به گزارش تارنمای خبری کانورسیشن (conversation)، «جوشوآ پییرس» گفت که در چنین شرایطی، هر کشوری تمایل خواهد داشت از سلاح هسته ای خود استفاده کند تا مشخص کند که آیا از توان جان به در بردن از مشکلات ساخت دست خود از جمله مشکلات مرتبط با «زمستان هسته ای» برخوردار است.
وی زمستان هسته ای را چنین توصیف کرد: تاثیر خنک کننده اقلیمی طولانی مدت جهانی که پس از حملات تسلیحاتی هسته ای و سوختن شهرها به وجود می آید، حملاتی که مقادیر زیادی دود را به اتمسفر بالایی روانه می کند و طی سال ها مانع از رسیدن نور خورشید می شود.
این دانشمند تبعات شدیدی را از سناریوی استفاده یک هزار کلاهک هسته ای از سوی ارتش آمریکا علیه دشمنی چون روسیه یا چین پیش بینی کرد، سناریویی که رقیب مایل به تلافی نیست و یا توان این کار را ندارد.
وی گفت که به موجب این سناریو، آمریکا شاهد جان باختن ۱۴۰ هزار آمریکایی به واسطه سوختن شهرهای واقع در کشورهای دیگر خواهد بود، ضمن اینکه این وضعیت باعث تخریب زیست محیطی در آمریکا به دلیل تولید کمتر مواد غذایی خواهد شد.
پییرس تاکید کرد که چنانچه آمریکا تلاش کند ذخایر ما را آنطور که اخیرا پیشنهاد شده است، افزایش دهد و سپس ۷ هزار سلاح هسته ای را به کار گیرد، حتی اگر همه چیز به درستی پیش رود، دستکم ۵ میلیون آمریکایی گرسنه خواهند ماند.
این هشدار در حالی صادر شد که سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه سال گذشته با اعلام رو به وخامت بودن وضعیت ثبات استراتژیک، گفت که خطر وقوع جنگ هسته ای وجود دارد، حتی اگر طرفین قصدی برای آغاز درگیری هسته ای نداشته باشند.
وی یادآور شد که به نظر می رسد واشنگتن از همکاری با مسکو در زمینه پیمان نیواستارت درخصوص کاهش تسلیحات راهبردی طفره می رود.
پیمان نیواستارت آوریل ۲۰۱۰ بین روسیه و آمریکا منعقد شد و محدودیت هایی بر تعداد لانچرهای موشک هسته ای دو کشور، موشک های بالستیک بین قاره ای، بمب افکن های راهبردی و کلاهک های جاسازی شده اعمال کرد.
قرار است این پیمان در سال ۲۰۲۱ منقضی شود، اما گزینه تمدید آن تا سال ۲۰۲۶ مطرح است.
نظر شما