محمدرضاميرشكاري روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: اپيدمي بيماري آنفلوآنزا در همه گيري هاي بزرگ شديد و كشنده بيشتر در سالمندان و افراد داراي بيماري هاي زمينه اي چون قلبي، ريوي، كليوي، متابوليك، كم خوني و يا نارسايي هاي ايمني بروز و ظهور پيدا مي كند.
وي افزود: سالمندان و افراد بالاي 50 سال، ساكنان آسايشگاه ها و نيروهاي شاغل در اين اماكن، دارندگان بيماري هاي زمينه اي مزمن، زنان باردار، كودكان و نوجوانان مصرف كننده داري آسپرين بيشتر از ساير افراد به بيماري آنفلوآنزا مبتلا مي شوند.
ميرشكاري يادآور شد: آنفولاآنزا بيماري ويروسي حاد دستگاه تنفسي است كه با علائمي چون تب، سردرد، درد عضلاني، تعريق، آب ريزش بيني، تهوع، اسهال گلودرد و سرفه خود را نشان مي دهد كه علائم آن به غير از سرفه هاي شديد تا بين 2 تا هفت روز بهبود مي يابد و در كودكان نشانه هاي گوارشي غالب تر از سايرعلائم است.
به گفته وي ويروس آنفلوآنزا تا 24 ساعت قبل از شروع علائم و نشانه هاي بيماري در ترشحات دستگاه تنفسي فرد آلوده قابل شناسايي است و دوره نهفتگي آن بين يك تا سه روز است.
ميرشكاري افزود: اين ويروس در محيط هاي پرجمعيت و بسته و از طريق هوا يا ترشحات فرد آلوده منتشر مي شود و البته تا چند ساعت در محيط هاي سرد و كم رطوبت نيز زنده مي ماند و بعد از ابتلا به بيماري و بروز نشانه هاي باليني ويروس از بدن فرد بيمار بين سه تا پنج و در كودكان بعد از هفت روز دفع مي شود.
وي يادآور شد: آموزش رعايت بهداشت فردي و گروهي به ويژه هنگام سرفه و عطسه كردن، استفاده از واكسن، مصرف داروي ضد ويروسي براي پيشگيري، جداسازي بيماران مبتلا به آنفولاآنزا از ديگر بيماران و انجام اقدام هاي كنترلي در محيط هاي بيمارستاني و مراكز درمان از راه هاي پيشگيري از ابتلا به اين بيماري است.
به گزارش ايرنا، افزايش دماي ناگهاني بيش از 39 درجه، درد عضلاني شديد، آبريزش و گرفتگي بيني و گلودرد منقطع، ضعف و خستگي طولاني و شديد، سرفه خشك دائمي و شديد، اسهال و شكم درد از ديگر علائم آنفولاآنزا است در حالي كه در سرماخوردگي افزايش تدريجي دما همراه با تب و لرز، سردرد، آبريزش و گرفتگي بيني و همراه با عطسه به صورت مكرر و دائمي، سرفه و درد عضلاني ضعيف تا متوسط، به ندرت ايجاد گلودرد و خستگي و ضعف به همراه اسهال و شكم درد نيز از نشانه هاي سرماخوردگي است.
خبرنگار: زهرا موسوي ** انتشار دهنده :شهريار حيدري فر
7172/6034
شدت و سرعت ابتلاو سرايت لزوم پيشگيري از آنفلوانزا را گوشزد مي كند
۲۳ آذر ۱۳۹۵، ۱۴:۳۸
کد خبر:
82345073
ايلام - ايرنا - مديرگروه بيماري هاي واگير مركز بهداشت ايلام گفت: سرعت انتشار، همه گيري، وسعت فضاي انتشار، تعداد مبتلايان و شدت عوارض به ويژه ابتلا به ذات الريه ويروسي و باكتريايي اهميت بيماري آنفلوآنزا و لزوم توجه به پيشگيري از اين بيماري را افزايش داده است.