حجت الاسلام سيد جواد رئوف سيدنژاد چهارشنبه در همايش همه واقف باشيم شهرستان فاروج در بقعه امامزاده جعفر (ع) روستاي سياهدشت با اشاره به ديدار فعالان حوزه وقف در سال 92 با رهبر انقلاب اظهار داشت: به نظر مي رسد معظم له در آن سال، شرايط امروز جامعه را در نظر داشتند كه بر ترويج وتبليغ وقف هايي متناسب با نيازهاي روز جامعه بويژه در حوزه دارو و درمان، علوم جديد و روز، مطالعه ،كتاب وحتي مطبوعات تاكيد داشتند.
وي گفت: امروز با توجه به گسترش استفاده از فضاهاي مجازي كه معمولا هم محتواي مفيدي ندارند جاي خالي اختصاص زمان به مطالعه كتاب از سوي اقشار مختلف مشاهده مي شود.
وي تاكيد كرد: واقفان با حركتي موثر در مسير وقف براي مطالعه ، مردم را با اين گنجينه ارزشمند آشتي دوباره دهند.
حجت الاسلام رئوف سيدنژاد، نيت 70درصد موقوفات استان و كشور را اقامه عزاداري براي امام حسين عنوان كرد و گفت: همين اقامه عزاداري هاي محرم وصفر بود كه پيروزي انقلاب را رقم زد وحالا براي ساير نيازهاي جامعه هم بايد سنت حسنه وقف احيا شود.
وي سرمايه گذاري در حوزه موقوفات را نياز امروز استان عنوان كرد و گفت: با احيا موقوفات، نيت واقفان هم محقق مي شود.
به گفته اين مسئول، تحقق يك وقف نياز به سرمايه بسياري ندارد ومي توان به صورت مشاركتي، اهالي يك محله يا روستا وقف جديدي متناسب با نيازشان ايجاد كنند.
فرماندار فاروج هم گفت: همه كساني كه مي توانند مروج فرهنگ ارزشمند وقف باشند بايد تلاش كنند.
هادي رجائي نيا افزود: شركاي وقف نقش خطير تري در ايجاد اعتماد مردم وعمل به نيت واقفان دارند.
وي با اشاره به اينكه رويكرد فعاليت هاي اوقاف بسيار وسيع، فراگير وارزشمند است گفت: نيازمندي هاي مردم گسترده و منابع و امكانات دولت محدود است ونيت هاي به روز واقفان مي توانند سهم عظيمي از خواسته هاي مردم را تامين كنند.
وي، تقويت، حفظ وارتقا بقاع متبركه را از برنامه هاي در دستور كار شهرستان عنوان كرد و گفت: لز بخشي از بقاع متبركه شهرستان غفلت شده است كه با پيگيري هاي انجام شده از سوي ميراث فرهنگي استان، اقدامات موثري براي ارتقا اين فضاها پيش بيني شده است.
معاون مدير كل كتابخانه هاي خراسان شمالي هم گفت: وقف به اشتراك گذاشتن خير وبركت است كه عقبه بسيار طولاني در دين اسلام دارد.
مهدي آريان افزود: وقف در حوزه كتاب وكتابخواني در كشور ما سابقه طولاني دارد و نخستين كتابخانه وقفي مربوط به قرن چهارم است كه براي استفاده عموم وقف شد.
وي با اشاره به اينكه، كتابخانه آستانقدس، كتابخانه آيت الله مرعشي و .. مصاديق وقف در اين حوزه از سوي عالمان وفرهنگ دوستان است بيان داشت: مردم شهرستان فاروج هم بيشترين مشاركت عمومي را در حوزه وقف در بخش كتاب و كتابخواني را در سطح استان دارد.
آريان افزود: 100درصد 3 كتابخانه از 5 كتابخانه خير ساز با مشاركت خيّر بوده و در دو كتابخانه هم زمين از سوي خيّران اهدا شده است.
وي تاكيد كرد: مردم شهرستان فاروج پايبندي خود را به اين سنت حسنه به خوبي نشان داده اند واميدواريم وقف فهم و دانايي در حوزه كتاب وكتابخواني استمرار داشته باشد.
رئيس اوقاف وامور خيريه شهرستان فاروج گفت: در شهرستان 669 موقوفه محقق شده كه از اين تعداد 14 وقف ظرف امسال انجام شده است.
سعيد عليپور صحرا افزود: 305 قرار داد اجاره براي رقبات موقوفات شهرستان ثبت و 60 برگ سند نيز براي موقوفات دريافت شده است.
در همايش وقف، قطعه زمين كشاورزي در روستاي خيرآباد از سوي غلامرضا مهربان براي رتويج فرهنگ كتاب و كتابخواني وقف شد.
شهرستان 52 هزار نفري فاروج در 90 كيلومتري بجنورد واقع شده است.
7187 / 6042 خبرنگار: مرضيه مهربان** انتشاردهنده: سيدحسين قدسي
فاروج- ايرنا- مديركل اوقاف و امور خيريه خراسان شمالي گفت: بسياري از حوزه هاي اجتماعي، بهداشتي درماني، فرهنگي و.. از نگاه واقفان مغفول مانده و واقفان به كمك برطرف كردن نيارهاي اين حوزه از جمله كمك به ارتقاسرانه مطالعه در استان بيايند.