۲۴ مهر ۱۳۹۵، ۱۶:۲۱
کد خبر: 82267463
T T
۰ نفر
1671 نمونه مواد غذايي به آزمايشگاه علوم پزشكي اراك ارجاع شد

اراك- ايرنا- معاون غذا، دارو و تجهيزات پزشكي دانشگاه علوم پزشكي اراك گفت: 1671 نمونه مواد غذايي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي در نيمه نخست سال جاري از سوي بازرسان اين دستگاه به آزمايشگاه كنترل مواد غذايي ارجاع شد.

به گزارش ايرنا، دكتر مصطفي دلاوري روز شنبه در نشست خبري به مناسبت روز جهاني غذا در اراك، افزود: همه برنامه هاي معاونت غذا و دارودانشگاه علوم پزشكي اراك بر عرضه مواد غذايي و آرايشي با كيفيت و سلامت در جامعه تدوين شده است.
وي ادامه داد: 287 واحد توليدي مواد غذايي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي در نقاط مختلف استان مركزي فعاليت مي كنند كه در سال گذشته 2363 مورد بازرسي از اين واحدها به عمل آمد و در اين فرآيند 84 واحد متخلف شناسايي و به دستگاه قضايي معرفي شد.
معاون غذا، دارو و تجهيزات پزشكي دانشكده علوم پزشكي اراك با بيان اينكه اين معاونت از سال 1385 به صورت مستقل فعاليت خود را آغاز كرد، گفت: آغاز فعاليت واحد اطلاع رساني دارو و سموم، راه اندازي واحد ثبت عوارض ناخواسته دارويي، راه اندازي آزمايشگاه هاي آناليز دستگاهي، سم شناسي، فرآورده هاي آرايشي و بهداشتي، راه اندازي واحد تحقيق و توسعه و راه اندازي واحد استاندارد سازي و كالبيراسيون از مهمترين اقدامات اين حوزه در 10 اخير است.
وي بيان كرد: مشاركت در طرح PMS فرآورده هاي خوراكي، طرح غني سازي آرد آهن و اسيد و فوليك، ارزيابي نمك يددار، طرح حذف جوش شيرين در نان و كنترل نمك در نان، انجام آزمون هاي طرح التور كه توسط مركز بهداشت نمونه برداري مي شود، اجرا و پياده سازي الزامات ايزو 17025 براي آزمايشگاه كنترل مواد غذايي، ارزشيابي و رتبه بندي كارخانجات و ارزيابي ساليانه داروخانه و شركت هاي توزيعي مهمترين طرح هاي مشاركتي اين حوزه در طرح هاي كشوري است.
دكتر دلاوري بازديد فني و بهداشتي از واحدهاي توليدي غذايي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي، بازديد از فروشگاه هاي آرايشي، بهداشتي از قبيل پروانه تاسيس و بهره برداري، پروانه مسئول فني و پروانه ساخت محصولات غذايي، آرايشي و بهداشتي، صدور گواهينامه بهداشت صادرات محصولات غذايي، آرايشي و بهداشتي، برخورد قانوني با واحدهاي متخلف، اجراي طرح ارزيابي و درجه بندي واحدهاي غذايي و آشاميدني، آموزش و اطلاع رساني و رسيدگي به شكايات را از مهمترين شرح وظايف معاونت غذا، دارو و تجهيزات پزشكي دانشگاه علوم پزشكي اراك عنوان كرد.
معاون غذا، دارو و تجهيزات پزشكي دانشكده علوم پزشكي اراك در خصوص نشانگر رنگي تغذيه اي نيز گفت: اين نشانگرها ميزان موادي نظير كربوهيدرات، چربي كل، درصد ترانس و مقدار نمك به كار رفته در ماده غذايي را نشان مي دهد.
وي ادامه داد: همچنين استفاده از محصولاتي كه كربوهيدرات آنها داراي نشانگر سبز است به كنترل قند خون در افراد ديابتي كمك مي كند.
دكتر دلاوري اظهار كرد: انتخاب محصولاتي با چربي و اسيد چرب ترانس با نشان سبز باعث كنترل هيپر ليپيدمي (چربي خون بالا) در اين بيماران مي شود و محصولات با ميزان نمك كم كه نشانگر سبز دارند از پيشرفت بيماري هاي كليوي و پر فشاري خون پيشگيري مي كند.
وي، برگزاري برنامه صبحانه سلامت، شركت در آيين روز جهاني غذا، تقدير از واحدهاي توليد كننده مواد غذايي برگزيده در استان، تشكيل غرفه و ايستگاه فرهنگي در بيمارستان هاي حضرت وليعصر(عج)، اميركبير، نشست آموزشي مسئولين فني شهرستان هاي دليجان و محلات با هدف اطلاع رساني و آموزش و برپايي غرفه سلامت در ستاد نماز جمعه را مهمترين برنامه هاي معاونت غذا، دارو و تجهيزات پزشكي دانشگاهه علوم پزشكي اراك در هفته غذا عنوان كرد.
25 مهرماه همزمان با 16اكتبر با عنوان روز جهاني غذا نامگذاري شده است.
3017/6013/ خبرنگار: مصطفي مجللي** انتشاردهند: مژگان حيدري*