش همه بخش هاي دولتي و خصوصي در كشور بر افزايش دستاوردها و تحقق اهداف است اگرچه تا رسيدن به شرايط مطلوب راه بسيار طولاني در پيش داريم.
وي تاكيد كرد: اين زيرساخت كه ايجاد باور و همگرايي بين همه دست اندركاران دولتي و خصوصي براي استفاده و رشد ظرفيت گردشگري است را خميرمايه كار مي بينم كه خوشبختانه شرايط حاصل شده و اندك اندك به مسير هموار در اين زمينه مي رسيم.
وي با بيان اينكه بسياري از كشورهاي غيرمسلمان تازه سرمايه گذاري در حوزه گردشگري حلال را آغاز كرده اند، افزود: 37 سال است كه در تاسيسات گردشگري كشور و مكان هاي تاريخي، فرهنگي، اردوگاه ها و مناطق طبيعي ارائه سرويس در چهارچوب گردشگري حلال در ايران داده مي شود اما تبليغ و استانداردسازي در اين زمينه انجام نشده، بنابر اين سازوكار اجرايي آن چنان كه بايد تاكنون فراهم نشده است.
سومين جشنواره ملي مشاركت گردشگري با عنوان 'گردشگري حلال - ظرفيت ايراني' با هدف جذب و شناسايي استعدادها، دريافت ايده ها و طرحهاي نو عرصه گردشگري در سطح ملي در مشهد برگزار شد.
به گفته مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي در چهارچوب اين جشنواره ايده هاي مختلف در اختيار معاونت گردشگري سازمان ميراث فرهنگي قرار گرفت تا از ميان مشاركت كنندگان ايده هاي برگزيده انتخاب شود.
5132/7496
معاون رئيس جمهور:
سهم ايران از درآمد گردشگري حلال سه درصد است
۱۶ شهریور ۱۳۹۵، ۲۰:۴۰
کد خبر:
82220614
مشهد-ايرنا- معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: گردشگري حلال سالانه 160 ميليارد دلار نصيب كشورهاي مختلف مي كند كه سهم ايران از اين درآمد تنها حدود سه درصد است.