۸ اسفند ۱۳۹۵، ۹:۱۸
کد خبر: 82444459
T T
۰ نفر

شهرك آكواريوم در استان اردبيل ايجاد مي شود

۸ اسفند ۱۳۹۵، ۹:۱۸
کد خبر: 82444459
شهرك آكواريوم در استان اردبيل ايجاد مي شود

اردبيل - ايرنا - مديركل شيلات استان اردبيل از جذب سرمايه گذار براي پرورش ماهيان زينتي و ايجاد اولين شهرك آكواريوم اين استان در شهرستان نير خبر داد.

به گزارش ايرنا ، ميرآرمان واعظي روز يكشنبه در آيين راه اندازي اداره شيلات شهرستان نير و معارفه رييس اين اداره افزود: با توجه به قابليت ها و جاذبه هاي گردشگري شهرستان نير براي پرورش ماهيان زينتي و ايجاد شهرك آكواريوم از سرمايه گذاري قوي استفاده خواهد شد تا م قابليت ها و جاذبه هاي گردشگري منطقه را بيش از پيش به مسافران و گردشگران بشناسانيم.
او به توليد 527 تن انواع ماهيان در استان اشاره كرد و گفت: 221 تن ماهي سردآبي و 307 تن ماهي گرم آبي سال گذشته در استان توليد شد.
وي در ادامه از برگزاري جشنواره طبخ غذاي آبزيان در نير خبر داد و افزود: با توجه به اينكه شهرستان نير يكي از شهرستان هاي مهم در توليد پرورش ماهيان سردآبي از نوع قزل آلاست سال آينده براي شناساندن اين قابليت ها جشنواره طبخ غذاي آبزي برگزار خواهد شد.
واعظي همچنين به راه اندازي بازار فروش آبزيان در نير اشاره كرد و گفت: شناساندن ظرفيت هاي آبزي پروري نير در اولويت كاري شيلات استان است.
فرماندار شهرستان نير هم با اشاره به اينكه شهرستان نير مي تواند قطب بزرگ پرورش ماهيان آبزي پرور باشد گفت: با همت مسوولان مي توان اين امر را محقق كرد.
مهدي احمدي پرورش ماهي در قفس را بهترين طرح براي اجراي اقتصاد مقاومتي دانست و افزود: با حمايت از طرح پرورش ماهي در قفس مي توان در حوزه اقتصاد مقاومتي نقش بسزايي را ايفا كرد.
در اين آيين علي افراشته به عنوان رييس اداره شيلات شهرستان نير معرفي شد.
شهرستان نير در 30 كيلومتري جنوب اردبيل و در مسير جاده ترانزيتي استان هاي اردبيل و آذربايجان شرقي قرار دارد.
شهرستان مشگين شهر با توليد سالانه 2 هزار و 628 تن ماهي رتبه نخست استان اردبيل را در توليد آزيان به خود اختصاص داده و شهرستان هاي پارس آباد با يك هزار و 700 تن ، اردبيل با 678 تن و خلخال با توليد سالانه 601 تن ماهي به ترتيب در رتبه هاي دوم تا چهارم استان جاي گرفته اند.
بيش از 300 واحد مزرعه و 400 استخر پرورش ماهي در استان اردبيل فعال بوده و چند سد معيشتي نيز در اين زمينه بهره برداري شده است.
اردبيل استاني غيرساحلي بوده ولي داراي منابع آبي و استعدادهاي بالقوه كشاورزي و آبزي پروري است.
171 مورد قنات ، 45 سد ، پنج هزار و 300 چاه و يك هزار و 636 چشمه در استان اردبيل وجود دارد كه مي‌تواند نويد بخش افزايش توليدات در بخش شيلات باشد.
مطالعات انجام گرفته در دشت فتحعلي و سدخدآفرين و سبلان بيانگر اين است كه مي‌ توان با استفاده از قابليت اين فضاها حدود يك هزار تن نيز توليد ماهي در اين سدها داشت.
خبرنگار: شهرام اصالت ** انتشار دهنده: گيتي طالبي
7116/6018