به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از روزنامه ديلي ميل، محققان هشدار مي دهند اختلال در خواب شبانگاهي احتمال ابتلا به حمله قلبي و سكته مغزي را افزايش مي دهد و زنان بيشتر از مردان در معرض حمله قلبي هستند، زيرا به خاطر هورمون هايشان به لحاظ ژنتيكي بيشتر مستعد بي خوابي هستند.
محققان زمان خواب را تنها زماني مي دانند كه بدن فرصت ترميم و بازسازي مي يابد و در نتيجه، انرژي و توان بدن بازيابي مي شود.
خوابيدن همچنين استراحت دستگاه ايمني و قلبي و عروقي را در پي دارد و به ساير اندام ها امكان بازسازي مي دهد.
محققان چيني معتقدند اختلال در خواب باعث افزايش فشار خون و تغيير در سوخت و ساز بدن مي شود كه هر دو عامل خطر ابتلا به بيماري قلبي و عروقي هستند.
محققان دانشگاه علوم پزشكي چين براي اين تحقيق، 15 مطالعه قبلي را بررسي كردند كه شامل 160 هزار 867 شركت كننده بود.
آنها ارتباط بين علائم بي خوابي و مرگ و مير ناشي از بيماري قلبي را بررسي كردند.
علائم اختلال در خواب شامل دشواري در به خواب رفتن، تداوم نداشتن خواب، بيدار شدن بسيار زودهنگام و مفيد نبودن خواب است.
محققان دريافتند افرادي كه خواب مستمر ندارند، و افرادي كه پس از بيدار شدن احساس سرزندگي و شادابي نمي كنند، به ترتيب 11 درصد و 18 درصد بيشتر در معرض خطر ابتلا به حمله قلبي عروقي هستند.
به گفته محققان، خواب براي بهبود بيولوژيكي مهم است و حدود يك سوم از عمر انسان ها در خواب مي گذرد، اما در جامعه امروزي تعداد زيادي از افراد از بي خوابي شكايت مي كنند.
آخرين نتايج مطالعه در مجله European Journal of Preventive Cardiology منتشر شد.
علمي **1311**
مترجم:محمدعلي صنايعي**انتشار: زهره محتشمي
تهران– ايرنا- يك مطالعه نشان مي دهد افرادي كه شب ها به سختي به خواب مي روند، 27 درصد بيشتر با احتمال حمله قلبي و سكته مغزي روبرو هستند.