به گزارش ایرنا فریبرز غیبی ظهر چهارشنبه در همایش اقتصاد مقاومتی و گیاهان دارویی در سالن همایش های فرمانداری ویژه بروجرد افزود: می توان از ظرفیت روستاها برای تولید بیشتر گونه های گیاهان دارویی استفاده كرد كه این مهم باعث ایجاد اشتغال در میان جمعیت روستاها و كاهش آمار مهاجرت از این مناطق می شود.
وی اظهار كرد: 12 میلیون دیم زار در كشور وجود دارد كه نیمی از این اراضی مستعد كشت گیاهان دارویی هستند.
مجری طرح ملی گیاهان دارویی كشور افزود: در 20 درصد نهالستان های كشور گیاهان دارویی كشت می شود كه بخشی از نهالستان پارك شهید بهشتی بروجرد نیز در راستای اقتصاد مقاومتی به پایلوت گونه ای از گیاهان دارویی اختصاص خواهد یافت.
غیبی اضافه كرد: در بسیاری از اراضی پوشش گیاهان به دلیل كاهش باران، تغییرات اقلیمی، خشك شدن دریاچه ها و گرد و غبار از بین رفته است و حجم زیادی از جنگل ها به دلایل انسانی و طبیعی در حال نابود شدن هستند.
وی در خصوص كشت موسیر و باریجه در عرصه های طبیعی ایران گفت: از سال 61 طرح بهره برداری از باریجه آغاز شد و بسیاری از كشورها خواستار این اسانس بودند و امسال نیز 60 تن از این محصول برداشت شد.
وی با بیان اینكه از هر هكتار كشت موسیر 10 تا 20 تن محصول برداشت می شود، افزود: بسیاری از محصولات تولیدی قبل از فرآوری و به صورت خام صادر می شوند.
** صنایع تبدیلی و بسته بندی با كمك شركت های دانش بنیان ایجاد شوند
مجری طرح ملی گیاهان دارویی كشور گفت: باید در زمینه ایجاد صنایع تبدیلی وبسته بندی انواع محصولات كشاورزی وصادر كردن آنها به بازارهای داخلی و خارجی از توان شركت های دانش بنیان و تعاونی ها استفاده كرد.
وی افزود: براساس برنامه ریزی سازمان جنگل های ومراتع كشور سالانه باید 50 هزار هكتار جنگل كاری انجام شود.
غیبی با بیان اینكه برای استاندارد سازی نهاده ها ونهال های گیاهان دارویی در كشور برنامه ریزی شده است، گفت: باید از جزیره ای عمل كردن بپرهیزیم و نقاطی را كه مستعد كاشت گونه ای از گیاهان دارویی هستند را شناسایی كنیم.
وی افزود: باید برای هرگونه از گیاهان دارویی در مناطق مناسب كشت آن جشنواره ای برگزار شود ودر راستای معرفی آن به دیگر مناطق كشور تلاش كنیم.
6052/7273/3022
خبرنگار آمنه صارمی ** انتشاردهنده: مقداد بهاروند احمدی
بروجرد - ایرنا - مجری طرح ملی گیاهان دارویی كشور مجموع گونه های گیاهی شناسایی شده در ایران را بیش از هشت هزار گونه اعلام كرد و گفت: 2هزارو 300 گونه از این گیاهان دارویی هستند كه درسطح 6 میلیون هكتار از اراضی ملی و طبیعی كشور گسترده شده اند.