۴ اسفند ۱۳۹۵، ۹:۱۲
کد خبر: 82440037
T T
۰ نفر

40 ميليون مشترك اينترنت پرسرعت در دولت يازدهم

۴ اسفند ۱۳۹۵، ۹:۱۲
کد خبر: 82440037
40 ميليون مشترك اينترنت پرسرعت در دولت يازدهم

تهران- ايرنا- روزنامه تعادل با انتشار گزارشي مي نويسد: تعداد مشتركان اينترنت پرسرعت ثابت و سيار كشور در حالي در دولت يازدهم به 40ميليون فقره رسيد كه سهم اپراتور اول تلفن همراه بيش از 13ميليون مشترك اينترنت همراه و شركت مخابرات ايران 30 ميليون تلفن ثابت دايري است.

در ادامه اين گزارش مي خوانيم: اعداد و ارقامي كه نشان مي‌دهد روند پوشش ارتباطي فراگيري در سراسر كشور با هدف دسترسي آسان‌تر مشتركين ايجاد شده است. وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در گزارش عملكرد اين وزارتخانه در دولت تدبير و اميد، شمار مشتركان اينترنت پرسرعت ثابت و سيار در سال 1392 را حدود 3ميليون و 500 هزار مشترك اعلام كرد كه با تلاش‌هاي دولت، اين رقم پارسال به 28 ميليون نفر مشترك افزايش يافت.

** مقايسه تطبيقي فراگيري چتر ارتباطي
تلاش دولت يازدهم براي توسعه زيرساخت‌هاي ارتباطات و فناوري اطلاعات در كشور در حالي در اولويت برنامه‌هاي اين دولت قرار گرفت كه پيش از آن كمترين توجه معطوف به توسعه اين بخش بود.

به گزارش ايرنا، در دولت قبل حتي برخي تلاش‌ها بر ادغام وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات با ديگر وزارتخانه همچون راه و ترابري آن زمان استوار بود؛ طرحي كه مخالفت نمايندگان مجلس شوراي اسلامي را در پي داشت.

رمضانعلي سبحاني‌فر، عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي ارديبهشت‌ماه امسال درباره ميزان توجه دولت قبل به عرصه فناوري اطلاعات گفته بود: دولت‌هاي نهم و دهم به ارتباطات و فناوري اطلاعات اعتقادي نداشتند و بر همين اساس دنبال از بين بردن آن بودند.

نماينده سبزوار در دوره‌هاي نهم و دهم مجلس شوراي اسلامي به بي‌توجهي دولت‌هاي نهم و دهم براي راه‌اندازي شبكه ملي اطلاعات اشاره و تاكيد كرده بود: در اين 2 دولت، عزمي براي راه‌اندازي دولت الكترونيك وجود نداشت.

با انتخاب دولت تدبير و اميد از سوي مردم و قرار گرفتن حسن روحاني به‌عنوان رييس‌جمهوري دولت يازدهم اين رويه تغيير بنيادين كرد و توسعه ارتباطات و فناوري اطلاعات به عنوان پيشران توسعه در صدر برنامه‌هاي دولت قرار گرفت.

از اين رو وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات از ابتداي فعاليت دولت يازدهم موظف شد هرچه زودتر نسل 3 و 4 تلفن همراه را در كشور گسترش دهد و پهناي باند اينترنت را نه فقط براي منازل بلكه براي تلفن‌هاي همراه بالا ببرد.

** ركورد 40ميليوني دولت يازدهم
اين وزارتخانه براي تحقق خواسته رييس‌جمهوري كه برآمده از خواست مردم بود، كوشش خود را به‌كار گرفت به گونه‌يي كه در چهارمين سال فعاليت دولت يازدهم، تعداد مشتركان اينترنت پرسرعت ثابت و سيار به 40 ميليون مشترك رسيده است.

اكنون بيش از 27 ميليون مشترك تلفن همراه به اينترنت نسل سوم و چهارم دسترسي دارند كه اپراتور اول تلفن همراه (همراه اول) كشور با داشتن 13 ميليون و 111 هزار و 321 مشترك ديتا در رتبه نخست ارائه اين سرويس قرار گرفته است. ديگر اپراتورهاي تلفن همراه نيز در اين عرصه فعال بودند و آمار گوياي آن است كه اپراتور دوم (ايرانسل) با 12ميليون و 80 هزار و 375 مشترك و اپراتور سوم (رايتل) با يك ميليون و 978 هزار و 923 هر كدام سهمي در سهولت دسترسي مردم به نسل سوم تلفن همراه دارند.

بر اساس گزارش وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، تعداد مشتركان اينترنت پرسرعت ثابت كشور اكنون به رقم 9 ميليون و 318 هزار و 943 رسيده است. همچنين بر اين اساس، اپراتور اول تلفن همراه كشور توانسته 547 شهر را تا پايان شهريورماه امسال زير پوشش اينترنت پرسرعت نسل3 تلفن همراه قرار دهد و 33 شهر را نيز به اينترنت نسل4 مجهز كند. اپراتور دوم نيز تا پايان شهريورماه امسال، 568 شهر را به اينترنت نسل3 و 228 شهر را به اينترنت نسل4 مجهز كرده است. اپراتور سوم نيز تا شهريورماه امسال توانسته است 520 شهر را به اينترنت نسل3 متصل كند.

** فراهم كردن زيرساخت‌ها و توسعه شبكه دسترسي
وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات با فراهم كردن زيرساخت‌ها و توسعه شبكه دسترسي، گام‌هاي مهمي براي توسعه دانش‌بنيان كشور برداشته و اكنون وظيفه بخش خصوصي است تا با استفاده از اين زيرساخت‌ها نسبت به ايجاد اشتغال دانش‌بنيان بر اين بسترها اقدام كرده و ضمن افزايش سطح اشتغال به رشد و تعالي جامعه كمك كند.

بخش خصوصي مي‌تواند با استفاده از نسل‌هاي بالاتر تلفن همراهي كه اكنون در كشور قابل دسترسي است، نسبت به ايجاد شغل‌هايي بر اين بستر اقدام كند و با توسعه روزافزون آن به خلق ثروت مبادرت كند.

چنانكه پيش‌تر محمود واعظي در اين باره گفت: خلق ثروت بر بستر ارتباطات و فناوري اطلاعات مي‌تواند جلو خروج سرمايه‌هاي انساني را از كشور بگيرد و جوانان را در كشور نگه دارد.

وي اين بخش را تامين‌كننده زيرساخت و زمينه‌ساز پيشرفت ملي دانسته و مي‌گويد: ارتباطات و فناوري اطلاعات خلق‌كننده ارزش، فراهم‌كننده فرصت‌هاي برابر اقتصادي، علمي و فرهنگي براي همه ايرانيان، شكل‌دهنده مديريت دانش و جامعه شبكه‌يي هوشمند متكي بر هويت اسلامي - ايراني است.

*منبع: روزنامه تعادل، 1395.12.4
** گروه اطلاع رساني**9368**9131** انتشاردهنده: شهربانو جمعه
۰ نفر