دكتر موسی صالحی دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت : تولید انرژی در بدن در یك فرایند بسیار زیبا و پیچیده انجام می شود، نخست غذایی كه ما می خوریم در معده توسط اسید حل و آماده هضم می شود، سپس از معده عبور می كند و در روده توسط آنزیم ها به گلوكز، فروكتوز، گالاكتوز (كربوهیدراتها) و اسیدهای چرب و اسیدهای آمینه تبدیل می شود .
وی اظهار داشت : ویتامین های, D, E و K ،A, B, C (ناشی از میوه و غلات كامل و حبوبات و سبزی) و املاحی مثل كلسیم، سدیم، پتاسیم، فسفر، آهن، روی، مس، منگنز، منیزیم، سلنیم، ید، كلر، كبالت و فلویور ناشی از میوه ها و سبزی و شیر و ماست تبدیل و 55 ماده مغذی وارد خون و توسط خون وارد سلولها و بافت ها می شود.
صالحی بیان كرد: بنابراین غذاهای مختلف گرچه از نظر رنگ و طعم و شكل و قیمت و نوع ساخت و فرآوری با هم اختلاف فراوان دارند اما بجز این 55 ماده مغذی غذاها ماده مفید دیگری ندارند كه به سلول ها و بافت ها و اندام ها برسانند و همه در نهایت اگر خیلی خوب عمل كنند این 55 ماده مغذی، را به بدن می رسانند.
این متخصص رژیم درمانی و تغذیه گفت : اما همه این مواد در تولید انرژی نقش مستقیم ندارند ، گلوكز و اسید های چرب باید به تركیبی بنام ( استیل كو آنزیم آ) تبدیل شوند و اگر ویتامین های B1 تا B6 در بدن به اندازه لازم و كافی باشند این تركیبات می توانند به انرژی تبدیل شوند ، اما ما ایرانی ها بهترین منبع ویتامین های B كه پوست گندم و پوست برنج ( منظور خوشه گندم و شلتوك نیست بلكه پوست نازكی كه روی گندم كشیده شده و رنگ طلایی دارد و همین پوسته روی برنج هم كشیده شده است) این پوسته ها را در آسیاب های بزرگ و كارخانه های آرد می گیریم و نان و برنج را از نظر ویتامین B به شدت فقیر می كنیم.
وی اضافه كرد : میوه ها ویتامین B دارند به اندازه قند خودشان ، اما نان و برنج كه بیشترین قند را وارد بدن می كنند، ویتامین B ندارند و البته قند نان و برنج در خون و سلول ما با این شیوه مصرف تبدیل به انرژی نمی شود و تولید چربی، چاقی، فشارخون، دیابت و كبد چرب می كند. اما قند میوه ها چون همراه با ویتامین های گروه B وارد خون و سلول ها می شود، تولید انرژی می كند.
صالحی اضافه كرد:ما با استفاده از این فرمول پیچیده ولی قابل فهم نان و برنج را از هر بیماری كه چاقی، چربی خون، قند خون، فشارخون و كبد چرب داشته گرفته ایم و با خام گیاهخواری توانسته ایم، كاهش وزن، تعادل فشار خون، تعادل قند خون و پاكسازی كبد را انجام دهیم.
سندرم متابولیك (Metabolic syndrome) مجموعهای از شرایط شامل فشار خون بالا، سطوح افزایش یافتهٔ انسولین در خون، چربی انباشتهٔ اضافی در اطراف شكم و سطوح افزایش یافتهٔ چربی خون و كبد چرب است .
خبرنگار : نیكنام خشنودی ** انتشاردهنده: غلامرضا مالك زاده
6113 / 1876
توصیه متخصص تغذیه و رژیم درمانی:
میوه و سبزی فراوان و نان و برنج اندك برای مهار دیابت بخورید
۲۴ آبان ۱۳۹۵، ۹:۲۰
کد خبر:
82307170
شیراز- ایرنا- استاد دانشگاه علوم پزشكی شیراز ومتخصص تغذیه و رژیم درمانی توصیه كرد برای كنترل سندرم متابولیك و دیابت میوه و سبزی فراوان و نان و برنج اندك مصرف شود و با خام خواری و گیاه خواری می توان دیابت را كنترل و از بروز سندرم متابولیك پیشگیری كرد .