به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، رسول منتجب نیا روز پنج شنبه در نشست خبری با خبرنگاران حوزه احزاب در پاسخ به سوال خبرنگار سیاسی ایرنا درباره ضرورت گفت و گوی ملی برای جامعه ایران پس از رحلت آیت الله هاشمی افزود: آنچه به صلاح است و می تواند وحدت ملی را ایجاد كند اعتدال و پرهیز از افراط و تفریط است.
وی ادامه داد: به دلیل اینكه همه ما یك اندیشه داریم نباید حركت های تند و افراطی را در جامعه تقویت كنیم؛ حركت های افراطی از هر جناحی مضر به حال جامعه است.
قائم مقام حزب اعتماد ملی افزود: باید با حفظ اندیشه ها و گرایش ها از افراط و تفریط پرهیز كنیم و اجازه ندهیم جامعه تكه تكه شود.
منتجب نیا با بیان این كه یكی از مرزهای موفقیت ملت ها وحدت ملی است اظهارداشت: باید تلاش كنیم اتحاد و انسجام در جامعه بوجود بیاید، گاهی در جامعه ما اختلاف سلیقه منجر به «كش و مكش» و درگیری می شود لذا ما باید این فرهنگ را در جامعه بوجود بیاوریم كه می شود وحدت ملی داشته باشیم تا جای خالی آیت الله هاشمی رفسنجانی جبران شود هرچند كه هیچ كس نمی تواند جایگزین آیت الله هاشمی شود.
**روحانی بهترین گزینه برای انتخابات ریاست جمهوری سال آینده است
وی به انتخابات سال آینده ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی اشاره كرد و گفت: این دو انتخابات مهم و تعیین كننده است كه باید ملت و خواص و نخبگان خودشان را برای نقش آفرینی آماده كنند و انتخاباتی باشكوه و مردمی برگزار شود.
قائم مقام حزب اعتماد ملی یادآور شد: دولت روحانی گام های بلند و موثری برداشته است كه باید در ماه های پایانی دولت نیز خدمت بیشتری به مردم كند و برای انتخابات ریاست جمهوری سال آینده تلاش كنیم روحانی با رای بالاتر این مسوولیت را بر عهده بگیرد تا كارهای آغاز شده را به سرانجام برساند.
منتجب نیا افزود: البته هر مسوولی ضعف هایی دارد و حمایت ما به معنای آن نیست كه دولت بدون اشكال است.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط موجود كشور روحانی را بهترین گزینه برای انتخابات ریاست جمهوری سال آینده می دانیم.
قائم مقام حزب اعتماد ملی گفت: طرفداران و منتقدان دولت باید با سعه صدر نسبت به انتقادها توجه داشته و بپذیرند و اصلاح كنند و همچنین تا میان دولت هم نباید دست از نقادی بردارند تا دولت آینده جامع تر باشد و از نظر گزینش اعضا و هم در سیاست ها به سمت كمال پیش رود و درصدد تخریب برنیاییم و به دنبال تكمیل موارد باشیم.
منتجب نیا افزود: اصلاح طلبان با انسجام كامل مانند انتخابات 92 و 94 برنامه ریزیهای خود را انجام می دهند تا نقش تاریخی خود را ایفا كنند، حزب اعتماد ملی هم كه امتیازات منحصر به فردی دارد و نقش موثری در كنار شخصیت ها و احزاب با انسجام كامل در انتخابات 96 ایفا می كند.
** اعتدال و دوری از افراط و تفریط و لاابالی گری خط مشی آیت الله هاشمی بزرگ بود
وی در ادامه ارتحال آیت الله هاشمی رفسنجانی را ضایعه و خسارت بزرگ و جبران ناپذیر دانست گفت: چه بخواهیم و چه نخواهیم وجود و تاثیرگذاری آیت الله هاشمی رفسنجانی در نهضت جمهوری اسلامی و نهادینه كردن امور مربوط به نظام را شاهد بودیم و همچنین مهم تر از همه آرامش و اعتدالی كه در جامعه برقرار بود ایشان نقش بسیار موثری در این زمینه ایفا كردند.
منتجب نیا افزود: در غیاب آیت الله هاشمی كسی نیست كه جایگزین این نقش آفرین بزرگ باشد، باید همه تلاش كنیم این خط مشی كه آقای هاشمی به انقلاب اسلامی ارایه كرد، باقی بماند.
وی ادامه داد: اعتدال و دوری از افراط و تفریط و لاابالی گری خط مشی هاشمی بزرگ بود و باید همه دست به دست هم دهیم تا اعتدال در كشور حاكم شود، افراطی گری در هر جناحی مضر است.
**هیچ كس نمی تواند جایگزین آیت الله هاشمی شود
قائم مقام حزب اعتماد ملی در پاسخ به این سوال كه آیا با رحلت آیت الله هاشمی، آیت الله ناطق نوری می تواند جایگزین وی شود؟، گفت: آیت الله هاشمی رفسنجانی ویژگی هایی داشتند كه كسی نمی تواند جایگزین ایشان باشد، آقای ناطق نوری نیز ویژگی های خاصی دارند و یك شخصیت محبوب و مورد حمایت محسوب می شوند.
منتجب نیا افزود: ما باید خیرالموجودین را انتخاب كنیم، ضمن اینكه كسی نمی تواند جای آیت الله هاشمی رفسنجانی را بگیرد، آقای ناطق نوری و خاتمی شخصیت هایی هستند كه می توانند نقش زیادی ایفا كنند.
وی همچنین درباره راهكار افزایش مشاركت مردم در انتخابات و جلب آرای خاكستری اظهارداشت: وقتی وحدت در جامعه برقرار شود مردم وارد صحنه می شوند و دیگر رای خاكستری نداریم و همه وارد عرصه می شوند و احساس تكلیف می كنند.
قائم مقام حزب اعتماد ملی اظهارداشت: متاسفانه در گذشته به دلیل برخی سخت گیری ها و تنگ نظری ها جمعیتی از مردم در انتخابات شركت نكردند و نتیجه آن مطلوب نبودن انتخابات شد. اگر وحدت را در جامعه به وجود بیاوریم رای مردم همه در صندوق ریخته می شود كه موجب عظمت نظام و كشور خواهد شد.
**رمز پیروزی اصلاح طلبان وحدت و انسجام است
منتجب نیا همچنین در پاسخ به این سوال كه بعد از رحلت آیت الله هاشمی و با وجود ممنوع التصویری رییس دولت اصلاحات، اصلاح طلبان و اعتدالگرایان باید چه كاری انجام دهند كه اجماع بین آنها از بین نرود، افزود: رمز پیروزی اصلاح طلبان، وحدت و انسجام است و اصلاح طلبان با پشت سر گذاشتن تجربه های تلخ و شیرین گذشته به این جمع بندی رسیده اند كه باید اختلاف نظر داخلی خود را در میان خود حل كنند و به وحدت برسند.
وی ادامه داد: در سال 92 و 94 این تجربه شیرین را به كار بردند و تصمیم دارند در سال 96 هم به همان روال كارها را انجام دهند. سازوكاری در نظر گرفته شده و در جلساتی كه در شورای عالی سیاست گذاری تشكیل شده، دبیران احزاب و بعضی از شخصیت های ملی با محوریت شخصیت های بزرگ كه یكی از آن ها مرحوم آیت الله هاشمی بودند در این راستا تصمیم گیری می كنند.
قائم مقام حزب اعتماد ملی یادآور شد: در مورد انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر مشكلی از این جهت نداریم لذا همه متفق هستند كه رمز پیروزی اصلاح طلبان و اعتدال گرایان، وحدت و انسجام آن ها به ویژه در انتخابات است.
منتجب نیا در ادامه در پاسخ به این سوال كه برخی از شخصیت های اصلاح طلب بعد از رحلت آیت الله هاشمی به دنبال لزوم جایگزینی رییس جمهوری به عنوان رهبر معنوی جریان اصلاحات هستند ارزیابی تان از این موضوع چیست؟ اظهار داشت: اثرگذاری شخصیت ها و محوریت شان در جامعه با انتصاب ها محقق نمی شود بلكه برخی علل و عوامل دست به دست هم می دهند تا مرحوم هاشمی رفسنجانی را هاشمی، ناطق نوری را ناطق نوری، عارف را عارف تبدیل كنند.
وی افزود: قلمروی اثرگذاری و محبوبیت هر یك از آقایان حاضر در صحنه منحصر به خودشان و متفاوت در قشرهایی كه هستند، است.
قائم مقام حزب اعتماد ملی گفت: ممكن است فردی در یك قشر موثر و فرد دیگر در قشر دیگر موثرتر باشد، وحدت و انسجام بزرگان و شخصیت های محوری اصلاح طلب و اعتدال گرا از جمله آقای روحانی، آقای ناطق نوری، رییس دولت اصلاحات باعث می شود كه یك محوریت را ایجاد كند و همه را به دور هم جمع كند یعنی همان مقام جمع الجمع كه می تواند همه اندیشه ها و افكار را حول محور خودش داشته باشد.
منتجب نیا افزود: از این رو اگر روی یك فردی تمركز و تنها به آن اكتفا كنیم ممكن است جمع دیگری را دفع و جمع دیگری را جذب كرده باشیم بنابراین اگر بخواهیم همه شخصیت های محوری اصلاح طلب و اعتدال گرا دور هم جمع شوند باید چنین وحدتی بین بزرگان به وجود بیاید.
وی ادامه داد: این وحدت وجود دارد منتهی یكی از محورهای آن كه مرحوم هاشمی رفسنجانی بود از دایره خارج شدند اما مرام و خط مشی وی برای همیشه در جامعه ما زنده است.
**شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان به احزاب بهایی نداده است
قائم مقام حزب اعتماد ملی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اظهارنظر یكی از اعضای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات كه شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان، این شورا را دور زده است، گفت: شورای هماهنگی متشكل از احزاب اصلاح طلب است. در سال 94 به این نتیجه رسیدیم افرادی كه در جامعه هستند به رغم اثرگذاری در قالب احزاب نمی گنجند و باید كاری كرد كه این افراد موثر جذب شوند كه شورای عالی سیاست گذاری در این راستا تشكیل شد.
منتجب نیا افزود: بنا بود محوریت احزاب حفظ شود اما گلایه ای در آن زمان وجود داشت كه بهای كمتری به احزاب داده شده است و اشخاص حقیقی صاحب تصمیم هستند كه این گلایه امسال نیز مطرح است. ما هم در حزب اعتماد ملی این گلایه را داریم اما باید گفت با رایزنی ها و اقدامات صورت گرفته درصد حضور احزاب افزایش پیدا كرده اما همچنان گلایه ها وجود دارد، البته كمیته ای به نام كمیته تعامل تشكیل داده ایم و تصمیم گرفته شد كه حضور ما در آن كمیته پررنگ باشد تا از مواضع حزب دفاع كنیم.
وی در مورد نامزد اطلاح طلبان برای انتخابات میان دوره مجلس خبرگان رهبری بیان كرد: اصلاح طلبان در زمان مناسب گزینه خود را معرفی خواهند كرد و هنوز زمان انتخابات میان دورهای خبرگان مشخص نشده است.
قائم مقام حزب اعتماد ملی در پاسخ به سوالی درباره احتمال ریزش آرای روحانی در نبود مرحوم آیت الله هاشمی گفت: این امر به مدیریت سیاسی در جامعه و به خصوص اصلاح طلبان و اعتدالیون بستگی دارد، با توجه به مراسم تشییع و حضور گسترده مردم در آن مراسم باید گفت اگر این ظرفیت بوجود آمده به خوبی مدیریت شود به نفع اصلاح طلبان و اعتدالیون خواهد بود و می توان برای افزایش رای روحانی آن را به كار گرفت.
منتجب نیا همچنین درباره شایعات مطرح شده درباره حمایت اصلاح طلبان از مسعود پزشكیان در انتخابات آینده اظهار داشت: پزشكیان جزو نیروهای خوب ما است اما این مسایل گمانه زنی رسانه ها، افراد و برخی گروه ها است.
وی ادامه داد: تا این لحظه مجامع تصمیم گیر هنوز درباره حمایت از روحانی بحث نكردند و حمایت وی نیز مصوب نشده است و هنوز نامزد اصلاح طلبان مشخص نیست البته اولویت شماره اول ما روحانی است.
قائم مقام حزب اعتماد ملی همچنین در خصوص برنامه این حزب برای انتخابات شوراهای اسلامی گفت: انتخابات ریاست جمهوری و شوراها هر دو از اهمیت بالایی برخوردارند اما انتخابات ریاست جمهوری دامنه گسترده تری دارد و مركز تصمیم گیری و دفاتر استانی ما نیز از آن حمایت خواهند كرد. هم برای انتخابات ریاست جمهوری و هم شوراهای اسلامی شهر برنامه داریم.
**امیدواریم یك نامزد زن در انتخابات ریاست جمهوری داشته باشیم
منتجب نیا در ادامه درباره احتمال معرفی نامزد زن از سوی اصولگرایان برای انتخابات آینده گفت: ما همواره در جریان اصلاحات معتقد بودیم كه به موازات معرفی نامزدهای مرد باید نامزدهای زن نیز معرفی شود و در مورد ریاست جمهوری باید گفت كه منظور از رجل سیاسی بحث جنسیت نیست بلكه داشتن شرایط و اوصاف مدیریت سیاسی است ولی اصولگرایان و شورای نگهبان این مساله را نمی پذیرند اما اخیرا سخنگوی شورای نگهبان در این باره صحبت كردند و ما این مساله را به فال نیك می گیریم.
وی ادامه داد: امیدواریم در سال آینده خانم هایی برای رقابت در انتخابات ریاست جمهوری تایید شوند و در صحنه رقابت حضور داشته باشند.
قائم مقام حزب اعتماد ملی درباره علت انصراف از قائم مقامی حزب اعتماد ملی، گفت: در این باره انتقاداتی مطرح بود، دوستان ما تاكید داشتند كه جایگاه احزاب باید مشخص بوده و بیشترین تاثیر را احزاب داشته باشند؛ این اختلاف نظرها طبیعی است. بین تعدادی اندیشمند و صاحب نظر، اختلاف نظر به وجود آمد، ولی نمی دانم این اختلاف نظرهای خانوادگی چطور به رسانه ها كشیده شد.
منتجب نیا افزود: نباید اختلاف نظرهای داخلی به رسانه ها كشیده می شد، من احساس نگرانی كردم و از دبیركل كه در حصر است، خواستم مشكل را حل كنند. دبیركل حزب اعتماد ملی نیز نامهای داد و گفت استعفا می دهد تا خود ما مشكل را حل كنیم. استعفای دبیركل حزب منتشر شد و نامه پرمحتوای وی را همه دیدند. چند روز بعد از آن نامه با اعضای شورای مركزی جلسه تشكیل دادیم كه به اتفاق نظر، هیچ كس استعفا را نپذیرفت و استعفای بنده هم مورد قبول واقع نشد.
وی ادامه داد: شناسنامه این حزب به نام دبیركل حزب خورده است كه سرمایه مادی و معنوی برای تشكیل آن خرج كردند و ماهم از ایشان حمایت می كنیم.
قائم مقام حزب اعتماد ملی یادآور شد: 11 سال است كه بنده قائم مقام حزب هستم، زمانی كه دبیركل حزب در حصر نبود، تبادل نظر می كردیم و در حصر كه قرار گرفت با واسطه پیام می دهیم. اخیرا نیز در نامه هایی كه نوشتند، نقطه نظرات بنده را تایید كردند. ما هیچ گاه اختلاف نظر نداشتیم و نداریم و همواره تاكید كردند كه همه سلایق را در نظر بگیریم.
منتجب نیا افزود: از سال 88 تا 92 مشكلات زیادی داشتیم، به دفتر مركزی حزب حمله كردند و اموال ما را بردند. با وجود آنكه به وزیر اطلاعات نامه دادیم و گفتند اموال شما را برمی گردانیم اما این اتفاق نیفتاد. حزب اعتماد ملی در سال 92 بیشترین حضور تشكیلاتی را داشت و بعد از انتخاب آقای روحانی فعالیت احزاب آزاد شد، چند مورد مزاحمت داشتیم اما در مجموع فعلا مشكلی نداریم.
**كاری نكنیم كه زحمت و تلاش های تاریخی نظام و تیم مذاكره كننده زیر سوال برود
وی یكی از مطالبات خواست حزب اعتماد ملی را مساله رفع حصر عنوان كرد و گفت: مساله رفع حصر یكی از وعده های رییس جمهوری در زمان تبلیغات انتخاباتی بوده است كه امیدواریم هرچه زودتر حصر برداشته شود.
قائم مقام حزب اعتماد ملی ضمن تقدیر و تشكر ازاقدامات دولت یازدهم اظهارداشت: آقای روحانی فضای سیاسی، فرهنگی و بین الملل را باز كرده و برجام را نقطه عطف تاریخ كردند، اما باید به احزاب توجه ویژه ای داشته باشند.
منتجب نیا همچنین از خواستار توجه دولت و مجلس به پرداخت یارانه احزاب شد كه این امر را موجب تقویت احزاب شود.
وی در ادامه با اشاره به سالگرد یك سالگی برجام گفت: اگر آمریكا بدعهدی می كند، ما كاری نكنیم كه زحمت و تلاش های تاریخی نظام و تیم مذاكره كننده زیر سوال برود. تلاشمان این باشد كه مشكل حل شود.
سیام*9254**1336خبرنگار: سجاد خسروانیان** انتشار: مهرنوش خانزائی
منتجب نیا در پاسخ به ایرنا:
گفت و گوی ملی پس از آیت الله هاشمی یك ضرورت است/ حركت های تند و افراطی را تقویت نكنیم
۳۰ دی ۱۳۹۵، ۱۴:۳۹
کد خبر:
82393499
تهران-ایرنا- قائم مقام حزب اعتماد ملی گفت: بحث گفت و گوی ملی پس از رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی یك ضرورت است و همه جناح ها باید آن را دنبال كنند.