۱۹ آبان ۱۳۹۵، ۱۱:۵۴
کد خبر: 82301039
T T
۰ نفر
با كمك علوم شناختی تغییر و تصحیح كاركردهای انسان در حال توسعه است

تهران- ایرنا- رییس پژوهشكده علوم شناختی با اشاره به این كه علوم شناختی مسیرهای جدیدی را در اختیار بشر قرار داده است، گفت: با كمك این علم، تغییر و تصحیح كاركردهای شناختی انسان در حال توسعه است.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر' كمال خرازی ' روز چهارشنبه در آغاز به كار دومین كنگره ملی روانشناسی ایران در مركز آفرینش های فرهنگی و هنری كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان افزود: یكی از دانش‌های نوین میان‌رشته‌ای كه سعی در كشف اسرار مغز، ذهن و كاركردهای شناختی انسان دارد، رشته علوم و فناوری‌های شناختی است.
وی بیان كرد: رشته‌های علوم اعصاب، روانشناسی، مردم‌شناسی، علوم تربیتی، هوش مصنوعی و فلسفه ذهن با تعامل علوم شناختی به وجود آمده است .
خرازی اظهاركرد: ظهور فناوری‌های جدید، ثبت علائم مغزی و تصویربرداری پویا از كاركردهای مغز به توسعه علوم شناختی كمك بسیار كرده است، به طوری كه بسیاری از مشكلات عصبی و شناختی انسان را از جمله افسردگی، سكته، زنگ گوش، می توان با تحریك عصبی معالجه كرد.
وی افزود: بازیافت حافظه از دست رفته و نیز معالجه اوتیسم با استفاده از فناوری علوم شناختی در حال انجام است و با استفاده از روش های جدید مطالعاتی این امر در حال توسعه است.
خرازی با اشاره به این كه علوم شناختی از فناوری‌های انقلاب هزاره جدید است، گفت: با توجه به استفاده از این فناوری، امید می رود كه نقشه برداری مغز در تشخیص زودهنگام مشكلات عصبی و شناختی انسان گام های مهمی بردارد.
دبیر ستاد علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: با نقشه برداری مغز، دریچه ای از مغز به روی ما گشوده می شود و می توانیم با طرز كار مغز و اختلالات در مغز بیشتر آشنا شویم.
وی با بیان این كه علوم شناختی مسیرها، ابزارها و روش های جدیدی را در اختیار بشر قرارمی دهد، با اشاره به اینكه در كشورهای پیشرفته پروژه‌های بزرگی در زمینه فناوری‌های شناختی در حال اجراست، ادامه داد: در ایران نیز امیدواریم اساتید ما با رجوع به این رشته و ادبیاتی كه در این رشته ها در حال توسعه است و نیز امكاناتی كه در اختیار محققان قرار دارد، جایگاه كشور را ارتقاء بخشند.
دومین كنگره ملی روانشناسی ایران 19 و 20 آبان ماه در مركز آفرینش های فرهنگی و هنری كانون پرورش فكری كودكان ونوجوانان دائر است.
علمی ** 9340
خبرنگار:منیر ابراهیمی زاده*انتشار: زهره محتشمی پور
۰ نفر