استاندار سیستان وبلوچستان عصر سه شنبه پس از افتتاح رسمی مرز ریمدان در جمع مردم بخش دشتیاری چابهار اظهار داشت: از امروز مصوبه هیات وزیران رسما به فرماندار چابهار ابلاغ و جابجایی كالا و مسافر پس از تامین زیرساخت ها و با رعایت قوانین و مقررات انجام خواهد شد.
وی افزود: مرز ریمدان یك فرصت و نعمت برای توسعه و پیشرفت منطقه محروم دشتیاری و حوزه شهرستانهای جنوبی سیستان و بلوچستان است كه مردم از دهها سال پیش در انتظار چنین روزی برای اعلام رسمی شدن این مرز بودند.
وی گفت: بزودی پس از انجام تشریف قانونی و تامین زیرساخت های مورد نیاز جابجایی كالا انجام و مردم با گذرنامه و برگه راهداری در كمترین زمان ممكن به دو سوی مرز تردد خواهند كرد.
وی ادامه داد: مردم مرزنشین دو سوی مرز ایران و پاكستان در محدوده شهرهای جنوبی سیستان و بلوچستان از دیرباز ارتباطات قومی، فرهنگی و اجتماعی عمیق داشته اند و كسی حق ندارد مانع توسعه روابط اجتماعی مردم منطقه شود.
وی با بیان اینكه در گذشته سختگیری هایی برای صدور برگه راهداری وجود داشته كه این مساله موجب نارضایتی مردم و اعضای شوراهای اسلامی شده است، اظهار امیدواری كرد با رسمی شدن مرز ریمدان مشكلات مردم رفع و رفت و آمد اتباع دو كشور تسهیل شود.
استاندار سیستان وبلوچستان گفت: توجه به رفاه، اشتغال و توسعه زیرساخت های مناطق مرزی سبب ایجاد امنیت پایدار و افزایش جمعیت مرزنشین می شود كه این به نفع كشور و دولت و ملت است.
هاشمی اولویت نخست مرز ریمدان را توسعه روابط مردم ساكن در دوسوی مرز عنوان كرد و افزود: ایجاد اشتغال برای ساكنان روستاهای مرزنشین و صادرات و واردات كالا از دیگر اولویت های این مرز است.
وی افزود: باید تعاونی ها فعال شود و با راهكارها و همكاری مردم و مسئولان رفاه، امینت و آسایش مردم منطقه فراهم شود.
استاندار سیستان وبلوچستان گفت: رسمی شدن مرز ریمدان یكی از هدایای ارزشمند دولت تدبیر وامید است كه پس از گذشت سالها امید را به مردم بازگرداند.
هاشمی گفت: در مرز ریمدان باید همانند مرز میلك شهرستان هیرمند در شمال استان بیش از 500 كامیون باری از پاكستان به ایران و بر عكس تردد و كالا جابجا كنند كه این امر با انجام زیرساخت ها و ایجاد جاده های مطمئن تحقق پیدا می كند.
وی ادامه داد: دولت توجه زیادی برای توسعه مناطق مختلف سیستان وبلوچستان دارد كه از جمله آنها توسعه بندر شهید بهشتی، ایجاد خط آهن، صدور مجوز ساخت فرودگاه بین المللی، اجرای طرح های بهداشتی درمانی و صدور مجوز ساخت بیمارستان 540 تختخوابی، ساخت شهرك پتروشیمی، انتقال گاز و طرح های عمرانی در چابهار است.
نماینده مردم شهرستان های چابهار، نیكشهر، قصرقند و كنارك در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: رسمی شدن مرز ریمدان یكی از آرزوهای دیرینه مردم منطقه است كه امروز شاهد محقق شدن آن و شادمانی مردم مرزنشین هستیم.
عبدالغفور ایران نژاد افزود: وجود منطقه آزاد، مرز رسمی دریایی، بنادر تجاری، اقتصادی و صیادی چابهار و مرز ریمدان نعمتی برای توسعه و پیشرفت چابهار هستند.
وی از تلاش های دولت در توسعه زیرساخت های چابهار قدردانی كرد و افزود: حل مشكلات مردم مرزنشین در زمینه صدور برگه راهداری كه صدور آن معمولا یك تا 2 هفته بطول می انجامید، از خواسته های مهم مردم است.
امام جمعه نوبندیان بخش دشتیاری نیز با قدردانی از تلاش دولت برای به رسمیت شناختن مرز ریمدان برای جابجایی كالا و مسافر اظهار داشت: دولت تدبیر و امید با این اقدام دل هزاران نفر را شاد و امیدی برای ایجاد اشتغال بیكاران ایجاد كرد.
مولوی محمدحسن سنگانی از تلاش های استاندار سیستان وبلوچستان، فرماندار چابهار و نماینده مردم حوزه انتخابیه چابهار در مجلس شورای اسلامی تقدیر كرد و افزود: رعایت حق آبه و رهاسازی آب سد زیردان و رساندن آن به تمامی روستاهای دشتیاری از دیگر درخواست های مردم منطقه است.
وی بیان كرد: با رهاسازی آب سد زیردان كه هم اینك هیچ استفاده ای بجز تبخیر ندارد بخشی از آب آشامیدنی و كشاورزی دیم منطقه دشتیاری تامین می شود.
رئیس شورای اسلامی شهرستان چابهار تسهیل در رفت و آمد مرزنشینان را در 2 سوی مرز خواستار شد.
معین الدین سعیدی ادامه داد: بی آبی و خشكسالی كم كم به مرز 20 سال می رسد ولی هنوز برای تامین آب مردم چابهار و روستاهای دشتیاری و پلان چاره اندیشی لازم نشده و همچنان بیش از 77 درصد مردم شهرستان چابهار به آب آشامیدنی دسترسی ندارند.
وی افزود: تنها راه حل مشكل بی آبی تمامی مناطق شهری و روستایی شهرستان چابهار انتقال و شیرین كردن آب دریا است كه باید با مطالعه دقیق، كار كارشناسی و اختصاص اعتبار ملی و یا دعوت از شركت های سرمایه گذار داخلی و خارجی مشكلات بی آبی را برای همیشه مرتفع كرد.
وی گفت: حق آبه مردم در زمینه آشامیدنی و كشاورزی از طریق سد زیردان هنوز در نظر گرفته نشده است و همچنان آب ذخیره شده در پشت سد بدون استفاده تبخیر می شود.
به گزارش ایرنا استاندار سیستان وبلوچستان در سفر به منطقه مرزی دشتیاری شهرستان چابهار پل بزرگ منطقه مرزی ریمدان با اعتبار 70 میلیارد ریال را افتتاح كرد.
چابهار از طریق مرز ریمدان بصورت زمینی و از طریق گواتر و پسابندر بصورت دریایی با پاكستان و از طریق دریا با كشور عمان هم مرز است.
شهرستان چابهار از توابع استان سیستان و بلوچستان با 260 هزار نفر جمعیت از شمال به شهرستانهای نیكشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به كشور پاكستان، از جنوب به دریای عمان(مكران) و از غرب به بندر كنارك متصل است.
بندر زیبای چابهار واقع در قلب مَكُّرانِ بلوچستان و در فاصله 645 كیلومتری جنوب زاهدان مركز استان سیستان و بلوچستان از 2 شهر به نام های چابهار و نگور، سه بخش مركزی، دشتیاری و پلان، 6 دهستان و 549 آبادی دارای سكنه تشكیل شده است.
3043 / 6081
چابهار- ایرنا- مرز ریمدان شهرستان چابهار برای جابجایی كالا و مسافر بین ایران و پاكستان در مراسمی با حضور استاندار سیستان وبلوچستان، نماینده مردم حوزه انتخابیه چابهار، فرماندار و جمعی از مدیران كل استانی، معاونان استاندار و قشرهای مختلف مردمی رسما آغاز بكار كرد.