به گزارش ایرنا، میخائیل گورباچف گفت: مذاكرات هسته ای میان روسیه و آمریكا برای جلوگیری از وقوع از جنگ هسته ای باید از سرگرفته شود.
خبرگزاری روسی اینترفكس روز جمعه به نقل از وی نوشت: شورای امنیت سازمان ملل باید در سطح رئیسان جمهوری كشورهای عضو شورا، نشست ویژه ای برگزار و قطعنامه ای را تصویب كند كه در آن جنگ هسته ای غیرقابل قبول خوانده شود كه هیچگاه نباید رخ دهد.
گورباچف گفت: ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ سران روسیه و آمریكا باید برای تصویب چنین قطعنامه ای پیشگام شوند، زیرا با برخورداری از 90 درصد زرادخانه اتمی جهان، مسئولیت ویژه ای در این زمینه برعهده دارند.
آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی گفت: روابط روسیه و آمریكا در طول چند سال اخیر تیره شده است و در این میان، طرفداران تیرگی روابط دو كشور صاحبان صنایع دفاعی هستند كه از این وضعیت خرسندند.
گورباچف افزود: سیاستمداران و نظامیان روسیه و آمریكا در این شرایط خصمانه رفتار می كنند و در وهله نخست دكترین نظامی دو كشور خطرناك تر می شود. افزون بر آن، مجریان برنامه های سیاسی تلویزیونی و تحلیلگران به این خصومت جویی ها می پیوندند و همه چیز گونه ای دیده می شود كه گویا جهان برای یك جنگ آماده می شود.
وی در پایان با یادآوری روند كاهش تسلیحات اتمی میان شوروی و آمریكا گفت كه سال 1986 در نشست های پولیت بورو تمامی توجه ها به جمله «پاسخ دادن به حمله با تمامی امكانات موجود» متمركز شده بود، ولی این بند حذف و تائید شد، سلاح هسته ای فقط با هدف بازدارندگی از جنگ احتمالی در دسترس باشد.
معاهده كاهش تسلیحات راهبردی موسوم به استارت سال 1990 بین روسیه و آمریكا منعقد شد كه دسامبر سال 2009 نیز اعتبار آن پایان یافت.
این پیمان تنها قرارداد آمریكا و شوروی سابق است كه نه تنها سامانه های تسلیحات هسته ای را محدود كرد، بلكه با امضای آن دو نوع كامل موشك ها در یك زمان نابود شد و خطر بروز مناقشه هسته ای در اروپا را بسیار كاهش داد.
باراك اوباما و دیمیتری مدودیف رئیسان جمهوری سابق روسیه و آمریكا نیز هشتم آوریل سال 2010 پیمان استارت جدید را امضا كردند كه براساس آن هر كشور اجازه دارد از 1550 كلاهك هسته ای و 700 وسیله حمل آن برخوردار باشد.
اروپام*391 انتشار دهنده: هادی مولوی نیا
مسكو - ایرنا - آخرین رهبر شوروی پیش از فروپاشی سال 1991 با تاكید بر لزوم ازسرگیری مذاكرات متوقف شده كاهش جنگ افزارهای اتمی بین روسیه و آمریكا شد، گفت: تهدید وقوع جنگ هسته ای در شرایط كنونی واقعی و محتمل است.