علي اصغر شريكيان سه شنبه در گفت و گو با ايرنا علل كاهش توليد انگور را شيوع سفيدك داخلي، سرمازدگي، تگرگ و بارش هاي بي موقع در زمان برداشت دانست.
وي سطح تاكستان هاي اين استان را 18 هزار و 500 هكتار عنوان كرد و گفت: از اين ميزان سطح 16 هزار هكتار بارده است كه سال گذشته از اين ميزان 180 هزار تن محصول انگور توليد شد.
شريكيان با بيان اينكه 65 درصد توليد باغ هاي استان مربوط به محصول انگور است افزود: ارقام انگور در اين استان شامل كلاهداري، شصت عروس، سلطاني بي دانه، لعل، خليلي، صاحبي، عسگري، سفيد، صابوني و ياقوتي است كه بجنورد با هفت هزار و 103 هكتار بيشترين سطح كشت توليد انگور را دارد و عمده ارقام آن كلاهداري است كه سازگاري بالايي با شرايط آب و هوايي كوهستاني بدرانلو دارد.
مدير امور باغباني سازمان جهاد كشاورزي خراسان شمالي گفت: سطح تاكستان هاي آبي در اين استان 12 هزار و 420 هكتار و تاكستان هاي ديم 6 هزار و 100 هكتار است كه برآورد ميانگين تاكستان هاي آبي 18 تن در هكتار و ديم 7.5 تن در هكتار است كه به طور متوسط توليد كشمش استان 18 هزار تن برآورد مي شود.
شريكيان با بيان اينكه كيفيت انگور، كشمش و ... در شرايط اقليم مناسب به خصوص روزهاي آفتابي شهريور ماه بسيار مطلوب است افزود: هم اكنون فاروج با سطح سه هزار و 695 هكتار و شيروان با سطح 2 هزار و 910 هكتار دو مركز اصلي قطب توليد انگور در استان هستند كه رقم سلطاني بي دانه به صورت خزنده كشت مي شود.
وي گفت: ظرفيت صنايع فرآوري اين محصول در استان 15 هزار تن و ظرفيت نگهداري 10 هزار تن فراهم شده كه با توجه به مقدار توليد نياز به توسعه سرمايه گذاري بخش خصوصي دارد.
خراسان شمالي 344 هزار هكتار عرصه كشاورزي دارد كه سالانه بيش از دو ميليون و 500 تن انواع محصول كشاورزي زراعي و باغي و همچنين دامي توليد مي شود.
6042/7186 خبرنگار: فاطمه مقدسي باجگيران** انتشار دهنده: سيدحسين قدسي
بجنورد- ايرنا- مدير امور باغباني سازمان جهاد كشاورزي خراسان شمالي گفت: حدود 90 هزار تن انگور از باغ هاي اين استان در سال جاري برداشت كه اين ميزان به مدت مشابه پارسال 50درصد كاهش دارد.