به گزارش ايرنا از پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي، عباس آخوندي در نشست مشترك با اعضاي كميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي افزود: در بندر چابهار 150 ميليون دلار تسهيلات هندي ها به سرمايه گذاري در اين بندر اختصاص يافت و هندي هاي 80 مليون دلار ديگر در اين بندر سرمايه گذاري كردند.
وي طرح توسعه 3 فاز بندرشهيد رجايي را از ديگر اقدامات وزارت راه و شهرسازي در حوزه بنادر عنوان كرد و گفت: مناقصههاي فاز 1 و 2 توسعه اين بندربه صورت بينالمللي انجام شد و مناقصه فاز 3 توسعه آن بندر نيز به زودي انجام ميشود و اين اميدواري وجود دارد مناقصه اين فاز نيز به صورت بينالمللي انجام شود، زيرا تاكنون استقبال خوبي از سوي شركتهاي معتبر دنيا انجام شده و اين براي ما بسيار اميدوار كننده است.
وزير راه و شهرسازي همچنين از سرمايهگذاري مناسب در پسكرانههاي بنادر خبر داد و گفت: مجموع سرمايهگذاريهاي بخش خصوصي در پسكرانههاي كشور در طي 3 سال به بيش از 9 هزار ميليارد تومان رسيد كه رقم كاملا قابل توجهي است و ميتواند در كل اقتصاد ملي ايران، نقش خوبي داشته باشد.
** فعالشدن پروژه قطار سريعالسير تهران- قم- اصفهان
وي مشاركت بخش خصوصي را در زيرساخت و در نوسازي ناوگان ريلي از ديگر اقدامات مهم وزارت راه وشهرسازي برشمرد و افزود: در بحث زيرساخت، قرارداد قطار سريعالسير تهران- قم - اصفهان فعال شد كه LC (گشايش اعتبار) آن هم از طريق چينيها انجام شد.
آخوندي گفت: براي برقي كردن قطار تهران- مشهد، قرارداد، نهايي شده فقط در يك بند از آن، چينيها مقداري بحث دارند كه اگر تحريم برگردد نتيجه قرارداد چه خواهد شد؟ و به همين دليل نيز اين موضوع، قدري معطل مانده است. معمولا در قراردادها فرض بازگشت تحريم را نميآوريم كه با اين تلاشها اميدواريم در فروردين ماه 96 با چينيها به توافق برسيم كه اگر اين توافق صورت بگيرد 2 ميليارد دلار سرمايهگذاري در اين بخش، انجام ميشود.
** امضا قرارداد با زيمنس براي لكوموتيوهاي برقي وگازوئيلي
وزير راه و شهرسازي تصريح كرد: با شركت زيمنس آلمان براي تامين لكوموتيوهاي برقي و گازوئيلي قرارداد خوبي به امضا رساندهايم.
وي با تاكيد بر اين كه در حوزه ريل اقدامات مناسبي انجام گرفته ، گفت: بخش خصوصي نيز نخستين سرمايهگذاري خود را در بخش راهآهن انجام داد و هم اكنون راهآهن كرمان- سيرجان با سرمايهگذاري بخشي خصوصي در حال انجام است و از آنجا كه تا به حال سابقه نداشت كه بخش خصوصي در زيرساخت راهآهن سرمايهگذاري كند به همين دليل براي ما اين مساله اهميت زيادي دارد.
آخوندي از ديگر اقداماتي كه در حوزه ريلي انجام گرفته به بحث استفاده از ماده 12 قانون خروج از ركود و موانع توليد اشاره كرد و افزود: اين ماده اجازه ميدهد هر مقدار بار و مسافر از جاده به ريل برود.
وي افزود: موفق شديم در شوراي اقتصاد تصويب كنيم كه وزارت نفت مابهالتفاوت استفاده از اجراي ماده 12 قانون خروج از ركود را كه اجازه ميدهد هر مقدار بار و مسافر از جاده به ريل منتقل شود را پرداخت كند، را دريافت كنيم. در حال حاضر، قرارداد آن با وزارت نفت منعقد شده است كه اميدواريم در سال آينده مورد بهرهبرداري قرار بگيرد تا اميدي در بين سرمايه گذاران ايجاد شود.
آخوندي افتتاح 113 واگن جديد را كه توسط چهار شركت بخش خصوصي در روزهاي هاي پاياني سال گذشته را نشان از علاقمندي سرمايه گذاران در اين بخش عنوان كرد و گفت: اميدواريم بتوانيم در اين بخش رشد بيشتري داشته باشيم.
** رفع بدبينيهاي عمومي و موانع پيشروي نوسازي ناوگان هوايي
وي در تشريح اقدامات وزارت راه و شهرسازي در حوزه هوايي و نوسازي ناوگان به بدبينيهايي كه پيشتر وجود داشت اشاره كرد و افزود: به رغم آنكه بدبينيهاي زيادي وجود داشت و كسي باور نميكرد تا نوسازي ناوگان انجام شود، بحمدالله قرارداد ايرباس فعال شد. آخوندي گفت: قرارداد ATR هم در حال نهايي شدن است و ما مقداري چانه زني داريم با طرف ATR تا بتوانيم تضمين خدمات موتور هواپيما را بگيريم با توجه به اينكه عرضه كننده موتور غير از شركتهاي سازنده هواپيما هستند، در اين بخش كمي چالش داريم اما مطمئن هستم به زودي اين چالشها برطرف خواهد شد.
وزير راه و شهرسازي گفت: خوشبختانه 4 هواپيما آماده و رنگ شده است و لوگوي هما روي آن نصب شده كه اميدواريم به زودي وارد كشور شود، بايد توجه كنيم، هواپيماهاي ATR بيشتر براي مناطق دوردستتر و براي فرودگاههاي درجه 2 و 3 ايران، كارآيي دارند.
آخوندي با يادآوري اين مطلب كه سالها در سيستم ناوبري هوايي هم در رادارها و هم در سيستم هدايت هواپيما، سرمايهگذاري انجام نشده بود، گفت: در حوزه نوسازي هوايي در سيستم ناوبري هم در رادارها هم در سيستم هدايت هواپيماها، سالها بود كه در اين حوزه سرمايهگذاري نداشتيم، اگرچه ممكن است اين نوسازيها براي مردم ملموس نباشد اما خريد اين رادارها كه 3 عدد هستند بسيار اهميت دارد.
به گفته وي، نخستين رادار كه جزو تكنولوژي دوگانه است و فروش آن به ايران سخت بود از جهت آنكه كاربرد نظامي داشت سرانجام به ايران وارد شد و در تلاش هستيم بقيه نيز به ايران برسند.
** افتتاح نوسازي باندهاي فرودگاه در نيمه فروردين 96
وي تاكيد كرد: براي نوسازي باندهاي فرودگاهها و سيستم ناوبري هوايي، فقط 800 ميليارد تومان در سال 95 سرمايهگذاري كرديم كه انشاءالله با حضور رئيس جمهوري در نيمه فروردين 96 افتتاح ميشود.
وزير راه و شهرسازي با يادآوري آنكه تنها يك باند فرودگاه مهرآباد تهران فعاليت ميكرد، از تعمير اساسي باند دوم فرودگاه مهرآباد بعد از 40 سال خبر داد و در رابطه با علل تاخير برخي از پروازهاي داخلي، گفت: يكي از دلايل تاخيرها، فعاليت تنها يك باند فرودگاه بود كه با تعمير اساسي باند دوم اميدواريم مشكل تاخير پروازهاي داخلي برطرف شود، زيرا تاخير در نخستين پرواز، به دليل كاركرد يك باند براي ساير پروازها نيز تاخير ايجاد ميكرد كه خوشبختانه اين مشكل برطرف شده است.
آخوندي ادامه داد: ما نشست و برخاست باند فرودگاه را از يكديگر جدا ميكنيم كه اين اقدام، ميتواند بخشي از تاخيرات را جبران كند و مقداري اوضاع بهتر مي شود.
** سرمايهگذاري مشاركتي 550 ميليارد توماني فرودگاه سلام
وي همچنين از سرمايهگذاري در فرودگاهها براي نخستين بار با قانون مشاركت خبر داد و گفت: در سال 95 موفق شديم مجوز مشاركت در سرمايه گذاري 3 فرودگاه را از دولت بگيريم كه اين روش تاكنون سابقه نداشت. براي ترمينال سلام فرودگاه بينالمللي امام خميني موفق شديم 550 ميليارد تومان مجوز سرمايهگذاري بگيريم كه سرمايهگذاري آن انجام شد و اين پروژه در دست اجرا است.
آخوندي با بيان اين كه براي فرودگاه مشهد، مجوز سرمايه گذاري 300 ميليون دلاري گرفتيم و براي فرودگاه شيراز، دولت مصوبه 240 ميليارد توماني تصويلب كرد ، گفت: براي ساير فرودگاههاي اصلي نيز به اين سمت ميرويم تا از طريق سرمايه گذاري بخش خصوصي تامين منابع كرده و كار را پيش ببريم.
** ساخت 17 آزادراه به طور همزمان در كشور
وزير راه و شهرسازي گفت: در حوزه زميني به اين سمت رفتيم كه تعداد آزادراهها را گسترش دهيم و همچنين سرمايهگذاري بخش خصوصي در اين زمينه افزايش يابد و خوشبختانه 17 آزادراه را به طور همزمان در حال ساخت داريم. موفق شديم از هيات وزيران براي 4 آزادراه ديگر به طول 300 كيلومتر مجوز سرمايهگذاري بگيريم.
وي خاطرنشان كرد: تحرك خوبي در حوزه آزادراهها آغاز شده و در ساير راهها كم و بيش با توجه به بحث قير رايگان و اسناد خزانه اتفاقاتي رخ داده به طوري كه در سال 95 عملكرد طرحهاي عمراني ما با تعهدات آن بيش از 17 هزار ميليارد تومان بوده است.
آخوندي افزود: آزادراههاي مهمي كه شروع شده بود و در اين دولت پيشرفت مناسبي داشت آزادراه تهران- شمال، آزادراه شيراز- اصفهان، آزادراه خرمآباد - اراك بود كه خوشبختانه فعال و سال 96 به بهرهبرداري ميرسد و اينها چند نمونه از 17 آزادراههاي در حال ساخت هستند.
** اجراي نوسازي 65 هزار كاميون
وزير راه و شهرسازي گفت: غير از بحث زيرساخت، بحث نوسازي ناوگان نيز براي ما بسيار حائز اهميت است، 65 هزار كاميون را براي نوسازي ناوگان در دستور كار داريم كه اين از جمله بزرگترين فعاليت هايي است كه در اين دوره آغاز شده است.
به گفته وي، تقريبا هر كارخانهاي كه در ايران بتواند يك برند بينالمللي را توليد كند، اعم از اسكانيا، بنز و ولوو با تمام ظرفيت به آنها كار ارجاع شده است.
وي افزود: با وزارت نفت براي نوسازي 65 هزار كاميون، قرارداد بستهايم تا مابهالتفاوت را پرداخت كند و تاكنون نيز 16 هزار و 700 كاميون را با كارخانجات قرارداد بستهايم و تحويل به رانندگان نيز آغاز شده است.
به گزارش ايرنا، شهرستان چابهار با جمعيت 283 هزار و 204 نفر و 48 هزار و 147 خانوار از شمال به شهرستان هاي نيكشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به كشور پاكستان، از جنوب به درياي عمان(مكران) و از غرب به شهر كنارك متصل است.
چابهار به عنوان تنها بندر اقيانوسي ايران و سرزمين موج و مرجان واقع در قلب مَكُّرانِ بلوچستان و در فاصله 645 كيلومتري جنوب زاهدان مركز استان سيستان و بلوچستان از 2 شهر به نام هاي چابهار و نگور، سه بخش مركزي، دشتياري و پلان، 6 دهستان و 438 روستا تشكيل شده است و نقش مهمي در محور شرق خزر براي تزانزيت كالا از طريق خاك ايران به كشورهاي آسياي ميانه و افغانستان دارد.
براي آگاهي از آخرين اخبار اقتصادي ايران و جهان در كانال اقتصادي ايرنا در تلگرام:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام**1108*1579* خبرنگار: ايرج منصوري * انتشار : مرضيه فاتحي
وزير راه و شهرسازي:
طرح توسعه بندرچابهار فروردين ماه افتتاح مي شود
۱۵ فروردین ۱۳۹۶، ۱۳:۴۸
کد خبر:
82481663
تهران - ايرنا - وزير راه و شهرسازي گفت: بخش عمده طرح توسعه فاز نخست بندر چابهار فروردين ماه امسال طي مراسمي بينالمللي با حضور وزراي كشورهاي همسايه افتتاح مي شود.