۲۶ شهریور ۱۳۹۵، ۱۵:۳۳
کد خبر: 82232212
T T
۰ نفر
كانون وكلا نقطه مقابل قاضی درمحكمه قرار ندارد/قضات مجری و وكلا پاسدار اجرای عدالت هستند

تهران- ایرنا- معاون حقوقی قوه قضاییه وظیفه وكلا را پاسداشت اجرای عدالت دانست و گفت: هدف دستگاه قضایی و قضات نیز اجرای عدالت است و این دو در مقابل هم قرار ندارند.

به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی ایرنا، ذبیح الله خداییان روز جمعه در آیین تحلیف 331 كارآموز قضایی كه در تالار ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی، افزود: اقامه قسط مهمترین هدف ارسال پیامبران نیز بوده است.
وی خطاب به وكلای دادگستری اظهاركرد: امروز به كسوت حرفه مقدس وكالت نائل شدید و از این جهت می گویم كسوت مقدس چون با قسم خوردن خود، وظیفه پاسداشت اجرای عدالت را عهده دار شدید.
وی با بیان اینكه با مرورهمه انقلاب ها و حتی كودتاهایی دنیا در طول تاریخ می بینیم مهم ترین هدف از آن اجرای عدالت بوده است،‌ ادامه داد: حال این امانت بر دوش شما وكلایی كه سوگند یاد كردید واگذار شده و باید با رعایت شروطی چون داشتن شجاعت، ‌صبر و حوصله، دانش كافی برای استدلال و پاسداشت عدالت آن را به منصه ظهور برسانید.
خداییان یادآورشد: اگر وكلا هدف پاسداشت عدالت را مدنظر داشته باشند، وكالت را با تجارت اشتباه نخواهند گرفت، در مسیر منحرف نخواهند شد و در دفاع از حق از كسی در جامعه باكی نخواهند داشت.
معاون حقوقی قوه قضاییه با بیان اینكه اگرهدف ما این باشد، زمانی كه وكالت فردی را می پذیریم هدف تنها حكم به نفع موكل صادر شدن نخواهد بود و هدف این است كه حق موكل تضییع نشود نه اینكه به هر بهایی رای به نفع او صادر شود گفت: چه بسا ممكن است موكل قاتل باشد و هدف وكیل از پذیرش این پرونده رد كردن حكم قتل موكل نیست بلكه هدف این است تا به موكل او ظلم نشود و شخصیت او در دادگاه زیر سوال نرود و مقام قضایی آنچه حق موكل او است اعمال كند.
خداییان با بیان اینكه یك وكیل هنگام حضور درمحكمه از كسی جز خدا نباید ترسی داشته باشد، افزود: وكیل نگاه نكند كه طرف مقابل موكلش چه كسی است یا چه مقامی از او حمایت می كند و از این بابت نترسد و چون كوه از حق موكل خود باید دفاع كند.
وی همچنین خواستار صبر و حوصله از وكلا شد و ادامه داد: وكیل ممكن است مورد تهدید یا اهانت از طرفین پرونده یا حتی از طرف برخی مراجع قرار بگیرد، اما باید در مسیر ثابت قدم بایستد و از كوره در نرود و در برابر صحبت هایی علیه خودبلافاصله موضع گیری نكند.
خداییان با تاكید برارتقا دانش در وكلا، خاطرنشان كرد: ارتقای دانش موجب می شود تا وكیل ازاستدلال بالایی برخوردار باشد و به قاضی در تحقق عدالت و ضایع نشدن حقی كمك كند. وكیل نباید به شكلی عمل كند كه محاكمه به مقابله تبدیل شود.

** برخی متاسفانه وكیل را در مقابل قاضی می بینند
وی با بیان اینكه دردستگاه قضا هیچگاه وكلا را در محكمه در نقطه مقابل قضات نمی بینیم، ادامه داد: برخی متاسفانه وكیل را در مقابل قاضی می بینند و انگار قاضی كسی است كه می خواهد حقی را ضایع كند در حالی كه چنین نیست و قضا و وكلا نه تنها در نقطه مقابل هم نیستند بلكه هر كدام با درنظر گرفتن استقلال خود، در كنار هم هستند.
به گفته وی، این اشتباه است اگر یك قاضی برخورد خوبی با وكیل ندارد؛ چرا كه او در این صورت نه به وكیل بلكه به جایگاه خود بی احترامی می كند و این هم استنباط اشتباهی است كه وكلا در صورت صادر نشدن حكم به نفع موكل همه چیز را به پای قاضی بنویسد و بخواهد حیثیت خانواده خود یعنی خانواده عدالت را لكه دار كند.
معاون حقوقی قوه قضاییه دستگاه قضایی را خانواده ای شامل قاضی، كارمند و وكیل برشمرد و یادآورشد: ‌از همه شماها انتظارمی رود از حریم دستگاه قضایی به خوبی پاسداری كنید؛ چون بی اعتبار و بی آبرو كردن دستگاه قضایی در اعتبار و آبروی وكلا هم تاثیرگذار است؛‌ اگر وكلا با استدلال های قوی قضایا را موشكافی كنند قاضی هم ناچار است حكم به حق دهد و این كمك به قاضی و دستگاه قضایی است.
خداییان دربخش پایانی سخنان خود از كانون وكلا خواست تا به قوه قضاییه در تهیه و تدوین پیش نویس لوایح كمك كنند و گفت: لوایح باید با توجه به اوضاع و احوال روز جامعه منطبق باشد، از نظریات اساتید دانشگاه استفاده شود و از دستاوردهای علمی جهان برخوردار باشد تا لوایحی با كمترین اشكالات به دولت ارسال شود.
وی با تاكید براینكه وكلا مسیر سختی را در پیش رو دارند، خاطرنشان كرد: متاسفانه فرهنگ وكالت هنوز در جامعه جا نیفتاده و بسیاری در دادگاه وكیل را فردی می بینند كه می خواهد حق او را ضایع كند.
اجتمام/7329/1724
۰ نفر