علی اصغر مطهری سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در بجنورد، با اشاره به اینكه در یكسال گذشته موضوع جانمایی و احداث كارخانه كمپوست به صورت ویژه در دستور كار قرار گرفته است، اظهار كرد: با توجه به مشكلاتی كه در دفن زباله ها در بجنورد و به تبع آن در محل باباموسی ایجاد شده مطالعات كارخانه كمپوست انجام گرفته است.
وی با بیان اینكه متاسفانه احداث كارخانه كمپوست بجنورد در گذشته مطابق با مجوزها و جانمایی انجام شده توسط سازمان حفاظت محیط زیست در محل مشخص شده اجرایی نشده است، افزود: هم اكنون مطالعات خاص كارخانه كمپوست انجام و نقطه جدیدی جهت احداث ارزیابی نهایی شده است.
وی خاطرنشان كرد: سازمان حفاظت محیط زیست گزارش ها را بررسی و با اعلام نظرنهایی موضوع جانمایی كارخانه كمپوست و مراكز دفن پسماند را در استان تفویض اختیار كرده است.
مدیركل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: پس از تفویض اختیار كمیته فنی تشكیل و جلسات گزارش ارزیابی هم انجام شده است كه در نهایت كارگروه پسماند با نظر معاون عمرانی استاندار، رئیس سازمان برنامه و بودجه و مدیركل محیط زیست استان مجوز لازم صادر خواهد كرد.
مطهری با اشاره به اینكه زمینی با مساحت 20 هكتار در طرح مطالعاتی مشاور برای كارخانه كمپوست پیش بینی شده است، تصریح كرد: مكان دقیق احداث پس از صدور مجوز اطلاع رسانی خواهد شد.
وی افزود: كلیات طرح جامع پسماند استان در كارگروه پسماند تایید شده كه به تبع آن در شورای برنامه ریزی نیز به تصویب رسیده است.
وی گفت: طرح مطالعاتی پسماند استان كه به صورت پروپوزال در كارگروه مطالعات و پژوهش كه زیرگروه شورای برنامه ریزی قرار دارد باید تصویب و پس از آن طرح جامع مدیریت پسماند اجرایی شود.
مدیركل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی با اشاره به اینكه طرح جامع پسماند استان نقشه راهی به منظور تفكیك از مبدا و ساماندهی زباله های در سطح استان محسوب می شود، اظهار امیدواری كرد: با توجه به اینكه نقاط مناسبی برای دفن پسماند در استان وجود ندارد طرح جامع مدیریت پسماند در استان برنامه مشخص را برای ساماندهی از تولید زباله با بازیافت و دفن آن مشخص كند.
كارخانه كمپوست زباله شهر بجنورد در سال 91 با حضور وزیر وقت كشور به بهره برداری رسید كه پس از فعالیت در یك دوره 6ماهه به علت مخالفت اهالی روستاهای حاشیه این واحد، فعالیت آن متوقف شد.
با گذشت حدود دو سال از رفع مشكل فنی این كارخانه پسماند در شهر بجنورد و تایید سازمان محیط زیست، تداوم مخالفت اهالی باعث شده تا شورای تامین با وجود رفع نقص فنی، اجازه فعالیت مجدد به این واحد تبدیلی ندهد.
هم اكنون زباله شهر بجنورد در حاشیه كوه باباموسی و چند نقطه دیگر پیرامونی این شهر دفن می شود.
شهر بجنورد 210 هزار نفر جمعیت دارد كه سرانه تولید زباله در این شهر 500 گرم در روز است.
7182/6042 خبرنگار:عباس فتوره چی**انتشاردهنده: سیدحسین قدسی
بجنورد- ایرنا- مدیركل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: كارگروه پسماند استان قرار است تا پایان آذرماه مجوز جانمایی و احداث كارخانه كمپوست بجنورد را صادر كند.