به گزارش ايرنا حسن نوروزي روز دوشنبه در نشست بررسي مشكلات آموزشي در فرمانداري چابهار اظهار داشت: مشكلات آموزش وپرورش اين شهرستان در زمينه فضاهاي غيراستاندارد آموزشي، كمبود معلم در كلاس هاي درس، تراكم بالاي دانش آموزي در هر كلاس درس، سرانه اندك وناچيز دانش آموزي نگران كننده است.
وي با بيان اين كه در برخي مدارس مجبوريم يك معلم دوران ابتدايي را در دو شيفت صبح و ظهر بكارگيري كنيم، خاطرنشان كرد: وقتي يك معلم از صبح تا غروب در كلاس درس حاضر باشد انگيزه، توان و رغبتي براي بالا بردن كيفيت آموزشي ندارد و منجر به مشكلات زيادي مي شود.
وي خواستار ورود خيران و دولت به صورت ويژه براي ساخت فضاي آموزشي استاندارد شد و افزود: تنها خواسته مردم، مسئولان و به ويژه معلمان و دانش آموزان رساندن تمامي شاخص هاي آموزشي چابهار به ميانگين كشوري است.
وي گفت: در سال تحصيلي جديد بيش از 32 هزار دانش آموز در مقاطع مختلف تحصيلي در 125 مدرسه دولتي و 88 مدرسه غيردولتي چابهار مشغول به تحصيلند و هزار و 400 نفر كادر آموزشي و معلم وظيفه مهم تدريس و تربيت آنان را بر عهده دارند.
وي استخدام نيرو در آموزش و پرورش چابهار را خواستار شد و افزود: با كمبود نيرو نمي توان انتظار كيفيت آموزشي داشت.
معاون استاندار سيستان وبلوچستان و فرماندار شهرستان ويژه چابهار نيز اظهار داشت: چابهار از نظر شاخص هاي آموزشي، بهداشتي، آب و ديگر زيرساخت ها فاصله زيادي با ميانگين كشوري دارد كه نيازمند توجه بيشتر مسئولان براي توسعه و پيشرفت است.
احمدعلي موهبتي افزود: مشكلات آموزشي چابهار بايد جدي گرفته شود و خيران بومي بايد فعالتر از ساير مناطق در اين صحنه حضور يابند و براي توسعه، تجهيز و نوسازي مدارس فرسوده، خشت و گلي و دوشيفته به تعهدات خود عمل كرده و اقدام عملي انجام دهند.
وي گفت: به دليل كمبود فضاي آموزشي تمامي مدارس سطح شهر چابهار در دو شيفت فعاليت مي كند و اين يكي از نگراني ها براي افت تحصيلي و كيفيت آموزشي است.
وي بيان كرد: جمعيت چابهار به دليل شرايط تجاري و اقتصادي در حال رشد است و مسئولان بايد براي توسعه شاخص هاي زيرساختي آن تلاش كنند.
فرماندار چابهار گفت: در دو جلسه خيرين مدرسه ساز در سالهاي 1393 و امسال خيران بومي و كشوري براي ساخت مدرسه در چابهار تعهدات زيادي نموده اند كه تا كنون محقق و عملي نشده است و بايد پيگيري كرده و به سرانجام برسد.
رئيس شوراي اسلامي شهرستان چابهار نيز گفت: شاخص هاي فضاي آموزشي چابهار نسبت به ميانگين كشوري خيلي پايين است و غفلت در توسعه زيرساخت هاي آموزشي، بهداشتي، طرح هادي روستايي و آب روستايي و شهري چابهار همچنان ادامه دارد و مردم براي حل مشكلات بايد سالها صبر كنند.
معين الدين سعيدي افزود: وقتي سرانه فضاي آموزشي براي هر دانش آموز در شهر چابهار حدود 50 سانتي مترمربع است نبايد به دنبال كيفيت آموزشي و خروجي آموزش وپرورش چابهار در آزمون سراسري بود.
وي ادامه داد: كل آموزشگاه هاي ساخته شده در چابهار 75 واحد است كه 32 هزار دانش آموز در آنها تحصيل مي كنند و بدون استثناء تمام مدارس دو شيفته و از كمبود شديد ميزونيمكت رنج مي برند.
وي گفت: براساس گزارش شوراهاي اسلامي روستايي هنوز در برخي مدارس كتاب توزيع نشده است و معلم هم در كلاس درس حضور پيد نكرده است.
رئيس شوراي اسلامي شهرستان چابهار گفت: در بسياري از مدارس موجود چابهار و دشتياري انشعاب برق خريداري نشده است كه انتظار مي رود اداره كل نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس سيستان وبلوچستان و آموزش وپرورش اقدامات لازم را انجام دهند تا دانش آموزان بتوانند از پنكه، كولر و روشنايي بهره مند شوند.
اعضاي شوراي اسلامي شهر و روستاهاي شهرستان چابهار نيز گلايه مندي خويش را از كمبود امكانات آموزشي در چابهار و دشتياري اعلام كردند و رساندن شاخص هاي آموزشي اين منطقه به ميانگين كشوري خواستار شدند.
رئيس شوراي اسلامي شهر چابهار نيز اظهار داشت: چنانچه كارخانه هاي فولاد، شركت پتروشيمي، منطقه آزاد، شيلات، بنادر ودريانودي، فعالان اقتصادي و صاحبان كارگاه هاي توليدي و تجار همكاري كنند مي توانند در كمتر از يكسال بيش از 900 كلاس درس جديد بسازند.
مسعود بليده اي افزود: ساخت كلاس هاي درس ياد شده مي تواند شاخص هاي آموزشي را با ميانگين استاني و كشوري نزديك كند.
وي گفت: اعضاي شوراي اسلامي شهر چابهار براي كمك به بالا بردن كيفيت آموزشي در حال تلاش هستند و مدرسه اي را در روستاي كمب احداث كرده اند.
شهرستان چابهار از توابع استان سيستان و بلوچستان با 260 هزار نفر جمعيت از شمال به شهرستان هاي نيكشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به كشور پاكستان، از جنوب به درياي عمان (مكران) و از غرب به بندر كنارك متصل است.
بندر زيباي چابهار واقع در قلب مَكُّرانِ بلوچستان و در فاصله 645 كيلومتري جنوب زاهدان مركز استان سيستان و بلوچستان از 2 شهر به نام هاي چابهار و نگور، سه بخش مركزي، دشتياري و پلان، 6 دهستان و 438 روستا تشكيل شده است.
3043** 6081 خبرنگار: رستم كريمي نژاد** انتشار دهنده: حيدر سراياني
اخبار لحظه به لحظه را در كانال تلگرامي «اخبار ايرنا سيستان و بلوچستان» دنبال كنيد. @irnazahedan
چابهار ايرنا- معاون مديركل و مدير آموزش وپرورش شهرستان چابهار در جنوب سيستان و بلوچستان گفت: آموزش و پرورش چابهار با كمبود بيش از 400 معلم آموزشي در كلاس هاي درس رو به رو است.