نتایج نظرسنجی مشترك خبرگزاری رویترز و موسسه معتبر فرانسوی افكارسنجی ایپسوس كه دیروز (30 مهر) منتشر شد نشان داد كه 63 درصد رای دهندگان آمریكایی و حدود یك سوم جمهوریخواهان معتقدند كه ترامپ در گذشته مرتكب تعرض جنسی شده است. ترامپ این اتهام ها را رد كرده است.
نظرسنجی اخیر ایپسوس - رویترز كه از 14 تا 20 اكتبر و از میان 1640 رای دهنده احتمالی 50 ایالت آمریكا انجام شد نشان می دهد كه كلینتون 44 درصد و ترامپ 40 درصد از آراء رای دهندگان را به خود اختصاص دادند. در نظرسنجی 7 تا 13 اكتبر، كلینتون با 44 درصد آراء از ترامپ 37 درصدی پیش بود.
بر اساس نتایج نظرسنجی جدید، 63 درصد از بزرگسالان آمریكایی كه 34 درصد از رای دهندگان احتمالی جمهوریخواهان در میان آنان بودند اعتقاد داشتند كه دونالد ترامپ در گذشته مرتكب تعرض جنسی شده است.
بر اساس پیگیریهای رویترز، برخی از پاسخ دهندگان این نظرسنجی با وجود آنكه احتمال می دهند ترامپ در گذشته مرتكب تعرض جنسی شده باشد از او حمایت می كنند. این افراد دلیل حمایت خود را اینگونه عنوان كردند كه رفتار گذشته ترامپ با زنان اهمیت كمتری از عملكرد او در مقام ریاست جمهوری دارد.
به گزارش ایرنا، بر اساس آخرین میانگین نظرسنجیهای اخیر كه در تارنمای ریل كلیر پالیتیكس
(RealClearPolitics.com) منتشر شد، كلینتون با 48 درصد آرا رای دهندگان از ترامپ كه 41 درصد آرا نظرسنجی ها را به خود اختصاص داده پیش است. بر اساس نتایج آخرین نظرسنجی ها، 262 رای گزینشگران به كلینتون و 164 رای به ترامپ اختصاص دارد و تكلیف 112 رای گزینشگران به دلیل رقابت تنگاتنگ نامزدهای انتخابات 18 آبان هنوز مشخص نیست.
پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریكا سه مناظره میان نامزدهای دمكرات و جمهوریخواه انجام شد و در جریان آنها ترامپ و كلینتون به تشریح برنامه های خود و انتقاد از رقیب پرداختند.
نتایج نظرسنجی های پس از مناظرات سی ان ان نشان داد كه هیلاری كلینتون در هر سه مناظره توانست پیشتازی خود بر رقیب جمهوریخواهش را حفظ كند. بنابر نظرسنجی این شبكه هیلاری كلینتون پیروز مناظره نخست بود. در نظرسنجی سی ان ان پس از مناظره دوم نیز هیلاری كلینتون برتری خود را حفظ كرد هر چند ترامپ نیز اندكی عقب ماندگی خود را جبران كرد.
نظرسنجی شبكه تلویزیونی 'سی ان ان' پس از آخرین مناظره نیز نشان از بهبود اوضاع ترامپ داشت هر چند باز هم این كلینتون بود كه پیروز مناظره معرفی شد.
مهم ترین عامل در پیروزی ویا شكست یك نامزد، تعداد آراء مردمی آنان نیست، بلكه تعداد آرای مجمع گزینش
(Electoral College) است كه سرنوشت انتخابات را رقم می زند. هر نامزد برای پیروزی درانتخابات ریاست جمهوری از مجموع 538 رای به حداقل 270 رای این مجمع نیاز دارد تا بتواند به كاخ سفید راه یابد.
هر ایالت دارای تعداد مشخصی گزینشگر (Elector) در مجمع گزینش است كه با آرا رای دهندگان انتخاب شده و پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری رای خود را به نامزد ریاست جمهوری مورد نظر خود می دهند. هر نامزدی كه بیشترین آرا مردمی یك ایالت را بدست آورد به صورت خودكار آرا تمامی گزینشگران آن ایالت را بدست می آورد
در اغلب اوقات رای مجمع گزینش همسو با آرا مردمی است ولی در برخی موارد یك نامزد ریاست جمهوری با وجود كسب اكثریت آرا مردمی از حمایت مجمع گزینش 538 نفره بازمانده و دولت اقلیت تشكیل شده است.
اروپام**3092**
ترجمه: سیّد منصور جاوید** انتشار دهنده : مریم شفیعی
تهران - ایرنا -خبرگزاری رویترز با انتشار نتایج تازه ترین نظرسنجی در مورد انتخابات ریاست جمهوری آمریكا نوشت:دونالد ترامپ با آنكه متهم است به برخی زنان در گذشته تعرض كرده و از اظهارات او در مورد متقلبانه دانستن انتخابات انتقاد شده، توانست چهار درصد فاصله خود با كلینتون را كاهش دهد.