حسین جعفری روز شنبه در حاشیه بازدید از كارخانه بسته بندی و روغن كشی شركت غذایی انوار گیلوان در گفت و گو با خبرنگاران افزود: به جز این كارخانه چهار واحد استحصال روغن زیتون در شهرستان طارم با ظرفیت روغن كشی سالانه 5 هزار تن، هفت هزار تن و 2 هزار تن فعال است كه در سال بیش از 20 هزار تن ظرفیت استحصال روغن زیتون در شهرستان طارم وجود دارد.
وی تاكید كرد: به هیچ وجه نمی توانیم این ظرفیت را تكمیل كنیم چرا كه عمده زیتونی كه در این شهرستان تولید می شود برای تولید كنسرو است و روغنی نیست.
مدیركل سازمان جهاد كشاورزی استان زنجان گفت: كشاورزان بنا به دلایل مختلفی ترجیح می دهند زیتون خود را كنسروی تولید كنند و به این جهت حتی كمبود مواد اولیه برای روغن كشی وجود دارد كه آن را از سایر استانها تهیه می كنند.
جعفری اظهاركرد: در بحث فرآوری كنسرو زیتون حدود 10 شركت فعالیت می كنند كه برخی از اینها هم روغن كشی دارند هم كنسروی بسته بندی می كنند.
مدیر كل سازمان جهاد كشاورزی استان زنجان گفت: برند مناسب برای شهرستان وجود ندارد به این لحاظ دیگر شركت ها زیتون فراوری شده را در بسته های بزرگ 200 كیلویی تولید و از شهرستان خارج می كنند.
جعفری با بیا اینكه واحدهای فراوری زیتون را به سمت تولید برند خاصی تشویق می كنیم یادآورشد: برای تكمیل زنجیره تولید بین استانداری، سازمان جهاد كشاورزی و سازمان تعاون روستایی كشور تفاهم نامه ای منعقد شده است.
وی افزود: تولید، فراوری و بسته بندی زیتون نقش قابل توجهی را در قالب زنجیره تولید ندارد و امید می رود تا 2 سال آینده این زنجیره تكمیل شود.
مدیركل سازمان جهاد كشاورزی استان زنجان گفت: هم اكنون نیاز داخلی برای مصرف زیتون بیشتر است و صادرات وقتی انجام می شود كه مازداد تولید داشته باشیم.
وی افزود: در كشور 90 هزار هكتار باغ زیتون وجود دارد كه قسمت كمی از روغن مصرفی كشور از زیتون استحصال می شود و بیشتر آن وارداتی است.
جعفری تاكید كرد: باید زمینه هایی فراهم شود تا ارزش افزوده محصولات بیشتر و برند سازی در این خصوص انجام شود.
وی با بیان اینكه با شركت های اروپایی و آسیای در حال رایزینی برای برند سازی زیتون طارم هستیم، افزود: در زمان حاضر استان گیلان و دیگر استان ها زیتون طارم را به نام خود صادر می كنند.
7325/6085
خبرنگار: حدیث ابوالحسنی ** انتشار دهنده: رویا رفیعی
7325/6085
زنجان – ایرنا – مدیركل سازمان جهاد كشاورزی استان زنجان گفت: زیتون تولیدی این شهرستان باید برند سازی و صادرات آن انجام شود.