ناصر طاهري روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: كرم خراط آفتي خطرناك است كه مي تواند به 150 گونه از درختان حمله كند و عمده ترين دلايل اين حمله كم آبياري كردن و ضعيف بودن درختان است.
وي خاطرنشان كرد: دهه 70 سطح زير كشت گردو در استان كرمان حدود شش هزار هكتار بود كه امروز به سه برابر افزايش و از طرفي در سال هاي اخير ميزان نزولات جوي به شدت كاهش پيدا كرده است.
وي با اشاره به نقش محوري كشاورزان در مقابله با آفت كرم خراط گفت: با استفاده از روش هاي تلفيقي همچون حرص كردن درختان، از بين بردن لاروها، حذف حشرات مضر، آبياري و تغذيه مناسب درختان مي توان اين آفت را كنترل كرد.
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي استان كرمان با اشاره به بارش هاي اخير در استان اظهار كرد: با توجه به اينكه در تمام مناطق گردو كاري استان بارش باران داشتيم از كشاورزان انتظار داريم كه نسبت به آبياري درختان گردو اقدام كنند.
وي افزود: اگر تغذيه درختان را به درستي انجام دهيم مي توانيم بيش از 60 درصد اين آفت را كنترل كنيم.
طاهري با بيان اينكه تفاهمنامه هايي براي كنترل كرم خراط با بسيج سازندگي استان منعقد شده است عنوان كرد: بار اصلي كنترل آفت كرم خراط بر دوش كشاورزان است و سازمان جهاد كشاورزي با امكاناتي كه در اختيار دارد به كشاورزان كمك خواهد كرد مشروط بر آنكه خود كشاورزان هم در اين امر مشاركت داشته باشند.
وي خاطرنشان كرد: اگر بتوانيم به درستي از موهبت هاي الهي استفاده كنيم گامي موثر در جهت كنترل اين آفت برداشته ايم.
وي با بيان اينكه اقتصاد مردم شهرستان هاي رابر و بافت به درختان گردو وابسطه است گفت: از كشاورزان تقاضا داريم نگذارند اين ميراث گرانبها از بين برود و اگر در اين مسير كوتاهي كنند قطعا در آينده اقتصاد اين مناطق تحت تاثير قرار خواهد گرفت.
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي استان كرمان افزود: به كشاورزان توصيه مي شود در كلاس هاي آموزشي سازمان جهاد كشاورزي شركت و از نظر كارشناسان اين بخش استفاده كنند.
وي با بيان اينكه هر نسل كرم خراط يك سال و نيم عمر مي كند اضافه كرد: مبارزه با آفت كرم خراط بايد تداوم داشته باشد و از روش هاي تلفيقي براي كنترل آن استفاده شود و در نهايت مي توانند زير نظر كارشناسان گياهپزشكي از آفت كش استفاده كنند.
طاهري با بيان اينكه هم اكنون در فصل آبياري درختان قرار داريم تاكيد كرد: هرچه سريعتر نسبت به آبياري درختان گردو كه در مناطق كوهستاني هستند اقدام شود.
كرم خراط آفتي است كه ابتدا به شاخه هاي درخت گردو وارد و بافت درخت را تخريب مي كند و به رشد خود ادامه مي دهد تا زماني كه به تنه درخت رسوخ و بافت هاي اصلي آن را هم تخريب كند.
استان كرمان با 23 شهرستان 2 سازمان جهاد كشاورزي و جنوب كرمان با هفت شهرستان سازمان مستقل دارد.
خبرنگار: كميل بهشتيان ** انتشار دهنده: رسول محمدحسني
7429/3028
كرمان - ايرنا - مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي شمال استان كرمان با بيان اينكه سطح زير كشت گردو در شمال كرمان بيش از 17 هزار هكتار است گفت: پنج هزار هكتار از اين درختان آلوده به آفت كرم خراط است.