به گزارش ايرنا از معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه؛ افسردگي علاوه بر ايجاد مشكلات روحي و رواني، مي تواند باعث ايجاد مشكلات جسمي زيادي از جمله تهوع، اسهال، دل درد و سردرد شود.
مشكل دير به خواب رفتن يكي از عوارض افسردگي است، اگر به سختي به خواب مي رويد و يا اين كه به سختي از خواب بيدار مي شويد، اين علامت شما مي تواند نشان دهنده ابتلا به افسردگي باشد. با اين حال اگر به هر كدام از اختلالات خلقي ناشي از بد خوابي مبتلا شده ايد، بايد به دنبال پيگيري اصلاح الگوهاي خواب باشيد.
از دست دادن علاقه و لذت به امور روزمره از ديگر عوامل است، اگر به فعاليت هاي تفريحي و سرگرم كننده ديگر علاقه مند نيستيد، اين علامت هم مي تواند نشان دهنده شروع يك اختلال خلقي باشد.
ميگرن، درد شديد در يك يا دو طرف سر يا همان ابتلا به ميگرن، نشانه تجربه درجاتي از اضطراب و افسردگي است. مطالعات نشان داده اند كه استعداد مشترك در ابتلا به اختلالات اضطرابي، افسردگي و ميگرن وجود دارد. ميگرن و سردرد مزمن روزانه در افرادي كه از اختلالات اضطرابي رنج مي برند، شايع است.
درد قفسه سينه را مي توان از ديگر عوارض افسردگي نام برد، اين درد مي تواند با افسردگي ارتباط داشته باشد. موسسه ملي بهداشت روان آمريكا اعلام كرده است كه از هر 20 فرد مبتلا به بيماري هاي قلبي، 3 نفر افسرده هستند. در كل بيماران قلبي علائم بيشتر افسردگي را نسبت به سايرين از خود نشان مي دهند.
درد كمر، افراد افسرده، كمتر ورزش مي كنند و كمتر به آنچه كه مي خورند، اهميت مي دهند. اگر شما به سلامتي خود اهميت ندهيد، دچار دردهاي جسمي زيادي خواهيد شد، از جمله درد مفاصل، عضلات و پشت. اگر هم درد مزمن داشته باشيد، افسردگي آن را بدتر مي كند.
تغيير در اشتها، اين علامت نيز نشانه اوليه افسردگي است. كم خوري و پر خوري هر دو به يك اندازه با افسردگي ارتباط دارند.
خستگي و بي حالي و احساس ضعف، يكي از علائم جسمي افسردگي است. اغلب خستگي و افسردگي، با هم در بدن يك فرد بروز مي كنند، بنابراين سخت است بگوييم كدام يك زودتر ايجاد شده و كدام يك موجب بروز ديگري بوده است.
تغييرات وزن بدن نيز مي تواند وابسته به عادات غذايي و ميزان فعاليت بدني باشد. برخي مواقع، افراد افسرده بيشتر از 12 ساعت مي خوابند، در نتيجه فعاليت بدني آنها كم مي شود و به همين خاطر افزايش وزن پيدا مي كنند. اگر هم در اثر كاهش اشتها، به اندازه كافي غذا نخوريد، ممكن است كاهش وزن پيدا كنيد. اگر شما داراي كاهش و يا افزايش وزن بي دليل شديد، با پزشك خود صحبت كنيد و ببينيد اين نوسان وزن به علت افسردگي است و يا بيماري ديگري.
مشكلات گوارشي، ناراحتي معده يكي از مشكلات شايع در افراد افسرده و يا مضطرب است. بزرگسالان دچار افسردگي ممكن است تهوع و يا اسهال داشته باشند. برخي از بيماري هاي گوارشي مانند: بيماري كرون، كوليت و يا زخم هاي گوارشي با استرس و افسردگي بدتر مي شوند.
3033انتشار دهنده:فرزاد نويدي
به مناسبت روز جهاني سلامت
افسردگي؛ بيماري روحي رواني كه زياد جدي گرفته نمي شود
۱۷ فروردین ۱۳۹۶، ۱۰:۴۹
کد خبر:
82483835
كرمانشاه- ايرنا- روز 18فروردين هر سال به عنوان روز جهاني سلامت نامگذاري شده و شعار امسال اين روز هم 'بيا در مورد افسردگي حرف بزنيم' است، افسردگي بيماري روحي رواني است كه متاسفانه از سوي افراد جدي گرفته نمي شود.