ناصر معيني روز چهارشنبه در نشست خبري در محل نيروگاه تبريز با اشاره به اينكه شركت توليد برق نقشي در تامين سوخت مورد نياز نيروگاه ها ندارد، گفت: از سال 1382 تا 1392 سوخت مصرفي نيروگاه تبريز مازوت بوده و خسارت ياد شده به تجهيزات در آن سال ها وارد شده است.
وي گفت: در 5 روز ابتداي دي ماه امسال به علت كاهش قابل توجه برودت هوا، مديريت ديسپاچينگ گاز تصميم به قطع سهميه نيروگاه تبريز به منظور تامين مصرف خانگي استان هاي شمالي كشور گرفت و ناچار براي تامين سوخت نيروگاه تبريز از مازوت استفاده كرديم.
وي با اشاره به اينكه به جز چند روز ياد شده از 25 مهر 1394 كه لوله انتقال مازوت نيروگاه تبريز پلمپ شد، براي تامين انرژي مورد نياز نيروگاه از گاز استفاده شده است، اظهاركرد: مصرف مازوت به داكت هاي ورود دود، نازل هاي گاز كه قيمت هر يك 250 ميليون تومان است و لوله هاي بويلر با قيمت متري 250 هزار تومان آسيب مي زند.
معيني با بيان اينكه خروجي واحدهاي بخار منتشره از دودكش و برج خنك كن نيروگاه تبريز كه به غلط آلاينده عنوان مي شود، دود نيست و تنها بخار آب است، اظهاركرد: اين بخار نه تنها آلاينده نبوده بلكه موجب تلطيف هوا مي شود.
وي با اشاره به اينكه هزينه انرِژي گاز كمتر از مازوت است، گفت: با توجه به اينكه مصرف مازوت در نيروگاه تبريز محدود به چند روز ابتداي دي ماه بوده است، گفت: بايد بررسي شود تا علل تداوم آلودگي هواي اين كلانشهر مشخص شود.
معيني با بيان اينكه عده اي نصب فيلتر را به دودكش هاي نيروگاه پيشنهاد مي كنند، گفت: هزينه نصب يك فيلتر معادل ايجاد يك واحد نيروگاهي است و نيروگاه تبريز براي نصب فيلتر طراحي نشده است.
وي با اشاره به اينكه به محض افزايش شاخص هاي آلودگي هوا انگشت اتهام به طرف نيروگاه تبريز گرفته مي شود، گفت: از چهارم دي به هيچ وجه از مازوت در اين نيروگاه استفاده نشده و همچنان ميزان آلودگي در اين كلانشهر بالاست.
*** مصرف برق در آذربايجان شرقي 2 برابر ميزان توليد است
مديرعامل شركت مديريت توليد برق آذربايجان شرقي با اعلام اينكه ميران توليد روزانه برق در اين استان يكهزار و 500 مگاوات و ميزان مصرف 3 هزار مگاوات است، با توجه به روند افزايش مشتركان و افزايش مصرف گاز، ايجاد نيروگاه هاي جديد از رويكردهاي مسئولان استان است.
وي با اشاره به اينكه نيروگاه سهند بناب براي 4 واحد نيروگاهي طراحي شده و در زمان حاضر 2 واحد در مدار است، افزود: اولويت ما حفظ راندمان توليد از طريق بهينه سازي، انجام به موقع تعميرات و بروز رساني واحدهاست.
معيني با اشاره به اينكه راندمان توليد نيروگاه هاي بخار 37 تا 40 درصد، نيروگاه هاي گازي 20 تا 25 درصد و سيكل تركيبي 50 درصد است، گفت: راندمان نيروگاه حرارتي تبريز مناسب و فناوري توليد آن بالاست.
وي با بيان اينكه وظيفه ذاتي نيروگاه ها تامين برق در راستاي كمك به رشد صنعتي و تحقق اقتصاد مقاومتي است، از شركت گاز به جهت تامين انرژِي مورد نياز نيروگاه هاي استان همچنين دستگاه قضايي به خاطر همراهي در حل مشكلات و فراهم كردن زمينه تداوم توليد برق قدرداني كرد.
معيني با اشاره به دشواري توليد انرژِي برق و تلاش شبانه روزي نيروها به ويژه در شرايط بحراني همچون كاهش دماي هوا در فصل زمستان از اينكه ارزش اين انرژي هنوز در جامعه ناشناخته و مصرف بي رويه است اظهار تاسف كرد و گفت: در شرايط بحراني ابتداي ماه جاري كه دماي هوا به 20 درجه سانتي گراد زير صفر كاهش يافت، نيروگاه هاي آذربايجان شرقي نقش مهمي در تامين برق استان هاي شمالي ايفا كردند.
وي با اشاره به اينكه نيروگاه هاي تبريز، سهند بناب و صوفيان با حداكثر توليد در مدار بودند تا بحران شمال رد شود، خاطرنشان كرد: شركت گاز در زمستان پيك مصرف دارد ولي پيك مصرف برق هم در زمستان و هم تابستان است.
*** وابستگي صنعت برق به كمتر از 2 درصد رسيده است
مديرعامل شركت مديريت توليد برق آذربايجان شرقي با بيان اينكه 35 سال پيش وابستگي 100 درصدي به فناوري برق داشتيم و تمام تجهيزات مورد نياز اين صنعت از كشورهاي خارجي وارد مي شد، گفت: در زمان حاضر و با تلاش نيروهاي متخصص داخلي وابستگي اين صنعت به 2 درصد كاهش يافته است.
وي با اشاره به اينكه متخصصان جمهوري اسلامي در زمان حاضر در حال نصب نيروگاه در چند كشور خارجي هستند، گفت: ما يكي از پنج كشور داراي دانش ساخت پره توربين هستيم.
مدير نيروگاه تبريز هم با اشاره به اينكه اين نيروگاه داراي 2 واحد بخار 350 مگاواتي و 2 واحد گازي 32 مگاواتي است، گفت: در زمان حاضر با وجودي كه يكي از واحدهاي بخار نيروگاه در حال تعميرات است، سهميه 1.3 ميليون مترمكعبي روزانه گاز به سختي جوابگوي مصرف نيروگاه است.
رشيد جنگل دوست با بيان اينكه به ازاي هر مگاوات توليد برق 250 مترمكعب گاز نياز است، با راه اندازي واحد در حال تعمير نيروگاه تا يك هفته آينده، انجام تعميرات دوره اي يكي از واحدهاي نيروگاه سهند شروع مي شود و در واقع سهميه گاز مصرفي آن واحد به تبريز منتقل مي شود.
وي با اشاره به واگذاري نيروگاه تبريز به بخش خصوصي گفت: مشكلات در ابتداي واگذاري رفع شد و براي حفظ نيروهاي ارزشمند نيروگاه قرارداد 15 ساله با سهامداران بسته شده است.
موسوي قام مقام نيروگاه تبريز هم در جريان بازديد خبرنگاران از بخش هاي مختلف نيروگاه تبريز با اشاره به اينكه در تعميرات دوره اي ( اورهال ) واحد دوم نيروگاه تبريز لوله هاي كندانسور در حال تعويض است، گفت: نيروگاه داراي 65 هكتار فضاي سبز است.
خبرنگاران در جريان بازديد از نيروگاه تبريز از اتاق فرمان اين نيروگاه هم ديدن كردند.
اتاق فرمان نيروگاه تبريز داراي تابلوي كنترل ديجيتالي نشانگر ميزان گازهاي منتشره همچون دي اكسيد كربن حاصل از نوع سوخت مصرفي نيروگاه است كه به صورت آنلاين از طريق سازمان هاي مختلف از جمله محيط زيست قابل رويت است.
بر اساس مشاهده حبرنگاران CO منتشره از دودكش اين نيروگاه در ظهر امروز 22 دي ماه 0.5 پي پي ام و پائين تر از استاندار مجاز بود.
خبرنگاران استان در ابتداي بازديد از نيروگاه تبريز بر سرمزار سه شهيد مدفون در اين نيروگاه حاضر شده و فاتحه قرائت كردند.
به گزارش ايرنا، علاوه بر نيروگاه تبريز، نيروگاه سهند بناب با ظرفيت توليد 650 مگاوات در قالب 2 واحد حرارتي، نيروگاه گازي صوفيان با ظرفيت توليد 50 مگاوات برق و همچنين واحد ديزلي 2 مگاواتي اردبيل تحت مديريت شركت مديريت توليد برق استان آذربايجان شرقي است و 3 درصد برق كشور را توليد مي كند.
خبرنگار: پرويز انصاري ** انتشار دهنده: محمد رستگار
3071/6183
تبريز- ايرنا - مديرعامل شركت مديريت توليد برق آذربايجان شرقي با بيان اينكه براي ترميم آسيب هاي ناشي از مصرف سوخت مازوت به تجهيزات نيروگاه تبريز بيش از 400 ميليارد ريال در سال گذشته هزينه شد، گفت: به هيچ وجه راضي به استفاده مازوت نيستيم ولي در برخي موارد چاره اي نداريم.