۱۰ مهر ۱۳۹۵، ۱۸:۰۱
کد خبر: 82251717
T T
۰ نفر

30 درصد باغ های پسته رفسنجان بیمه هستند

۱۰ مهر ۱۳۹۵، ۱۸:۰۱
کد خبر: 82251717
30 درصد باغ های پسته رفسنجان بیمه هستند

كرمان - ایرنا - فرماندار رفسنجان گفت: 30 درصد باغ های پسته رفسنجان بیمه كشاورزی هستند و در مواقع بروز خسارات، دولت هزینه های خسارات را به صاحبان باغ ها می دهد.

به گزارش ایرنا حمید ملانوری روز شنبه در نشست شورای بانك ها و امهال وام های كشاورزی در محل فرمانداری اظهار كرد: بیش از 80 هزار هكتار باغ پسته در رفسنجان وجود دارد كه بایستی كشاورزان نسبت به بیمه كردن باغ های خود اقدام كنند.
وی گفت: كشاورزان رفسنجانی سال هاست خسارت های گرمازدگی، سرمازدگی و آفت ها را متحمل می شوند و همچنین كاهش تولید محصول پسته در سالهای اخیر باعث شده تقاضای زیادی توسط كشاورزان در راستای دریافت تسهیلات از بانك ها داشته باشیم.
وی تصریح كرد: دولت باید به كمك كشاورزان بیاید لذا در این جلسه مصوب می كنیم تمامی كشاورزان، چه كشاورزانی كه باغ خود را بیمه كرده اند یا كشاورزانی كه بیمه نكرده اند همه بانك ها نسبت به استمهال وام های كشاورزی آنها اقدام كنند و كشاورزانی كه از بانك ها تسهیلات دریافت كرده اند و در بازپرداخت آن مشكل دارند بین یك تا سه سال وام های آنها تمدید شود.
فرماندار رفسنجان بیان كرد: پسته، محصولی ارزآور و استراتژیك است كه نابسامان است و هزینه های بالایی بابت تولید آن توسط كشاورزان پرداخت اما با قیمت پایین خریداری می شود.
وی ادامه داد: كشاورزانی هم كه باغ ها خود را بیمه نكرده اند ترغیب شوند كه بیمه كنند و اگر دچار خسارت شدند دولت بتواند خسارت آنها را پرداخت كند.
ناظر بیمه اداره جهاد كشاورزی رفسنجان هم گفت: 18 هزار و 400 هكتار از باغ های پسته رفسنجان بیمه هستند.
جلیل سلمانی بیان كرد: نا آگاهی بیشتر كشاورزان موجب شده میزان كمی از باغ های پسته بیمه شوند و در مواقع بروز خسارات ناشی از گرما و سرما اعتبار دولتی دریافت كنند.
وی تصریح كرد: زمان بیمه كردن باغ پسته از مهر هر سال تا آذر ماه است و میزان خساراتی كه كشاورزان رفسنجانی می بینند، از 35 میلیون ریال تا 200 میلیون ریال است كه امیدواریم كشاورزان با بیمه كردن باغ های خود بتوانند حد اقل خسارت محصول خود را از دولت دریافت كنند.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی هم گفت: سال گذشته بدترین شرایط را كشور داشت و دولت از نظر بدهكاری به بانك ها و پیمانكاران، 600 هزار میلیارد تومان بدهی دارد كه سود سالانه آن نیز 120 هزار میلیارد تومان است.
احمد اناركی محمدی تصریح كرد: اگر كشاورزان باغ های خود را بیمه كرده باشند فقط خسارت محصول از بین رفته را می توانند دریافت كنند در حالی كه وقتی باغی خسارت می بیند آیتم های دیگری نیز از جمله خاك، اقلیم، محصول سال آینده و غیره خسارت دیده است.
وی گفت: به همین منظور در لایحه بودجه سال 95 از محل مابه التفاوت نرخ ارز، بدهی های دولت پرداخت خواهد شد كه بخشی از این بدهی ها مربوط می شود به كشاورزانی كه خسارت دیده اند و در رفسنجان و انار هم پسته كارانی هستند كه خسارت دیده اند.
وی ادامه داد: كشاورزانی كه وام های تا سقف یك میلیارد ریال داشته باشند سود آنها بخشیده می شود و امكان تمدید وامها نیز وجود دارد.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینكه این فرصت مناسبی برای كشاورزان است و آیین نامه این لایحه در حال تدوین و در یك ماه آینده ابلاغ می شود اظهار كرد: با این نوید امیدواریم بخش وسیعی از مشكلات كشاورزان و خرده مالكان به ویژه پسته كاران حل شود.
خبرنگار: مریم رضایی ** انتشار دهنده: رسول محمدحسنی
7433/3028