به گزارش خبرنگارايرنا ، عبداله مهاجر روز پنجشنبه در آئين تجليل از صادركنندگان برتر مازندران در ساري افزود : در اين استان سالانه 7.5 ميليون تن محصولات كشاورزي توليد مي شود و حدود 4 هزار و 500 واحد توليدي و صنعتي وجود دارد كه با برنامه ريزي مدون مي توان به صادرات 2 ميليارد دلاري اميدوار بود.
وي اضافه كرد : در سال گذشته حدود 450 ميليون دلار كالا از اين استان به خارج از كشور صادر شده و پيش بيني مي شود در سال جاري نيز ارزش صادرات كالاهاي غير نفتي به مازندران به هم سنگ سال قبل برسد.
وي صادرات كالاهاي مازندران را در هفت ماهه سال جاري حدود 270 ميليون دلار بيان كرد.
رئيس اتاق بازرگاني مازندران از نبود نقدينگي، كمبود زيرساخت هاي صادراتي و سخت گيري برخي از كشورهاي همسايه و بالا بودن تعرفه گمركي را مشكل صادرات كالاهاي غيرنفتي مازندران به خارج از كشور بيان كرد.
مهاجرخواهان حمايت دولت ازتجار و صادركنندگان شده است.
مديركل صنعت، معدن و تجارت مازندران در اين نشست ،ايجاد پايانه هاي صادراتي را مهمترين برنامه حمايتي دولت از صادركنندگان در اين استان اعلام كرد.
محمد محمد پور عمران ،ديپلماسي اقتصادي براي گسترش روابط با كشورهاي جهان و ورود تيم هاي اقتصادي كشورهاي خارجي به كشور از جمله به استان مازندران را از ديگر حمايت هاي ديگر دولت براي افزايش صادرات دانست.
وي ايجاد بازار صادراتي در عراق و روسيه را از برنامه هاي دولت براي گسترش روابط تجاري و توسعه صادرات در كشور دانست و افزود : تعدادي از واحدهاي صنعتي در استان مازندران توليدات خود را به اين كشورها صادرات دارند و بايد با حمايت هاي بيشتر از اين واحدها زمينه را براي توسعه صادرات گسترش دهيم.
محمدپورعمران از لبنيات به عنوان قابليت هاي مهم صادرات مازندران به كشورهاي آسياي ميانه از جمله روسيه اعلام كرد و گراني قيمت شير را مهمترين مشكل در افزايش صادرات لبنيات به اين كشورها دانست.
به گفته وي دولت براي حمايت از صنعت لبني استان حدود يك ميليارد و 500 ميليون ريال كمك نقدي به اين واحدها داشت.
وي با اشاره به ساخت پايانه آبزيان در مازندران گفت كه ما در اين استان ظرفيت صادرات 2 ميليارد دلاري را داريم و الان حدود 20 تا 25 درصد از اين برنامه در حال تحقق است و با تكميل پايانه صادرات آبزيان مي توان اميدوار بود كه در سال هاي آينده اين حجم صادرات به 2 برابر فعلي برسد.
وي اختصاص 2 درصد از تعرفه كالاهاي وارداتي غير ضرور را از راهكارهاي مهم براي حمايت از صادرات داخلي اعلام كرد و گفت كه اين طرح در مجلس شوراي اسلامي در دست بررسي است و در صورت تحقق مي تواند كمك مالي خوبي را در اختيار صادركنندگان كشور قرار داد.
محمد پور ارزش صادرات كالاهاي مازندران به خارج از كشور را حدود 500 ميليون دلار اعلام كرده است.
در استان مازندران افزون بر 1500 نفر كارت بازرگاني دارند كه مي توانند صادرات داشته باشند.
در پايان اين آئين از 25 صادركننده برتر مازندران تجليل مي شود و از كاله به عنوان واحد برتر صادراتي در سطح ملي نيز قدرداني مي شود.
خبرنگار:حسين فلاحتي **انتشاردهنده:سيد محسن حسن نيا
6982/1899
ساري - ايرنا - رئيس اتاق بازرگاني مازندران ظرفيت اين استان را براي صادرات كالاهاي غير نفتي در سال حدود 2ميليارد دلار اعلان كرد .