به گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگی ایرنا، از روابط عمومی انجمن موسیقی ایران، طلیعه كامران متولد سال 1309 بود، پدرش ویلون را از حسین خان اسماعیلزاده فراگرفته بود و مادرش نیز علاوه بر آشنایی با موسیقی، به هنر نقاشی میپرداخت.
پدرش از دوستان حبیب سماعی نیز بود و از حبیب خواست كه به طلیعه سنتور بیاموزد. سماعی از حدود سالهای 1321 هر دو هفته به تعلیم طلیعه میپرداخت. او از سالهای 1326 به تكمیل آموزههای سماعی نزد دیگر شاگرد حبیب، مرتضی عبدالرسولی، پرداخت. همچنین طلیعه كامران به فراگیری ضربیهای قدیمی و هم نوازی آنها با حسین تهرانی پرداخت.
مرحوم استاد حسین تهرانی او را با زندهیاد استاد روحالله خالقی آشنا كرد و بخشی از برنامههای كنسرتهای انجمن موسیقی ملی را به هم نوازی سنتور طلیعه كامران و ضرب حسین تهرانی اختصاص داد.
خالقی بعدها محتوای برنامه همایون اجرای طلیعه كامران را ضبط كرد و برای نمونه هنر بانوان موسیقی دان ایران، طی بازدید خود از روسیه، به آن كشور برد.
بنا به توصیه استاد خالقی به طلیعه كامران، او در اواخر دهه 20 به آموختن خط نُت نزد روحالله خالقی و تكمیل آن نزد ابوالحسن صبا پرداخت. پس از آموختن نت بود كه طلیعه كامران، بخشی از آموختههای خود از حبیب سماعی شامل دستگاهها و آوازهای شور، ابوعطا، اصفهان و چهارگاه را در حدود سالهای 35-1334 به خط نت نگاشت كه كتاب
«بخشهایی از ردیف حبیب سماعی به روایت طلیعه كامران» نتیجه آنها است.
طلیعه كامران همچنین نقاشی پرسابقه بود. او نخستین نمایشگاه انفرادی خود را در سال 1347 در دانشكده هنرهای زیبای دانشگاه تهران برگزار كرد. او 11 نمایشگاه انفرادی داشت و در 42 نمایشگاه گروهی در ایران و خارج از ایران شركت كرد.
كتاب «بخشهایی از ردیف حبیب سماعی به روایت طلیعه كامران» (منتشر شده به همت نشر موسیقی عارف در سال 1388) و لوح فشرده «یادگار حبیب» (دارای بخشهایی از ردیف حبیب سماعی) «سنتور طلیعه كامران، تنبك و آواز استاد حسین تهرانی» (منتشر شده در سال 1390) بخشی از فعالیتهای این هنرمند است.
گروه فرهنگی و هنری ایرنا درگذشت این بانوی هنرمند را تسلیت می گوید.
فراهنگ**3067**1027**دریافت كننده: امیرحسین دولتشاهی**انتشار دهنده:جواددهقانی
تهران- ایرنا- طلیعه كامران، نوازنده پیشكسوت سنتور، شاعر و نقاش كه ماه گذشته به علت نارسایی كلیه در بیمارستان بستری شده بود، صبح امروز، 24 اسفند به رحمت حق پیوست.