به گزارش ایرنا، دولت آمریكا به باور چین نباید گامی مغایر با این پیمان مهم بر دارد تا باعث شود این توافقنامه به سرنوشت معاهده كیوتو مبتلا شود.
«لیو جین مین» معاون وزیر امور خارجه چین خاطرنشان كرده است كه مردم نگران اشتباهات گذشته آمریكا درباره پیمان تحولات اقلیمی هستند.
وی ابراز امیدواری كرد كه دولت آتی در آمریكا با روش های مناسب و درست پایبندی و تعهد خود را به این معاهده بین المللی ثابت كند.
ترامپ پیش از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری بارها توافقنامه ای را كه دولت باراك اوباما رئیس جمهوری آمریكا در شكل گیری آن موثر بوده است، مورد انتقاد قرار داد و گفت به آن پایبند نخواهد بود و از تصویب آن در آمریكا جلوگیری می كند.
«لیو» گفت كه نقش آمریكا در معاهده پاریس و اجرای مفاد آن بسیار حیاتی است و این كشور نباید باعث عقیم ماندن پیمانی شود كه از سال ۲۰۲۰ جای كیوتو را می گیرد.
تارنمای گلوبال تایمز چین می نویسد كه آمریكا به دلیل كم كاری در اجرای پیمان كیوتو و خروج از آن در سال ۲۰۰۱ میلادی عملا باعث اجرا نشدن این توافقنامه شد كه ورود كشورهای توسعه یافته دنیا به آن اهمیت زیادی داشته است.
بیشتر گازهای گلخانه ای و آلودگی كربن دنیا از سوی همین كشورها و از جمله چین منتشر می شود و آنها قول داده اند كه پیمان پاریس را رعایت خواهند كرد.
معاون وزیر امور خارجه چین پایبندی كشورش و آمریكا را به این پیمان مهم توصیف كرد و گفت، باید دید دولت آتی آمریكا چه تصمیمی می گیرد كه البته امیدواریم تصمیمی با درایت و درست گرفته شود.
«لیو» یادآور شد كه چین هر چه در توان دارد برای همكاری با اروپا و آمریكا با هدف مبارزه با تحولات اقلیمی بكار خواهد گرفت.
چین متعهد شده است تا سال ۲۰۳۰ میلادی بخش زیادی از انتشار گازهای گلخانه ای و آلودگی كربن در هوا را كاهش دهد و كنگره ملی خلق (مجلس) این كشور اواسط شهریور ماه سالجاری معاهده تحولات آب و هوایی پاریس را به تصویب نهایی رساند.
در واقع این معاهده در پاریس تصویب شد تا كشورها بتوانند تا سال 2030 میلادی میزان آلودگی دی اكسید كربن را تا 30 درصد كاهش دهند.
موافقت چین و آمریكا در باره معاهده پاریس و كمك آنها به كاهش آلودگی دی ادكسید كربن از علت های اصلی شكل گیری این پیمان بود.
معاهده زمانی اجرایی می شود كه 55 كشور تولید كننده 55 درصد از دی اكسید كربن آلوده آن را تصویب كنند كه آمریكا و چین به تنهایی 40 درصد را شامل می شوند.
اولین پیمان آلودگی هوایی سازمان ملل در سال 1992 تصویب شد و به دنبال آن پیمان كیوتو در سال 1997 شكل گرفت و معاهده پاریس سومین پیمانی است كه در زمینه تحولات اقلیمی منتشر می شود.
آساق**۲۳۱**1597*انتشاردهنده: فرهاد راستی
پكن - ایرنا - چین از دولت آینده آمریكا به رهبری دونالد ترامپ خواسته است به تعهدات این كشور در چارچوب معاهده تحولات اقلیمی پاریس پایبند باشد.