۲۴ آذر ۱۳۹۵، ۱۸:۰۰
کد خبر: 82347015
T T
۰ نفر
بخش آندسكوپي و كولونوسكوپي اطفال در بيمارستان فسا راه اندازي شد

شيراز- ايرنا- عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي فسا گفت: با هدف دسترسي آسان، درمان سريع تر و كاهش هزينه ها، نخستين بخش آندوسكوپي و كولونوسكوپي اطفال در بيمارستان وليعصر (عج) فسا راه اندازي شد.

مريم بهمنيار، چهارشنبه در گفت و گو با ايرنا بيان داشت: با راه اندازي اين بخش، روند تشخيص و درمان كودكاني كه مبتلا به بيماري هاي گوارشي هستند به طور كامل و با حداقل هزينه در بيمارستان وليعصر(عج) انجام مي شود و ديگر نيازي به مراجعه بيماران به خارج از اين شهرستان نيست.
اين فوق تخصص گوارش و كبد با اشاره به اينكه آندوسكوپي اطفال در صورت نياز از زمان نوزادي تا زير 18سالگي انجام مي شود،گفت: براي تشخيص بيماري زخم معده و روده، عفونت در مري و معده، درد حاد شديد در ناحيه معده، استفراغ خوني، ملنا (مدفوع سياه قيري)، درد در هنگام بلع و استفراغ مكرر، از جمله مواردي است كه نياز به انجام آندوسكوپي در اطفال دارد.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي فسا بيان كرد: همچنين خونريزي گوارشي، اسهال مزمن، بيماري التهابي روده، پوليپ روده نيز از مواردي است كه نياز به انجام كولونوسكوپي دارد.
آندوسكوپي، روشي است كه پزشك توسط آن داخل بدن بيمار را مشاهده و بررسي مي كند. وسيله اي كه براي انجام اين كار استفاده مي شود، آندوسكوپ نام دارد.
آندوسكوپ، لوله اي است انعطاف‌ پذير كه به دوربين مجهز است و پزشك متخصص آن را وارد بدن بيمار مي كند و از طريق آن به طور كامل اجزا و اعضاي مربوطه بيمار مورد بررسي قرار مي گيرد.
كولونوسكوپي نيز روشي است كه پزشك با كمك دستگاه مخصوصي درون روده كوچك را مي بيند. كولونوسكوپ داراي يك لوله باريك و منعطف به ضخامت يك انگشت است. اين لوله از طريق مقعد وارد بدن شخص مي شود و سپس از ركتوم و روده بزرگ عبور مي كند و مي توان آن را تا محل وصل شدن روده بزرگ و كوچك حركت داد.
پزشك به كمك منبع نور و دوربيني كه در سر كلونوسكوپ قرار دارد مي تواند داخل روده بزرگ را مشاهده كند.
شهرستان فسا در فاصله 130كيلومتري جنوب شرقي شيراز واقع شده است.
خبرنگار: سهيلا شيباني نژاد ** انتشار دهنده: پرويندخت پاردسويي شيرازي
7375/ 6118