حمايت دولت از واحدهاي صنعتي براي استفاده ظرفيت‌ها در مسير توليد

سنندج-ايرنا:مدير كل صنعت، معدن و تجارت كردستان گفت: واحدهاي توليدي فعال، نيمه فعال و راكد نياز به حمايت دارند و دولت از واحدهاي توليدي كه از تمام ظرفيت خود استفاده نكرده حمايت مي كند تا مشكلات موجود و شرايط مورد نياز آن ها برطرف شود.

به گزارش ايرنا، محمد دره وزمي در جلسه كميسيون اقتصاد مقاومتي شهرستان قروه كه در محل شهرك صنعتي آونگان از توابع شهرستان قروه برگزار شد، افزود: در شهرستان قروه 24 واحد رونق توليد در سايت بهين ياب براي دريافت تسهيلات در گردش ثبت نام كرده است.
به گفته وي از 24 واحد توليدي كه از قروه در سايت بهين ياب ثبت نام كرده است، تاكنون به سه واحد تسهيلات پرداخت شده، براي سه واحد توليدي تسهيلات مصوب شده، 6 واحد در دست بررسي است و 12 واحد توليدي به دليل عدم پيگيري واحد توليدي تسهيلات آن پرداخت نشده است.
دره وزمي با اشاره به پالايش و راست آزمايي واحدهاي بهره برداري در كردستان گفت: در استان كردستان هزار و 47 پروانه بهره برداري وجود دارد كه 300 پروانه مجوز بهره برداري باطل شده است.
وي ادامه داد: از 300 پروانه اي كه باطل شده است، 160 پروانه بهره برداري وجود خارجي نداشته است و 140 پروانه بهره برداري كه فقط شامل مستحدثات، مكان و سوله، بدون خط توليد بوده است.
وي با اشاره به اينكه در نهايت 757 واحد توليد صنعتي در كردستان كه داراي مكان مشخص، تجهيزات و خط هستند شناسايي شده‌اند، گفت: 127 واحد راكد، 339 واحد فعال با ظرفيت بالاي 50 درصد و291 واحد نيمه فعال در كردستان وجود دارد.
مدير كل صنعت، معدن و تجارت كردستان افزود: در 757 واحد توليدي صنعتي شناخته شده با ارزش هزينه 10 هزار ميليارد ريال براي هشت هزار و 500 نفر اشتغالزايي فراهم كرده است.
به گفته وي از 757 واحد توليدي در كردستان 86 واحد توليدي مربوط به شهرستان قروه است از اين تعداد 49 واحد توليدي فعال، 26 واحد نيمه فعال ظرفيت زير 50 درصد،11 واحد راكد است.
دره وزمي اضافه كرد: برنامه سازمان صنعت و معدن و تجارت كردستان اين است با كمك واحدهاي توليدي رفع مشكلات 11 واحد شهرستان قروه براي راه اندازي و فعال كردن آن ها و به ظرفيت رساني واحدهاي نيمه فعال است.
به گفته وي در شهرستان قروه 142 جواز تاسيس از صفر تا 99 درصد پيشرفت فيزيكي وجود دارد كه 107 واحد پيشرفت فيزيكي ندارند كه با مهلت يكسال اگر در چرخه توليد نرود هيچ ارزشي براي صنعت، معدن و تجارت ندارد و باطل مي شود.
اين مسئول افزود: در شهرستان قروه 13پروانه مجوز بهره برداري بالاي 60 درصد پيشرفت فيزيكي دارند كه بايد مشكلات اين واحدها سريع مرتفع شود تا پايان سال جاري اين واحدهاي توليدي راه اندازي شود.
دره وزمي افزود:شفافيت، ارائه آمارهاي واقعي و بدور از بزرگنمائي و يا كوچك نمائي از اولويت هاي اصلي سازمان صنعت، معدن و تجارت كردستان است كه با تلاش همكاران اين سازمان در حوزه صنعت، واحدهاي مختلف راكد، نيمه تعطيل و فعال شناسائي گرديد و براي رفع موانع و مشكلات پيش روي اين واحدها تصميمات لازم اتخاذ شده است.
وي در بخش ديگر از صحبت هاي خود به زنجيره فولاد كردستان اشاره كرد و گفت: زنجيره فولاد كردستان يك بحث جدي و بزرگ براي جلوگيري از خام فروشي سنگ آهن در كردستان دو سال كليد خورده است.
دره وزمي افزود: وزارت صنعت ، معدن و تجارت اعتقاد و عزم راسخي براي اجراي زنجيره فولاد در كردستان دارد تا بتوانيم در سال هاي آتي با جلوگيري از خام فروشي سنگ آهن و فرآوري در چرخه زنجيره فولاد داشته باشيم.
به گفته وي اين پروژه تعريف شده توليد 1.5 ميليون تن ورق از سنگ آهن تا ورق كارخانه هايي شامل كنستانتره، گندله، آهن اسفنجي، فولاد و كارخانه ورق در استان كردستان اجرا خواهد شد.
مديركل صنعت،معدن و تجارت كردستان گفت: براي احداث واحد فولاد 40هزار ميليارد ريال سرمايه گذاري با اشتغالزايي مستقيم 2هزار و 500 نفر اشتغال يكي از پروژه هاي توسعه ساز در كردستان است كه اميد است عملياتي شود.
وي از احداث شهرك صنعتي شماره سه در بخش چهاردولي خبر داد و گفت: در شهرستان قروه در شهرك صنعتي دلبران، آونگان و شهر سنگ قروه وجود دارد كه در سال جاري يك شهرك صنعتي شماره سه با كمك شركت شهرك هاي صنعتي به مساحت 264 هكتار در منطقه چهار دولي تملك شده است كه در هفته هاي آينده كلنگ زني و عمليات اجرايي از سال آينده شروع خواهد شد.
دره وزمي افزود: با توجه به شعار سال اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل، سازمان صنعت، معدن و تجارت فعاليت هاي بسيار گسترده ايي از جمله فعال كردن واحدهاي راكد، به ظرفيت رساندن واحدهاي نيمه فعال، حفظ واحدهاي فعال و ايجاد واحدهاي جديد با جذب سرمايه گذاران خارج و داخل را در دست اقدام دارد.
وي تاكيد كرد: اقتصاد مقاومتي به اين معنا است براي سرمايه گذاري و توليد در همان لحظه كاري انجام داد و سازمان صنعت و معدن كردستان در اين زمينه تا حدي موفق بوده است.
وي افزود: توليد كننده زماني براي سرمايه گذاري اقدام مي كند كه واگذاري زمين ارزان تر از هر منطقه اي، تهيه زيرساخت ها، انرژي، خدمات رساني آب، برق و گاز فراهم باشد تا تمايل و انگيزه ايي براي سرمايه گذاري پيدا كند.
دره وزمي با اشاره به اينكه توليد در كشور ايران مظلوم و توليد كننده از توليد مظلوم تر است گفت: زماني كه سرمايه گذار در كشور توليد و اشتغال ايجاد مي كند در برخي از موارد سنگ جلوي توليد كننده انداخته مي شود كه بايد فرهنگ حمايت از توليد داخلي و بومي در جامعه را فرهنگسازي و هزينه كرد و با تسهيل گري در قانون از آن ها حمايت كرد.
براي راه اندازي كارگاه توليد مصنوعات سنگي سازمان صنعت و معدن و تجارت كردستان در اين زمينه سنگ را به هر ميزان با قيمت عادلانه براي توليدكنندگان تامين مي كند اما اگر يك گرم از اين سنگ ها توسط سرمايه گذاران دلالي شود به عنوان مفسد اقتصادي شناخته مي شوند.
757 واحد صنعتي در كردستان داراي مكان مشخص، تجهيزات و خط هستند شناسايي شده‌اند كه 127 واحد راكد، 339 واحد فعال با ظرفيت بالاي 50 درصد و291 واحد نيمه فعال در كردستان وجود دارد.
قروه در 90 كيلومتري شرق سنندج واقع شده است.
7345/6108
**خبرنگار:سارا صالحي/ **انتشار دهنده: اميد بهمني