به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا ازساينس، عروقي خوني بيماران ديابتي به مرور زمان در ناحيه پاها تنگ مي شود. كاهش فشار خون ناشي از تنگ شدن عروق پا، يكي از مهمترين دلايل زخم شدن و عفونت پا است كه معمولا منجر به قطع عضو بيمار مي شود. محققان آلماني براي حل اين مشكل، موفق به توليد كفي طبي مخصوص بيماران ديابتي شده اند. در ساخت اين كفي از فناوري چاپ سه بعدي استفاده شده است.
در ساخت اين كفي، پاي بيمار اسكن سه بعدي مي شود، سپس با استفاده از مدل سازي كامپيوتري، نقاط حساس پا كه در طول فعاليت هاي روزانه تحت فشار قرار دارند، مشخص مي شود. مدل طراحي شده بيشترين سازگاري را با پاي بيمار دارد. در مرحله بعدي، مدل در اختيار چاپگر سه بعدي قرار مي گيرد و با استفاده از ليزر، پودر پلي اورتان ترموپلاستيك ذوب شده، در قالب مورد نظر شكل مي گيرد و در آخرين مرحله، انعطاف پذيري و نرمي آن كنترل مي شود.
نتايج نشان مي دهد اين قالب در پيشگيري از زخم و عفونت در بيماران مبتلا به ديابت بسيار موثر است و قيمت آن بسيار پايين تر از مدل هاي ديگر است.
علمي (6) ** 9259**1440
مترجم:سپيده عليكاشاني** انتشار: گلشن
تهران-ايرنا-محققان آلماني با استفاده از فناوري چاپ سه بعدي موفق به توليد كفي كفشي شده اند كه مناسب بيماران ديابتي است و از تعريق و زخم شدن پا جلوگيري مي كند.