۲۵ شهریور ۱۳۹۵، ۱۹:۰۴
کد خبر: 82231565
T T
۰ نفر

آزمایشگاه فضایی چین با گنجایش دو سرنشین راهی فضا شد

۲۵ شهریور ۱۳۹۵، ۱۹:۰۴
کد خبر: 82231565
آزمایشگاه فضایی چین با گنجایش دو سرنشین راهی فضا شد

پكن - ایرنا - دانشمندان چینی لحظاتی پیش اولین آزمایشگاه فضایی خود با نام «تیان گونگ ۲» را با گنجایش دو فضانورد روانه فضا كردند.

به گزارش ایرنا، این آزمایشگاه فضایی كه پرتاب آن راس ساعت 22:4 دقیقه به وقت محلی انجام شد از صحرای «گبی» و با یك راكت مدل «لانگ مارچ ۲ اف» صورت گرفته است.
«وو پینگ» سخنگوی پروژه فضانوردی سرنشین‌دار چین بعد از این پرتاب اعلام كرد كه قرار است پس از آن دو فضانورد به این آزمایشگاه ملحق شده و به مدت یك ماه در آن بسر ببرند.
بر اساس اعلام برنامه ریزان و دانشمندان چینی، این طولانی ترین ماموریت فضایی این كشور تا به امروز خواهد بود.
گزارش ها حاكی است كه ماموریت فضایی این دو فضانورد دو برابر دوره قبلی است كه ۱۵ روز طول كشید و آنها در این یك ماه در اتاقك آزمایشگاه فضایی معلق خواهند بود و به همین دلیل امكان زندگی طولانی مدت برای فضانوردان وجود ندارد.
«جو سونگ پینگ» طراح ارشد این آزمایشگاه در سخنانی كه تارنمای «یی سی» آن را منتشر كرده، اعلام كرد: در طراحی اتاقك آزمایشگاه به وجود نور توجه ویژه ای شده و با بهره گیری از سیستم نورپردازی مناسب تلاش شده فضانوردان احساس اضطراب كمتری داشته باشند و بتوانند زندگی و كار خود را به شكلی مطلوب دنبال كنند.
او گفت كه محیط داخل آزمایشگاه برای كار و زندگی فضانوردان بسیار مناسب است و با دارا بودن میز و لوازم مورد نیاز، آنها می توانند در این مدت یادداشت برداری كرده و برخی آزمایش های فضایی را هم انجام دهند.
همچنین اعلام شده كه آزمایشگاه به سیستم بلوتوث مجهز است و وقتی فضانوردان گوشی های بی سیم را مورد استفاده قرار دهند می توانند با مركز فضایی چین در روی زمین مكالمه كنند.
در واقع این آزمایشگاه یك ایستگاه فضایی موقت برای زندگی فضانوردان است و آنها این بار بررسی خواهند كرد كه با ایجاد یك ایستگاه فضایی دائمی، فضانوردان قادر به زندگی در فضا برای چندین ماه باشند.
كارشناسان هوا فضای چین معتقدند كه این آزمایش یكی از گام های بسیار مهم این كشور برای ایجاد ایستگاه دائمی فضایی برای سال 2022 محسوب می شود.
آساق**۲۳۱** 1597*خبرنگار:شهرام تبریزی*دبیر:فرهاد راستی