علی مالمیر شامگاه دوشنبه در نشست ستاد اجرایی خدمات سفر استان همدان كسب عنوان شهر جهانی سفال را از بزرگترین توفیق های حوزه صنایع دستی در سالجاری برشمرد.
وی بیان كرد: در حوزه صنایع دستی فرآیند داوری، كسب عنوان شهر جهانی سفال و برگزاری جشن سفال را امسال داشتیم.
وی با ذكر اینكه كسب عنوان شهر جهانی سفال ناشی از تدبیر دولت یادزهم است افزود: این افتخار بزرگ می تواند زمینه ای مناسب برای جذب سرمایه گذار باشد.
مدیر كل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان گفت: اجازه فروش كالایی غیر از صنایع دستی و وارداتی در شهر جهانی سفال داده نمی شود.
مالمیر تاكید كرد: نمی گذاریم مسافران با حضور در لالجین به جای دستافرینه های اهالی این شهر، تولیدات چینی و ترك را شاهد باشند.
وی افزود: نباید اجازه داد به خاطر دست یافتن به منافع زودگذر با فروش سفال وارداتی در شهر جهانی سفال به این دارایی ارزشمند ضربه و آسیب وارد شود.
وی اضافه كرد: عرضه صنایع دستی چینی و وارداتی در لالجین تهدید جدی برای جایگاه شهر جهانی سفال به شمار می رود.
** افزایش 3.5 برابری بودجه میراث فرهنگی در سالجاری
مدیركل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان بیان كرد: صنعت گردشگری و ظرفیت بزرگ صنایع دستی و میراث ناملموس فرهنگی استان همدان را باید با ایجاد یك فصای مناسب برای سرمایه گذاری و فعالان این صنعت تقویت كرد تا استان همدان به جایگاه شایسته خود دست یابد.
مالمیر اظهار كرد: سال جاری حوزه میراث فرهنگی با وجود محدودیت اعتباری و بدهی های به جا مانده از گذشته اقدامات مناسبی را انجام داده است.
وی بیان كرد: بودجه عمرانی مصوب صنایع دستی همدان امسال با 3.5 برابر افزایش به 140 میلیارد ریال رسید كه تاكنون حدود 15 درصد این اعتبار تخصیص یافته است.
مدیركل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان علت تخصیص محدود اعتبارات حوزه عمرانی این سازمان را تخصیص نیافتن ردیف 180 و ردیف توازن منطقه ای ذكر كرد.
** برجام افزایش صادرات صنایع دستی را در پی داشت
وی گفت: اجرایی شدن برجام گشایش هایی در حوزه صنایع دستی را در پی داشت كه این توفیق موجب افزایش 12 درصدی صادرات صنایع دستی در 10 ماهه سالجاری شد.
مالمیر افزود: میزان صادرات صنایع دستی از مبدا گمرك همدان امسال به 12.5 میلیون دلار رسیده و از هشت صادر كننده مطرح كشور در حوزه صنایع دستی 2 صادر كننده همدانی هستند.
وی اضافه كرد: به منظور تقویت حوزه صنایع دستی دوره های مدونی آموزشی برای تولید كنندگان در حوزه های مختلف از جمله تبلیغات، بازاریابی و برند سازی برگزار شده است.
مدیركل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان بیان كرد: در حوزه منبت كاری نیز امسال 2 شهر ملایر و تویسركان برای كسب عنوان شهر ملی منبت پیشنهاد شده اند.
** 2 هزار تخت گردشگری به ظرفیت همدان افزوده شد
مالمیر افزود: سرمایه گذاری در حوزه گردشگری در دولت یازدهم به ویژه در سال 95 افزایش یافته و هم اینك 10 هتل در همدان در دست احداث است.
وی با ذكر اینكه پنج هتل در مرحله تكمیل است افزود: با بهره برداری از این هتل ها بدون در نظر گرفتن هتل هما ، بیش از 576 اتاق و 2 هزار تخت به ظرفیت تخت های موجود اضافه می شود.
وی با عنوان اینكه امسال 15 میلیارد ریال به موزه منطقه ای همدان اختصاص یافت افزود: 23 هزار شی موزه ای در استان وجود دارد كه امید می رود بتوان از این مخزن گرانبها به بهترن نحو استفاده كرد.
مدیركل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان كمك به موزه ابن سینا، تلاش برای انتقال موزه دانشگاه آزاد به داخل شهر و اقدام برای دایر كردن موزه سكه در گنبد علویان با كمك بانك سپه را از دیگر اقدامهای صورت گرفته برشمرد.
** معرفی صاحبان 70 خانه مسافر به مرجع قضایی
مالمیر در ارتباط با ساماندهی خانه مسافر نیز توضیح داد: بالا بودن منافع و سود ناشی از اجاره خانه مسافرهای غیرقانونی منجر به مراجعه نكردن متولیان این منازل برای قانونمند كردن فعالیت شان شده است.
وی تاكید كرد: اگر این مسیر غیرقانونی مسدود شود آنها مجبور به قانونمند كردن فعالیت خود بوده و برای رسیدن به این هدف باید با دلال ها و كارتن به دست ها برخورد سختگیرانه ای شود.
مدیركل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان بیان كرد: تاكنون متولیان 70 خانه مسافر غیر مجاز به مراجع قضایی معرفی شده و و برای ساماندهی و صدور مجوز فعالیت 60 خانه مسافر استعلام مورد نیاز صورت گرفته كه تنها در صورت مثبت بودن پاسخ استعلام ها مجوز فعالیت به انها اداه می شود.
** افزایش 25 درصدی حضور گردشگران خارجی
مالمیر گفت: ظرفیت اقامتی استان در هتل ها، هتل آپارتمان، سالن های ورزشی، خانه مسافر، خوابگاه ها و مدارس شبانه 65 هزار و 500 مسافر و ظرفیت تخت ها 13 هزار و 500 تخت است.
وی یادآوری كرد: 12 هزار و 400 گردشگر خارجی در 9 ماهه سالجاری از اماكن تارخی و تفریحی و توریستی همدان بازدید كردند كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته 25 درصد رشد داشته است.
وی افزود: نوروز سال گذشته به استناد آمار اقامت 191 هزار مسافر وارد همدان شدند همچنین با استناد به میزان بلیط های خریداری شده 800 مسافر از اماكن تفریحی، توریستی .و اقامتی همدان بازدید كردند.
مدیركل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان اظهار كرد: قرار است سال آینده 14 نمایشگاه فصلی صنایع دستی با هدف ایجاد فرصت برای تولید كنندگان در همدان دایر شود.
مالمیر افزود: برنامه های ایام نوروز امسال با تكیه بر برنامه های بومی و محلی از دوم تا هفتم فروردین ماه سال 96 در مكان های تاریخی و توریستی برگزار می شود.
176 عنوان برنامه نوروز سال 96 توسط بخش های مختلف در همدان برگزار می شود.
7526/6993
خبرنگار: علیرضا جهانگیری** انتشار: اكبر بهاروند
همدان گنجینه تاریخ/اجازه عرضه كالاهای وارداتی در لالجین داده نمی شود
۲۳ اسفند ۱۳۹۵، ۲۰:۰۹
کد خبر:
82463410
همدان – ایرنا – مدیركل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان گفت: اجازه عرضه صنایع دستی وارداتی و خارجی در شهر جهانی سفال داده نمی شود.