۱۴ مهر ۱۳۹۵، ۸:۴۱
کد خبر: 82256603
T T
۰ نفر
تحول اقتصاد استانهای جنوبی درگرو تكمیل سد چم شیر گچساران

گچساران- ایرنا- تكمیل طرح سد و نیروگاه چم شیر گچساران در كهگیلویه وبویراحمد، كشاورزی، اقتصاد و زندگی مردم سه استان جنوبی كشور را متحول می كند.

به گزارش ایرنا، نیروگاه و سد چم شیر كه در 25 كیلومتری جنوب شرقی شهر دو گنبدان مركز شهرستان گچساران و برروی رودخانه زهره در حال ساخت است، در صورت بهره برداری 110 هزار هكتار از زمین های كشاورزی استان های بوشهر، كهگیلویه و بویراحمد و خوزستان را آبی می كند.
امری كه در صورت تحقق می تواند افزون بر ایجاد صدها فرصت شغلی، منجر به افزایش تولید محصولات كشاورزی، تحقق اقتصاد مقاومتی و شكوفایی اقتصاد ملی شود.
كارشناسان، تولید محصولات كشاورزی را زیربنای خود كفایی و امنیت غذایی می دانند و آبی شدن زمین های كشاورزی دیم نخستین گام برای افزایش كمی و كیفی تولیدات این بخش است.
متخصصان تبدیل سد چم شیر به یك قطب گردشگری با توجه به آب و هوای دلپذیر این منطقه در فصول پاییز، زمستان و بهار، امكان آبزی پروری، تولید برق، پیشگیری از كاهش سفره های زیرزمینی و جلوگیری از تخریب زمین های اطراف رودخانه زهره بر اثر بارندگی های سیل آسا را از دیگر مزایای اجرای این طرح می دانند.
مدیر اجرایی سد و نیروگاه چم شیر گفت: ساخت سد و نیروگاه چم شیر در شهرستان گچساران 60 درصد پیشرفت فیزیكی دارد.
محمود مشیری اظهارداشت: این سد با هدف تامین آب 110 هزار هكتار از زمینهای كشاورزی پایین دست، تولید سالانه 550 گیگا وات برق و كنترل سیلاب های رودخانه زهره در حال ساخت است.
وی با اشاره به اینكه این سد و نیروگاه با اعتبار 14 هزار میلیارد ریال از محل منابع داخلی و فاینانس در حال ساخت است، افزود: حدود هفت هزار میلیارد ریال اعتبار سد چم شیر از محل فاینانس خارجی است.
مشری بیان كرد: تاكنون 6 هزار میلیارد ریال برای این طرح هزینه شده و حدود هشت هزار میلیارد ریال دیگر نیز برای تكمیل عملیات اجرایی احداث سد چم شیر نیاز است.
معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چم شیر گچساران گفت: این سد بزرگ در صورت تامین اعتبار تا پایان شهریور سال 96 به بهره برداری خواهد رسید.
محمدرضا فاضل اظهار داشت: تاكنون برای احداث این سد حدود پنج میلیون متر مكعب حفاری روباز، حدود هفت كیلومتر حفاری زیر زمینی و تونل انجام شده و بتن ریزی های بخش بدنه و سازه های سد نیز در حال انجام است.
وی ابراز كرد: تاكنون حدود 700 هزار متر مكعب از مجموع یك میلیون و 700 هزار متر مكعب بتن ریزی مورد نیاز انجام شده است.
وی افزود: هم اكنون سه هزار نیروی متخصص، ماهر و نیمه ماهر در این سد فعالیت دارند و عملیات اجرایی آن از سال 1391 آغاز شده است.
معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چم شیر گچساران تصریح كرد: برخی از هزینه های مربوط به خسارات پرداختی به منابع طبیعی، هزینه های تملك زمینها و نیز هزینه های مشاوره ای از طریق منابع عمومی تأمین اعتبار می شود به همین دلیل مشكلات زیادی را برای مجریان سد ایجاد كرده است.
فاضل ابراز كرد: تاكنون تونل دسترسی، حفاری تونل انحراف، سازه های اصلی، بدنه، جاده دسترسی و ساختمان های اداری این سد اجرا شده است.
بیان كرد: سد چم شیر بلندترین سد وزنی از نوع بتنی غلطكی (RCC) ایران و دارای یك میلیارد و 100 متر حجم بدنه،150 متر ارتفاع، 580 متر طول تاج، هفت متر عرض تاج، 75 متر عرض بدنه و سه دهنه سرریز اوجی دریچه دار است.
وی اظهار داشت: مطالعه احداث سد چم شیر در سال 1373 از سوی سازمان آب منطقه ای فارس، بوشهر و كهگیلویه و بویراحمد آغاز شد.
خبرنگار: فرزانه شریفی**انتشار دهنده:حسینعلی راشكی
8143 /8005