استيفاي حقوق كودكان ترور از اولويت هاي اصلي است

تهران ـ ايرنا ـ نائب رئيس هيات مديره انجمن دفاع از قربانيان ترويسم به مصائب كودكان در جنگ ها اشاره كرد و گفت: استيفاي حقوق كودكان ترور يكي از اولويت هاي اصلي انجمن حمايت از كودكان ترور است.

به گزارش ايرنا به نقل از اعلام روز چهارشنبه انجمن دفاع از قربانين ترويسم، زهرا سبحاني با اشاره به لزوم حمايت كودكان در برابر آسيب ها، گفت: 27 سال از تصويب كنوانسيون حقوق كودك در سازمان ملل متحد مي گذرد و آرامش و صلح براي كودكان مانند شبهي در سايه است.
وي افزود: جنگ هاي آشكار و پنهان كودكان را به كام بيماري، رنج و مرگ مي كشند و امنيت به آرزويي دور از دسترس كودكان تبديل شده بر همين اساس استيفاي حقوق كودكان ترور يكي از اولويت هاي اصلي انجمن حمايت از كودكان ترور است.
سبحاني با اشاره به تشكيل سازمان ها و نهادهاي بين المللي در كشورهاي مختلف، گفت: هدف اين سازمان ها و نهادها دفاع از حقوق كودكان است. جنبش بين المللي كودكان براي كودكان نيز براي دفاع از حقوق كودكان قرباني ترور تشكيل شده و تا رسيدن به نتيجه كه محاكمه سران گروه هاي تروريستي است به كار خود ادامه مي دهد.
در ادامه اين برنامه، زهرا عطارزاده مادر يكي از قربانيان ترور، نحوه ترور دختر سه ساله خود در جنايتي هولناك كه فرقه تروريستي مجاهدين خلق در سال 1360 ترتيب داده بودند را تشريح و بر لزوم دادخواهي كودكان قرباني ترور جهت تحقق عدالت در قبال آنها تاكيد كرد.
در پايان مراسم روز جهاني كودك (30 آبان) بيانيه انجمن دفاع از قربانيان ترور توسط يكي از دانش آموزان حاضر در اين مراسم قرائت شد.
در اين بيانيه آمده است: كودكان در نقاط مختلف جهان به صورت مستقيم يا غير مستقيم قرباني تروريسم مي شوند، كودكاني كه در سال هاي ابتدايي زندگي خود شاهد از دست دادن پدر يا مادرشان بودند و يا بالعكس خانواده هايي كه شاهد از دست دادن فرزندان خود بودند داغي هميشگي در سينه پردرد آنها شعله ور است و خاموش شدني نيست.
اين بيانيه مي افزايد: آنچه درد كودكان آسيب ديده از تروريسم و خانواده هاي آنها را بيشتر مي كند، فعاليت آزادانه عاملان جنايت در كشورهاي غربي است و درد كودكان قرباني ترور دردي مشترك بين تمام مردم جهان است.
در ادامه اين بيانيه آمده است: ايرانيان و ملت هاي مظلوم افغانستان، عراق، سوريه، فلسطين و يمن اين درد را بيش از ديگران درك كرده اند زيرا مدت زيادي است كه تروريسم بر خانه هاي ويران آنها نشسته است و بر انبوه قربانيان نظاره مي كند.
اين بيانيه مي افزايد: حق دادخواهي و جبران خسارت يك اصل حقوقي در نظام قضايي بين المللي است كه در ساختارهاي حقوقي بين المللي خلأ حق دادخواهي و جبران خسارت قربانيان به وضوح ديده مي شود و دليل اين مدعا نيز دادگاه‌هاي بين‌المللي است كه به جهت محاكمه ناقضان حقوق بشر تشكيل شده ولي كمتر اتفاق افتاده است كه عاملان نقض حقوق بشر پاي ميز محاكمه حاضر شوند.
در اين بيانيه آمده است: حقوق بين الملل بشر و حقوق بين الملل بشردوستانه زماني تضمين خواهد شد كه حق دادخواهي با دو جنبه شكلي و ماهوي آن، اين حقوق را تضمين كند.
اين بيانيه مي افزايد: دادخواهي مكانيسمي است كه در آن قربانيان در يك فرايند حقوقي با محاكمه مجرمين و جنايتكاران به آرامش رواني، امنيت اجتماعي و در نهايت به عدالت دسترسي يافته و جبران خسارت و تضمين عدم تكرار جنايت را اطمينان مي بخشد.
در پايان اين بيانيه آمده است: جنبش بين المللي كودكان براي كودكان با كمپين دادخواهي براي كودكان قرباني ترور فرصتي را براي روشن شدن حقيقت و جمع آوري هر آنچه بر كودكان ترور گذشته فراهم آورده است و از مجامع بين المللي مي خواهد زمينه هاي رسيدن به اين خواسته را ايجاد كنند.
در اين مراسم در جهت دادخواهي كودكان براي كودكان قرباني ترور، دانش آموزان پرچم هاي دادخواهي را برافراشته و خطاب به دبير كل سازمان ملل فرياد عدالت خواهي براي كودكان قرباني ترور را سردادند.
انجمن دفاع از قربانيان تروريسم با همكاري جنبش كودكان براي كودكان كه با حضور چند صد تن از دانش آموزان و خانواده هاي كودكان قرباني ترور و فعالان امور كودكان در مدرسه شهداي صادقيه مراسمي براي دفاع از كودكان قرباني ترور برگزار كرد.
اجتمام**9132 ** 1569
تنظيم كننده: فرزانه سلامت بخش * انتشار: علي حبيبي
۰ نفر