۲۳ اسفند ۱۳۹۵، ۸:۳۹
کد خبر: 82462343
T T
۰ نفر
شهروندان، ماهی قرمز را از مراكز زیر نظر دامپزشكی خریداری كنند

قزوین-ایرنا-معاون سلامت اداره كل دامپزشكی قزوین توصیه كرد، شهروندان ماهی قرمز نوروز را از مراكز زیر نظر دامپزشكی تهیه و خریداری كنند.

علیرضا اكبر شاهی روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: مردم باید ماهی های قرمز را از مراكز مجاز و دارای مجوز فروش دائم و یا موقت زیر نظارت اداره كل دامپزشكی خریداری كنند.
وی با بیان اینكه در این مراكز تصویر مجوز دامپزشكی برای فروش ماهی قرمز در معرض دید گذاشته شده است، تصریح كرد: سازمان دامپزشكی هرسال مراكز تولید و تكثیر، توزیع و عرضه و نگهداری ماهیان قرمز در روزهای پایانی سال را مورد كنترل و پایش قرار می دهد.
اكبرشاهی هشدار داد: مردم باید از خرید ماهی قرمز از دست فروشانی كه وضعیت مناسب بهداشتی و شرایط نگهداری لازم را ندارند، خودداری كنند چرا كه ممكن است عوامل بیماری زای احتمالی را به خود انتقال دهند.
اكبرشاهی با اشاره به اینكه برای نگهداری ماهی قرمز به مدت طولانی در خانه یا كنار سفره هفت سین، برای هر ماهی باید یك لیتر آب در نظر گرفته شود، گفت: بهتر است از ظروف دهانه گشاد برای نگهداری ماهی استفاده شود.
وی، بهترین دما برای نگهداری ماهیان زینتی را 26تا 22 درجه سانتی گراد خواند و گفت: تعویض مقداری از آب ماهی یك یا دو بار در هفته كافی است.
این مسئول دامپزشكی قزوین تصریح كرد: در صورت استفاده از آب شرب شهری، باید آن را 24 ساعت در هوایی آزاد جهت كلر زایی قرار داد و سپس آنرا را به آب ماهیان اضافه كرد.
به گفته وی، اگر فردی سابقه بیماری پوستی (آلرژی) دارد، برای دست زدن به ماهی و ظروف نگهداری آن باید از دستكش استفاده كند.
معاون سلامت اداره كل دامپزشكی استان قزوین در پایان به شهروندان توصیه كرد در روز طبیعت (سیزدهم فروردین ) ماهی ها را در مكان های مشخص شده توسط شهرداری ها رها كنند.
ماهی قرمز در ایران با نام های ماهی طلایی،ماهی قرمز،ماهی شب عید، ماهی گلدفیش شناخته و با نام علمی 'Carassius auratus' با نژادهای مختلف و رنگهای متنوع در مراكز تكثیر و پرورش كشور تولید می شود.
ماهی قرمز یكی از نخستین ماهیان آكواریومی است كه خاستگاه اولیه آن كشور چین و با گذشت زمان به نقاط دیگر جهان معرفی شده است.
این نوع ماهی كه بنا به یك سنت در ایام نوروز در كنار هفت سین قرار می گیرد،با طول 10 تا 15 سانتی متر می تواند طول عمری در حدود 5 تا 30 سال داشته باشد.
استان قزوین با تولید 15 میلیون قطعه مقام دوم تولید ماهیان زینتی را در كشور دارد.
17 كارگاه فعال در شهرستان های قزوین، آبیك، تاكستان و البرز به كار پرورش و تكثیر ماهیان زینتی از جمله ماهی قرمز می پردازد.
7390**3013
خبرنگار:گیتی سیمیاری**انتشار دهنده: رضا اولادی